Inspiration

Reportage fra paradis

Vandfald, skildpadder og andre oplevelser på Hawaii

Herman Nielsen fra USATours har for nylig været på romantisk kæresteferie på Hawaii. Det var en drøm for både ham og hans kæreste at opleve den lille amerikanske stat i Stillehavet, og alle forventninger til paradisøerne blev indfriet. Hvad han ikke havde regnet med, var de mange forskelligartede oplevelser på Hawaii, de faktisk fik på rejsen. Tag med på deres ø-hop mellem Oahu, Maui og Big Island.

Udgivet:
Flyansvarlig
Herman Nielsen
Ticketing Manager

Waikiki Beach, Oahu

Aloha, og velkommen til Hawaii! Efter en lang flyvetur over Los Angeles landede vi i Hawaiis hovedstad, Honolulu, på øen Maui. Her skulle vi tilbringe de første 4 ud af 14 nætter. Og hvilken start! Folk var så søde, og selvom vi ikke blev modtaget i lufthavnen af piger i bastskørt, er virkeligheden på Hawaii ikke langt fra det idylliske billede, man kender fra film.

Vi boede på Waikiki Beach, den berømte strand, der ligger i forlængelse af Honolulu. Eller, vi boede ikke  Waikiki Beach (det er kun de dyreste hoteller), men omme i tredje eller fjerde række af hoteller. Det gjorde dog ikke noget, for det tog max 10 minutter at gå ned og stå med fødderne i vandet.

Selve stranden var fantastisk. Det er ikke mærkeligt, at den er så fuld af mennesker – for det er den. Men der var også super lækkert at bade og en god udsigt til bjerget Diamond Head til den ene side og Honolulus højhuse til den anden.

Pearl Harbour, Oahu

En af de få oplevelser på Hawaii, som ikke har noget med naturen at gøre, er Pearl Harbor. Den amerikanske flådebase, som blev angrebet af japanerne i 1941, er et fascinerende stykke verdenshistorie. Det var et af højdepunkterne og en oplevelse, jeg kun kan anbefale på en rejse til Hawaii.

Vi tog den lokale bus derud, hvilket ikke tager mere end en lille time og koster $5,5 for en 24 timers billet. På Pearl Harbor er der åbne områder og museer, som man betaler for at se. Vi valgte at købe entré til Aviation Museum og Battleship Missouri, hvor man kan se den originale indretning på det gigantiske krigsskib.

Men de gratis oplevelser var også virkelig gode. For eksempel kunne man sejle ud på havet og se, hvor krigsskibet USS Arizona ligger på bunden. Der var meget fed information og personlige beretninger fra angrebet. Vi brugte seks timer på det hele, men jeg kunne have brugt meget mere.

Læs også: Ferie på Hawaii: 6 grunde til du vil elske det

Kaanapali Beach, Maui

Efter de mange indtryk de første dage på Oahu gik turen til Maui. Vi fløj mellem øerne på en kort indenrigsflyvning og var hurtigt langt væk fra de mange mennesker på Oahu. Maui er kendt for sine fantastiske strande, og modsat Waikiki er de nærmest mennesketomme.

Vi boede på Kaanapali Beach på vestkysten, hvor det er mest populært at bo. Her har hotellerne deres egen strand, som man ikke bare kan komme til uden at bo der. Det betød, at vi havde komplet ro til at nyde de smukke omgivelser og lyden af Stillehavets brusen.

Vi gik kilometerlange ture i vandkanten, slappede af i skyggen under de vildtvoksende træer og svømmede i det klare vand. Om aftenen kunne vi sidde uforstyrret på vores balkon og se solen gå ned over havet – fantastisk!

Road to Hana, Maui

Selvom Maui er perfekt til ren afslapning, venter også mere aktive oplevelser på Hawaiis næststørste ø. Derfor kan det også anbefales at leje bil på Maui. Det havde vi i hvert fald stor glæde af. For eksempel besøgte vi den historiske by Lahaina, hvorfra man kan komme på et hav af forskellige sejlture og udflugter.

Men den oplevelse, jeg helst vil fremhæve, er “Road to Hana”. Det er en knap 100 kilometer lang scenisk køretur langs østkysten. Vi brugte en dag på at køre den og havde masser af tid til stop undervejs, hvor vi kunne se vandfald, udsigter til stejle klipper og en af Hawaiis “black sand beaches”.

Langs vejen var små, charmerende lemonadebutikker og palmehytte-caféer, hvor vi fik forfriskninger. Det var en virkelig flot tur, som jeg også kun kan anbefale!

Waipio Valley, Big Island

Hvis Oahu er kendt for sit liv, og Maui er kendt for sine strande, så er Big Island kendt for sin natur. På alle tre øer er naturen eksotisk og vild, men især på Big Island venter nogle uforglemmelige naturoplevelser.

Den ene er Waipio Valley, som er en stor dal, der skærer sig igennem landskabet på øens nordside. Man kan gå nogle smukke vandreture nede i dalen, men man kan også nøjes med at nyde synet fra oven. Vi kørte til udsigtspunktet, hvor man får et fantastisk vue over dalen og kysten.

Akaka Falls, Big Island

En times kørsel fra Waipio Valley kom vi til et andet utroligt naturfænomen: Akaka Falls. Det berømte vandfald er 135 meter højt og falder fra en stejl klippe omgivet af frodige, grønne planter – lidt af et syn! Det ligger i den beskyttede Akaka Falls State Park, hvor man også finder det 30 meter høje Kahuna Falls.

Der er anlagt asfalterede stier med gelænder rundt i parken, så det er nemt at gå i området og komme hen til de bedste udsigtspunkter over vandfaldene.

Kiholo Bay, Big Island

Fra det kupererede terræn i Akaka State Park til det flade kystområde i Kiholo Bay på vestkysten. Her vandrede vi på sorte lavasten og kiggede på de mange naturlige bassiner, der var fyldt med turkis vand. Jeg tog også en dukkert i det friske vand, som samlede sig i hullerne i jorden. Der var underjordiske gange med vand, så man kunne svømme imellem dem!

Udover oplevelsen af landskabet, som er meget anderledes og smukt, vidste vi, at der også ventede dyreoplevelser i Kiholo Bay. Efter lidt tids søgen fandt vi et sted, hvor mange havskildpadder svømmede sammen. Det var ret utroligt at se dyrene i deres naturlige habitat på den måde.

Alt i alt blev de 14 dage fyldt med nye, smukke og unikke oplevelser på Hawaii. Jeg kan kun anbefale alle med den samme rejsedrøm, som vi havde, at tage afsted.

Vil du have et tilbud på en rejse til Hawaii?

Så kontakt USA Tours. Vi er specialister i rejser til USA og kan sammensætte din rejse præcis, som du ønsker den.

Ring til os på
  1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
  2. Vi ringer og hører om dine ønsker
  3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
  4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig