BESTIL TILBUD
30 872 872

Sydstaterne rundrejse for fuld musik

Stemningsfulde storbyer, tågede bjerge og masser af musik

14 dage fra 8.395 kr.

Sydstaterne rundrejse for fuld musik

14 dage fra 8.395 kr.

 • OVERSIGT
 • PRISER OG INDHOLD
 • VEJRET
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Oplev alle Sydstaternes højdepunkter

Sydstaterne er fulde af historie, natur og en helt unik kultur, der kan smages i den krydrede mad, høres i den jazzede musik og mærkes i de farverige byer. Alt det har vi samlet i denne rundrejse med højdepunkter som Elvis Presleys Graceland i Memphis, livemusik i Nashville, det berømte French Quarter i New Orleans og betagende udsigter i Great Smoky Mountains.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: ATLANTA

Coca Cola museum i Atlante i USAJeres rundrejse i Sydstaterne starter og slutter i verdens travleste lufthavn, nemlig den i Atlanta, Georgia. Her foreslår vi at bruge de første par dage til at opleve byen. Atlanta er en moderne storby med shopping, restauranter og museer i topklasse. Og så har to ikoniske amerikanske virksomheder hovedsæde her i byen: Coca-Cola og CNN. Begge kan anbefales at besøge.

World of Coca-Cola er navnet på museet dedikeret til verdens ubetinget mest kendte læskedrik. Gennem sjove, interaktive udstillinger kan I lære om opfindelsen fra 1886 og om udviklingen i reklamer og produkter under Coca-Cola-imperiet. Det bedste af det hele er slutningen på turen, hvor I får udleveret et bæger og ellers kan smage løs på mere end 100 af de læskedrikke, sodavandsgiganten laver. Der er overraskende mange, man aldrig har hørt om, men som kun eksisterer på andre kontinenter.

CNN kan bestemt også anbefales, da tv- og radiostationen er lidt af en institution i USA. Verdens første station til at sende nyheder døgnet rundt er ikke overraskende en stor, travl arbejdsplads, som I kan få et fascinerende kig ind i på en guidet tur.

På vej ud af byen kan I stoppe ved Stone Mountain, som er en 514 meter høj, fritstående sten, som nok bedre kan betegnes som et lille bjerg. På siden af den er indgraveret tre af Sydstaternes vigtigste mænd i Den Amerikanske Borgerkrig: præsidenten Jefferson Davis og generalerne Robert E. Lee og Thomas “Stonewall” Jackson. Mange er modstandere af monumentet, da de tre herrer støttede slaveriet, men det er også svært at fjerne det – både fysisk og kulturelt, så det kan stadig ses.

Fra Atlanta kan I køre til Great Smoky Mountains (320 km/200 mil – 4 timer)

DAG 3 – 5: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Clingmans Dome udsigtspunkt i Great Smoky MountainsNæste stop i vores rejseforslag er i den vilde natur i Great Smoky Mountains National Park, der ligger på begge sider af grænsen mellem Tennessee og North Carolina. Vi foreslår at bo i Pigeon Forge eller en af de andre hyggelige bjergbyer på den nordlige side, hvor I nemt kan komme ind i parken, men også nemt kan komme videre. Med to dage her har I tid til at se meget i det smukke landskab.

Bjergene har fået deres navn efter den tåge, der har for vane at lægge sig over området, hvilket tilføjer en form for mystik til de frodige bjerge. Faktisk er nationalparken den mest besøgte i USA med næsten dobbelt så mange besøgende som Grand Canyon.

Her kan I vandre i de dybe skove, der ligger som et bølgende tæppe over bjergene, og måske se en sort bjørn, en hjort eller en vaskebjørn. I kan følge stier til brusende vandfald eller udkigsposter. Er I ikke så meget for at gå, kan I også tage bilen, for eksempel til Clingman’s Dome, som er det højeste punkt i Tennessee – to kilometer over havets overflade. Her er et observationstårn, hvor I kan få 360 graders udsyn over “the Smokies”.

I byen Pigeon Forge kan I også opleve det skøre Dollywood, som er Dolly Partons forlystelsesland med country-tema. Det er en sjov og ærkeamerikansk oplevelse at få med på vejen.

Herfra foreslår vi at køre til Nashville (340 km/210 mil – 3,5 timer)

DAG 5 – 7: NASHVILLE

Det kendte Grand Ole Opry i NashvilleTuren fortsætter til en af Sydens mest stemningsfulde byer, nemlig Nashville i Tennessee – eller “Music City”, som den også kaldes. Nashville er et musikmekka uden lige, og særligt country er udbredt her, så hvis I er til det, er I in for a treat.

På det kendte spillested Grand Ole Opry kan I se, hvor store countrysangere havde deres debut på den store scene. Elvis Presley gav koncert i 1954, og fire år senere var det Dolly Parton, der stod på scenen – introduceret af selveste Johnny Cash. I kan selv høre en koncert med nutidens countrystjerner, eller I kan få en backstage-tur, hvor I får masser af anekdoter fra legendariske koncerter.

I kan også få musikalske oplevelser på mindre kendte, men livlige barer og spillesteder rundt om i byen. Hver aften året rundt udvikler gaden Honky Tonk Highway sig til et festligt område af blinkende neonlys, livemusik på hvert et gadehjørne og højt humør, som kan anbefales at besøge for en underholdende aften.

Derudover er Nashville en sjov by at udforske med sine mange grønne områder, funky butikker, hyggelige kaffebarer, mikrobryggerier og klassiske barbeque-retter på restauranternes menukort.

Fra Nashville kan I køre til Memphis (340 km/210 mil – 3 timer)

DAG 7 – 10: MEMPHIS

Elvis Presleys grav i Graceland, MemphisHerefter går turen videre til Memphis, som også er en by, der lever og ånder for musikken. Her er det særligt blues, der er tradition for at spille, og I kan selvfølgelig komme til at høre den her på Mississippi-flodens bred, hvor den blev skabt. Gå en tur i den berømte Beale Street om aftenen, hvor der er gang i gaden og masser af musik. Her kan det anbefales at kombinere en middag på en af de mange dinere med et stop på en af gadens barer, der har livemusik.

Men man kan heller ikke sige Memphis uden at sige rock ‘n’ roll – og kongen af rock ‘n’ roll, Elvis Presley. Han levede her til sin død i 1977, og hans mægtige villa Graceland er efterfølgende blevet det mest besøgte amerikanske hjem udover Det Hvide Hus. Fan eller ej, en tur i Graceland er en del af oplevelsen. Her vil I kunne lære alt om hans liv og imponerende karriere og se adskillige rum i hans hus, hans mest kendte outfits, hans gravsten, hans privatfly og hans bilsamling med den pink Cadillac iblandt.

Memphis har desværre også titlen som byen, hvor Martin Luther King Jr. blev skudt og dræbt i 1968. Det skete på Lorraine Motel, hvor han boede under et besøg i byen. I dag er motellet omdannet til National Civil Rights Museum, hvor I kan blive klogere på ham og det kapitel i Sydstaternes historie, der omhandler raceadskillelse og borgerrettighedskamp.

Herefter foreslår vi at køre til New Orleans, Louisiana (630 km/400 mil – 5,5 timer)

DAG 10 - 13: NEW ORLEANS

Alligator i Honey Island Swamp i New OrleansMusikken fortsætter med at spille, for nu går turen til jazzens hjemby, New Orleans i Louisiana. Byen er blandt andet kendt for sin kreolske befolkning, som er efterkommere af europæiske immigranter, og mødet mellem dem og afroamerikanerne har givet New Orleans sin helt særlige, rige kultur – deriblandt jazzmusikken. Den kan I høre på byens charmerende barer og spillesteder eller på den store, årlige New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Vi kan også varmt anbefale en særlig, romantisk oplevelse med et såkaldt Dinner Jazz Cruise, hvor I sejler op ad Mississippi-floden, mens I får serveret en gourmetmiddag, og et band spiller behagelig jazz imens.

Den kreolske indflydelse kan også ses i det berømte French Quarter. Det er byens gamle kvarter fra 1800-tallet, hvor bygningerne er tydeligt europæisk inspirerede med romantiske balkoner og facader i forskellige pastelfarver. Det er et must at gå rundt i kvarteret og mærke stemningen blandt den kreative befolkning. Måske støder I ind i en trompetist, en spåkone eller en gøgler. I kan også tage en tur rundt i hestevogn for at gøre det endnu mere specielt.

Om aftenen er det den kendte Bourbon Street, der er det store trækplaster. Gaden omdannes til, hvad der ligner fejringen af en årlig begivenhed, men det foregår hver aften, at der er fest og musik i den smalle gade. Selv hvis I ikke vil deltage hele natten, kan det anbefales at gå en tur gennem gaden for at opleve det.

Men der er meget mere at komme efter i New Orleans. Tag for eksempel en tur ud i Honey Island Swamp og se vilde alligatorer og vildsvin i sumpen. Besøg Mardi Gras World, hvor der arbejdes på kostumer og pynt til det årlige karneval af samme navn. Eller kør ud til Oak Alley Plantation, hvor I kan se en rigtig sydstatsvilla fra 1837, hvor de havde slaver. Selve vejen dertil – på Oak Alley, hvor store, gamle egetræer danner en skyggefuld allé – er turen værd.

Til slut foreslår vi at køre til Pensacola Beach, Florida (330 km/210 mil – 3 timer)

DAG 13 - 14: PENSACOLA BEACH

Pensacola Beach i FloridaSom en behagelig afslutning på den store rundrejse foreslår vi at tage en overnatning i Pensacola Beach, hvor I har mulighed for at ligge på stranden og nyde Sydens varme, inden turen går hjem.

Pensacola Beach er en af de længste øer i Den Mexicanske Golf. Den ligger i det nordvestlige hjørne af Florida og er derfor “på vejen” tilbage til Atlanta, men den har Floridas fordele, hvad angår strande. Her venter en lang, bred sandstrand med palmer og lunt vand, der inviterer til svømme-, snorkel- og kajakture, såfremt I skulle ønske at forlade solsengen.

Om aftenen I fordøje de mange oplevelser over med en god afslutningsmiddag, for eksempel bestående af store krabber eller andre friskfangede lækkerier.

Herfra kan I køre tilbage til lufthavnen i Atlanta (530 km/330 mil – 5 timer)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 14 dage fra 8.395,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 14 dage fra 12.895,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 14 dage fra 10.795,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 14 dage fra 8.495,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

Vejret i…

Memphis

New Orleans

Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 14 dage fra 8.395,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 14 dage fra 12.895,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 14 dage fra 10.795,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 14 dage fra 8.495,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.