Inspiration

Seværdigheder i New York

12 steder du skal se mindst en gang i dit liv

Man kunne lave en liste på flere hundreder seværdigheder i New York, byen over alle byer. Her er så meget at se og opleve, uanset om man er en børnefamilie på eventyr, veninder på tøsetur eller et par på romantisk storbyferie. Eller noget fjerde for den sags skyld. Men fælles for alle er de helt ikoniske New York-seværdigheder, som man ikke kan komme udenom. Her er de 12 største attraktioner, som alle skal opleve på et tidspunkt i livet.

Udgivet:
Cecilie
Cecilie Lyngbye
Content Manager

1. Frihedsgudinden

“Statue of Liberty”, Frihedsgudinden, er symbolet på New York. Nogle vil måske endda kalde den 93 meter høje statue symbolet på USA. Hun har siden 1886 været det første, immigranterne så, når de ankom til byen. I dag er hun en af de allermest besøgte seværdigheder i New York, som du selvfølgelig skal se, hvis det er første gang i byen. Du kan tage en sejltur ud til Frihedsgudinden og se den fra vand eller komme op i hendes krone. Mange ture kombinerer Frihedsgudinden og museumsøen Ellis Island, så du kan slå to fluer med et smæk.

2. Times Square

Det er et absolut must at svinge forbi Times Square og suge indtrykkene til dig på den travle plads, som ligger for enden af Broadway (se punkt 8). Her kan du mærke, hvad der menes med “byen, der aldrig sover”. Et gigantisk menneskemylder snor sig frem og tilbage over pladsen, mens store billboards lyser om kap for at rette din opmærksomhed mod de nyeste tech-produkter, modetendenser og musicals. Er du heldig, kan du se gademusikanten “the naked cowboy”, som ofte spiller guitar på Times Square iført intet andet end cowboyhat og -støvler. Han er eksempel på, at selv menneskene i byen kan regnes som seværdigheder i New York.

3. Empire State Building

Den nok mest kendte bygning i New Yorks skyline er Empire State Building. Du har med garanti set den på film, tv-serier og generelt bare billeder af byen. Derfor skal du da også se den i virkeligheden. En tur til udsigtsposten i toppen er en af de mest populære seværdigheder i New York, men hos USATours anbefaler vi som regel at tage op i Rockefeller Center i stedet for. Fra “Top of the Rock” kan du nemlig få Empire State Building med i den fantastiske udsigt.

4. Central Park

Midt på Manhattan, omgivet af skyskrabere, trafik og kaos, ligger den fredelige Central Park. Den er fire kilometer lang, så der er plads til alle, når new yorkerne har brug for et åndehul. Men parken er også værd at nævne for turister som en af de seværdigheder i New York, du bare ikke må gå glip af. Gå en tur og kig på hundeluftere, familier på picnic, kærestepar og businessfolk, der får en kaffepause i parken.

5. Brooklyn Bridge

De fleste ikoniske seværdigheder i New York findes på Manhattan, men der er også meget at komme efter i Brooklyn – og på vej dertil. Brooklyn Bridge, som forbinder Lower Manhattan med hipsterbydelen Brooklyn, er et arkitektonisk mesterstykke. Da broen åbnede i 1883, var den verdens længste. I dag er den en af verdens mest kendte broer, som også medvirker i masser af amerikanske film. Kryds broen til fods, og nyd udsigten over Manhattans skyline.

6. Ground Zero

Man kan desværre ikke komme udenom 9/11-angrebet, når man skal have den fulde historie om New York. Til gengæld har byen formået at vende historien og vise, at new yorkerne ikke lod sig kue af angrebet. Det har de gjort ved at opføre det nye One World Trade Center, som er den højeste bygning i New York med en symbolsk højde på 1776 fod (541 meter) til ære for Den Amerikanske Uafhængighed i 1776. På Ground Zero, hvor de to tårne stod, finder du i dag 9/11 Memorial & Museum. Her kan du se to smukke og rørende mindesmærker med alle ofrenes navne på, og på museet kan du lære mere om dagen, der ændrede USA.

7. MoMA

Kunstmuseet MoMA, der ligger centralt på Manhattan, har siden sin åbning i 1929 været et af verdens førende museer. I dag er det en af de største seværdigheder i New York for enhver kunst- og kulturelsker. Her er altid nye, spændende udstillinger med moderne kunst og samtidskunst inden for arkitektur, design, fotografi, maleri, skulptur og installation. Er du bare lidt interesseret i noget af det, bør du bruge et par timer på MoMA.

8. Broadway

New York er ikke kun førende på kunstscenen, men også musicalscenen. På Broadway findes berømte teatre, hvor de største stjerner spiller med i de største shows. Her kan du se klassiske musicals som Phantom of the OperaLion King og Chicago, men også nye forestillinger i verdensklasse. Er du ikke den store musicalfan, behøver du ikke spendere flere hundrede dollars på billetter. Selve gaden Broadway er en attraktion i sig selv, særligt nede omkring Times Square.

9. Staten Island Ferry

Sydvest for Manhattan ligger øen Staten Island, som er et populært udflugtsmål for lokale såvel som turister. Eller, egentlig er det færgen mellem de to øer, der er populær. Så meget, at den transporterer mere end 22 millioner mennesker hvert år. Turen med den gamle færge er gratis, og så er det endnu et godt sted at nyde byens skyline fra. Så hop ombord, hvis du vil nyde en af de mere afslappende seværdigheder i New York.

10. 5th Avenue

Den vel mest berømte shoppinggade i verden, 5th Avenue, er endnu en ikonisk vej, der er blevet sin helt egen seværdighed i New York. Her ligger alle de store designerbutikker med glamourøse vinduesudstillinger side om side med stormagasiner som det fine Saks Fifth Avenue. Er priserne lidt for høje for dig, kan du bare gå længere ned ad gaden, hvor de mere mainstream mærkevarer har gigantiske butikker.

11. Wall Street

Wall Street er både en gade og navnet for hele det område, gaden ligger i, Financial District. Det er her, byens vigtigste finansielle spillere som banker og børs har hjemme. Her vil du se travle mænd i jakkesæt, der hopper ind og ud af de gule taxier, som man ser det på film. Og så er statuen “Charging Bull” blevet en seværdighed i området. Den 3,5 tons tunge bronzestatue af en aggressiv tyr er symbolet på den finansielle sektor. I 2017 blev den akkompagneret af den lille, men stærke pige “Fearless Girl” som et symbol på de manglende kvinder i finansverdenen.

12. The High Line

Den sidste på vores liste over de uundgåelige seværdigheder i New York er ikke så gammel som de andre. Men byparken The High Line fra 2009 har alligevel sneget sig ind som en nyklassiker, fordi en gåtur i parken er en sjov måde at se byen på. Parken er bygget på nedlagte togskinner, der går henover byens gader i det vestlige Manhattan. Der er grønne planter, urban kunst, hyggelige siddepladser og udsigtspunkter, hvor du kan se byen fra en anden vinkel. Køb en kaffe to go, og nyd turen på en dag med godt vejr.

Vil du til New York?

Så kontakt os, og få et uforpligtende tilbud på en rejse til “The Big Apple”. Vi kan sammensætte fly, hotel og aktiviteter til en fordelagtig pris. Hos os er du ikke afhængig af at rejse på bestemte dage – vi skræddersyr turen til dig.

Ring til os på
  1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
  2. Vi ringer og hører om dine ønsker
  3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
  4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig