BESTIL TILBUD
30 872 872

Storbyferie i New York og andre ikoner

Fire blændende byer fulde af historie, kultur og storbystemning

13 dage fra 8.695 kr.

Storbyferie i New York og andre ikoner

13 dage fra 8.695 kr.

Tag toget til byerne, hvor USA blev født

Dette er en drømmerejse for kultur- og historieinteresserede, hvor I kommer til fire storbyer, der hver fortæller et kapitel i USA’s historie. I Washington D.C., Philadelphia, New York og Boston rejser I tilbage til landets grundlæggelse og Den Amerikanske Revolution, samtidig med I får det nyeste inden for shopping, museer og restauranter. Og så skal I ikke tænke på vejvisning og dyr parkering – I kan nyde turen fra indersiden af et tog.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: WASHINGTON

Det Hvide Hus i Washington D.C.Rejsen starter i magtens centrum, USA’s hovedstad, Washington D.C. Her anbefaler vi at bruge de første tre dage til at opleve de mange historiske og politiske seværdigheder, monumenter og museer, som byen er så fuld af.

Heldigvis er det nemt at finde alle de største must sees i byen, da de fleste er forbundet af National Mall – eller bare “the Mall” – som er en tre kilometer lang park, der går mellem kongresbygningen på Capitol Hill og Lincoln Memorial for enden af parken.

I kan starte med en rundvisning i US Capitol, hvor Kongressen sidder og laver landets love. Det er spændende at komme tæt på de magtfulde kontorer, og så er det et imponerende bygningsværk. Herefter kan I gå nedad the Mall mod Washington Monument, som er det høje, spidse monument i midten af parken. Dette stykke er kendt fra billeder af store menneskemængder ved indsættelse af præsidenter og Martin Luther King Jr.s berømte “I Have a Dream”-tale.

Ved Washington Monument kan I enten dreje til højre og gå op til Det Hvide Hus, som er en særlig oplevelse at se, eller I kan fortsætte lige ud til de mange mindesmærker i parken. Her æres blandt andre ofre fra Anden Verdenskrig, Vietnamkrigen og Koreakrigen i smukke, rørende monumenter.

På den anden dag kan I besøge et eller flere af de mange fantastiske museer. Her handler det om at vælge rigtigt, for der er så mange nationalmuseer i verdensklasse, men National History Museum, Air and Space Museum og Hirshhorn Museum er nogle af de mest berømte. Det moderne nyhedsmuseum Newseum, der formidler vigtige historiske begivenheder gennem mediedækning, er også værd at tage med i overvejelserne.

Udover alle de oplagte seværdigheder – som tæller mange flere end de nævnte – har Washington mange hyggelige områder at byde på. Modsat de kommende storbyer på rejsen er hovedstaden ikke præget af højhuse og travlhed, men her er masser af charmerende caféer, gode shoppingmuligheder og hyggelige gader, for eksempel i Georgetown-området.

Herefter kan I tage toget til Philadelphia, Pennsylvania (1,5 time)

DAG 3 – 5: PHILADELPHIA

Philadelphia Museum Of Art og The Rockys stepsEfter en kort togtur ankommer I til den næste historisk vigtige by Philadelphia i Pennsylvania. Den er mindre kendt, men Philly – som byen populært kaldes – er ligeledes fuld af seværdigheder, som I ikke må misse på rejsen.

En af de største er Liberty Bell Center, hvor I kan se klokken, der 4. juli 1776 bimlede og bamlede med landets uafhængighedserklæring som budskab. Dengang hang den massive klokke i Independence Hall, hvor erklæringen blev underskrevet, men ved 200 års-jubilæet i 1976 blev den taget ned og placeret i en glasmontre foran bygningen, så alle kan se den i dag.

Philadelphia kan også tage æren for en anden helt afgørende nationalhistorisk ting: det berømte “Stars and Stripes”-flag. Historien siger, at den amerikanske kvinde Betsy Ross syede det allerførste flag med det design. Hun boede i byen, og i dag kan I se hendes hus, der er omdannet til et museum.

I kan også gå en tur i den angiveligt ældste beboede gade i landet, Elfreth’s Alley, hvor der står søde, gamle huse fra 1700-tallet på begge sider af den smalle, brostensbelagte gade. Det er en sjov oplevelse i den ellers moderne storby.

Herfra foreslår vi at tage toget til New York (1,5 time)

DAG 5 – 10: NEW YORK

Central Park i Manhatten i New YorkSå er turen kommet til verdens måske mest kendte storby, New York. Hvis I aldrig har været i New York bør I bruge de første par dage på at opleve de største seværdigheder og mest ikoniske steder i byen, hvoraf de fleste findes på Manhattan.

Start for eksempel med en morgenkaffe to go i Central Park. Der er altid en helt særlig, hyggelig stemning i den store park, der ligger omringet af skyskrabere, og uanset årstiden er der smukt med mange træer, stier og små vandløb. Her kan I se hundeluftere, kærestepar og gademusikere, der bringer liv til den kendte park.

Gå videre ned ad Broadway til Times Square og mærk de mange indtryk fra den travle plads badet i lys fra de enorme reklamer hele vejen rundt. Ikke langt derfra ligger Rockefeller Center, som vi anbefaler at tage op i for at få en storslået udsigt over hele Manhattan.

Tag metroen til det sydlige Manhattan, hvor I kan gå en tur på Brooklyn Bridge, røre ved tyren Charging Bull i businesskvarteret Wall Street, som skulle give økonomisk held, og se den nye skyskraber One Trade Center og mindepark til ære for ofrene i 9/11.

Hernede kan I også tage en tur ud til Frihedsgudinden og komme op i hendes krone, hvis I vil. Ellers kan I nøjes med at tage færgen til Staten Island, hvor I sejler forbi den ikoniske statue på vejen og får en forrygende udsigt til New York Skyline.

Når I har krydset de vigtigste oplevelser af listen, venter et hav af andre fantastiske oplevelser i byen, der aldrig sover. Uanset om I er til shopping, kunstmuseer, gourmetrestauranter, sportsoplevelser eller bare hyggelige slentreture i hippe kvarterer, er New York så fuld af muligheder. I kan altid snakke med jeres rejsekonsulent om, hvad I ønsker, så kan vi også hjælpe med at booke indgange og lignende.

Fra New York kan I tage toget til Boston, Massachusetts (3,5 timer)

DAG 10 – 13: BOSTON

Historisk Acorn gade i Beacon Hill området i Boston på USA's østkystSidste stop på denne storslåede storbyferie er i universitetsbyen Boston, som også kaldes New Yorks lillebror på grund af sit enorme kulturudbud, der på mange områder er tæt på at være lige så godt. Men Boston er også meget anderledes end New York. Byen er kendt som landets ældste, og derfor er gaderne her ikke ordnede i blokke som i andre amerikanske byer. Her er det historiske præg fra europæerne tydeligt i de mere kringlede gader med gamle huse og brosten i den gamle bydel.

Bostons historie er på en måde hele USA’s historie, for det var her, de første britiske kolonister i 1600-tallet slog sig ned og dannede New England. Og det var i høj grad her, man gjorde oprør mod de samme kolonister under Den Amerikanske Revolution i 1700-tallet.

Den bedste måde at genopleve hele historien er ved at gå på Freedom Trail, som er en fire kilometer lang, afmærket rute, der forbinder 16 historisk signifikante steder. Ruten starter i Boston Common, som er USA’s ældste offentlige park, og slutter ved det gamle krigsskib USS Constitution på havnen. Det kan klart anbefales som en måde at blive klogere på og samtidig se Bostons charmerende gamle bydel.

På den anden side af Charles River, der løber gennem byen, ligger det prestigefyldte universitet Harvard i Cambridge. Det er også et must på jeres tur at tage over og gå mellem de flere hundrede år gamle bygninger på campus og mærke stemningen blandt de unge. I kan også få en guidet tur af en studerende.

Boston er også kendt for sine populære sportshold som Boston Red Sox, interessante museer som John F. Kennedy Presidential Museum og super shopping på Newbury Street. Og det meste kan man gå rundt mellem, så det er nemt og hyggeligt at udforske den skønne storby.

Fra Boston kan I flyve hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 13 dage fra 9.295,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 13 dage fra 11.395,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 13 dage fra 9.295,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 13 dage fra 8.695,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Standard togbilletter til hele rejsen
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 13 dage fra 9.295,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 13 dage fra 11.395,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 13 dage fra 9.295,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 13 dage fra 8.695,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Standard togbilletter til hele rejsen
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.