Inspiration

Guide til indrejse i USA

Det skal du vide om pas, ESTA og papirer

En rejse til USA er altid fuld af store oplevelser. Men det er sjovest at gemme spændingen, til man er på den rigtige side af grænsekontrollen. Inden du når så langt, er der nogle formaliteter, der skal være i orden. Vi guider dig til en gnidningsfri indrejse i USA.

Udgivet:
Maria Grønvold
Maria Grønvold
Rejsekonsulent

Sådan foregår indrejse i USA

Når du rejser ind i USA, skal du være forberedt på, at det kan tage tid at komme igennem grænsekontrollen i lufthavnen. Når du lander, går du til kontrolposten for immigration og stiller dig i køen for udlændinge. Her skal du scanne dit pas, have taget aftryk af dine fingre og have taget et billede til de amerikanske myndigheder.

Ved skranken møder du en fra U.S. Border and Customs Protection, som tjekker din ESTA og giver dig den endelige tilladelse til at komme ind i USA. Nogle gange kan de finde på at spørge ind til dit formål med rejsen, hvor du skal bo og hvem du rejser med. Derfor er det en god idé at have dokumentation for din hjemrejse og en adresse på det første sted, du skal bo i USA.

Skal du mellemlande i USA, er det vigtigt, at du har et par timer inden næste flyvning, da du skal igennem immigrationen det første sted, du lander. Nogle gange skal du også hente din bagage ved ankomst og tjekke den ind igen i transit-lufthavnen.

Toldregler i USA

Efter immigrationskontrollen skal du igennem tolden. Husk at deklarere hvis du har noget med der er toldpligtigt. Det kan f.eks. være store værdier, fødevarer og og særlige genstande.