Inspiration

Natur på Vestkysten i USA

Fra grønne skove til rustrød ørken

USA er kendt for at have en utroligt mangfoldig natur, og de mest ekstreme variationer finder du på Vestkysten. Fra nord til syd kan du rejse gennem gigantiske grønne skove, enorme kløftlandskaber og knastørre ørkener. Det fede er, at det hele kan opleves på én og samme rundrejse, hvis man vil. Her giver vi en smagsprøve på de mange forskellige slags natur på Vestkysten i USA.

Udgivet:
Team - Woman
Metteliva Henningsen
Rejseskribent

Grønne skove

Redwood National Park

Redwood National Park ligger i det nordvestlige hjørne af Californien og er opkaldt efter de enorme Redwood-træer, som vokser her. De tårner over dig som en slags naturens højhuse og er faktisk de højeste i verden. Verdensrekorden blev opdaget i 2006 og rager hele 115,7 meter i vejret! Det er lidt af en oplevelse at gå mellem disse kæmper, der også er temmelig tykke, når man står ved siden af dem. Og så er træerne ikke det, eneste du kan opleve i nationalparken. Her lever blandt andet ørne, pelikaner og søløver ude ved kysten, samt elge, sorte bjørne og rødlosser inde i landet, så du kan være heldig at møde nogle af disse på din vej.

Nærmeste storby: San Francisco

Yosemite National Park

Yosemite National Park er et af de mest berømte steder, når det kommer til vild natur på Vestkysten i USA. Parken ligger lidt inde i landet, i den vestlige del af Sierra Nevada-bjergene i Californien. Den strækker sig over mere end 3.000 kvadratkilometer og blev allerede fredet af Abraham Lincoln i 1864 på grund af sin unikke natur. Her kan du se de ikoniske granitklipper, som har egne navne (El Capitan og Half Dome), mægtige vandfald og mammuttræer, som er i familie med Redwood-træerne. Her kan du vandre, klatre, fiske og tage på stjernekiggeri om aftenen. Der venter smukke naturoplevelser i Yosemites dybe skove.

Nærmeste storby: Los Angeles og San Francisco

Vilde klippeformationer

Grand Canyon

Grand Canyon er ikke bare en stor seværdighed – den er et geologisk vidunder. Og den beviser, hvor meget forskelligt du kan opleve af natur på Vestkysten i USA. Kløften ligger i staten Arizona og breder sig over knap 5.000 kvadratkilometer. Til sammenligning er Fyn 3.100 kvadratkilometer. I bunden af kløften, halvanden kilometer under kanten, løber Colorado-floden, som har dannet kløften over millioner af år. Langs klippesiderne kan du tydeligt se de omkring 40 lag af sten, som den har gravet sig igennem. Derfor er det også værd at komme ned i kløften for at se geologien på tæt hold. Men synet fra oven er nu det mest storslåede. Særligt ved solopgang eller -nedgang er det fantastisk, når de røde, orange og gule farver bliver vækket til live i klipperne.

Nærmeste storby: Las Vegas

Læs også: Aktiv ferie i USA: Her skal du vandre, sejle og surfe

Antelope Canyon

Et andet kløftlandskab, der ikke er til at komme udenom, er Antelope Canyon. Denne kløft ligger også i Arizona, men tro ikke, at du har set dem alle, når du har set én af Arizonas kløfter. De lodrette, bølgende klippevægge i Antelope Canyon minder ikke om noget andet i verden. Kløften er formet af pludselige styrtfloder, som har gravet sig ned i den bløde Navajo-sandsten i området. Derfor ser klipperne næsten helt bløde ud, og de pink, lilla og gule farver, som stenen og sollyset danner, gør en tur i kløften til en magisk oplevelse.

Nærmeste storby: Las Vegas

Ekstreme ørkenområder

Joshua Tree National Park

Nationalparken Joshua Tree ligger i den sydøstlige del af Californien og er også værd at nævne, når det kommer til natur på Vestkysten i USA. Her er naturen, som du forestiller dig landskaber fra Det Vilde Vesten. Det er et tørt, varmt ørkenområde med gråbrune klippefremspring og vilde prærieulve, slanger og øgler (du skal dog ikke være bange for at møde dem). De to ørkenøkosystemer Mojave og Sonora mødes i dette område, som derfor skaber store kontraster i området. Det er i Mojaveørkenen, du finder det særlige Joshua-træ, som har givet parken sit navn. Med sin lange stamme og stikkende “knopper” for enden af hver gren ligner det noget fra et eventyr.

Nærmeste storby: Los Angeles og San Diego

Læs også: Kør selv på Vestkysten i USA: De bedste ruter 

Death Valley

I den mest ekstreme ende af listen over natur på Vestkysten i USA finder du Death Valley. Nationalparken i det østlige Californien rummer, som navnet antyder, et nærmest dødt naturområde. Det skyldes hovedsageligt de høje temperaturer. Faktisk er verdens højeste temperatur målt her – 57 grader var det i 1913. Disse forhold har skabt den golde jord, der blandt andet er blevet brugt til at filme scener i Star Wars, da få andre steder minder om en planet i en fjern galakse, som Death Valley gør. De såkaldte “wandering rocks” er et andet fænomen, som giver Death Valley en vis mystik. De findes i en udtørret sø, hvor du kan se disse store sten, som trækker et spor efter sig. Sporene er ikke menneskeskabt, så det virker lidt uhyggeligt. Der er dog en forklaring på stenenes bevægelse, som skal findes i de koldeste vintermåneder, hvor der kan dannes is. Det betyder, at stenene flytter sig lidt, når isen smelter.

Nærmeste storby: Las Vegas og Los Angeles. Den ligger ikke ligefrem i nærheden af nogen af dem, men er et godt stop på køreturen mellem Vegas og Californien.

Har du lyst til at opleve noget af den fantastiske natur på Vestkysten i USA?

Hos USA Tours er vi eksperter i at skræddersy rejser til USA og særligt Vestkysten. Vi kan derfor sammensætte en rejse lige efter dine ønsker. Kontakt os med dine ønsker i dag, og få et uforpligtende tilbud på en rejse.

Ring til os på
  1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
  2. Vi ringer og hører om dine ønsker
  3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
  4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig