BESTIL TILBUD
30 872 872

Death Valley National Park

Den varmeste, tørreste og største nationalpark uden for Alaska

Death Valley National Park

Oplev ekstremerne i dødens dal

Death Valley National Park i Californien antyder bare ved sit navn, at den er barsk, tør og ja, nærmest død. Den er langt fra død, men den er ekstrem, idet de tørreste områder og det laveste punkt i USA findes, og det er her, den højeste temperatur i verden er målt.

Det er ganske enkelt nogle helt unikke naturfænomener, du kan opleve i Death Valley, og landskabet er faktisk enormt smukt med sine høje bjerge omkring en uendeligt stor dal, bløde sandbanker, vilde ørkenplanter og Badwater Basin, som befinder sig under havets overflade. Derfor anbefaler vi et stop her på en rundrejse i Californien – bare husk vand.

Fakta om Death Valley
  • Areal: 13.628 km²
  • Km til storby: Las Vegas (199 km)
  • Stat: Californien og Nevada
  • Åben: Hele året
  • Entré: Gratis (Læs mere her)
Det skal du opleve i Death Valley National Park

Sand Dunes i Death Valley

Om Death Valley

Death Valley National Park ligger i Mojave-ørkenen i Californien og er den største i USA uden for Alaska. Den er mest kendt for sin ekstreme varme. Om sommeren kan det blive over 50 grader, og dalen er især kendt for at være det sted, hvor verdens højeste temperatur er blevet målt. Det skete i 1913, hvor termometeret viste 57 grader.

Om foråret vokser vilde blomster og kaktusser, hvilket er imponerende, når man ser, hvor tør jorden er. Men der er også områder, der mest af alt ligner et månelandskab uden liv. Derfor bliver Death Valley også brugt som location for film, der skal foregå på en anden planet. For eksempel er flere scener fra de gamle Star Wars-film optaget her.

Oplev den ekstremt høje varme i Badwater Basin i Death Valley

Badwater Basin

Death Valley har også en anden rekord, nemlig det laveste punkt i USA. Det befinder sig 86 meter under havets overflade, hvilket også er skyld i varmen. Det hedder Badwater Basin og ligner mest af alt et område i dalen, som er dækket af sne. Men i virkeligheden er det salt, som opstår, fordi den smule vand, der er i bassinet, fordamper og bliver til salt i varmen.

Det ser helt utroligt ud, men den er god nok, og du kan også komme til at se det. Der er bygget en træbro ud over det hårde saltunderlag, så man kan gå ud og stå på det laveste punkt og se saltkrystallerne tæt på. Det kan bestemt anbefales at køre her forbi, når du er i Death Valley.

Furnace Creek i Death Valley National Park

Overnatning ved Death Valley

På grund af den ekstreme varme er der ikke mange muligheder for at overnatte inde i nationalparken. Som regel anbefaler vi, at du blot oplever Death Valley ved at køre igennem, når du for eksempel kører mellem Las Vegas eller Grand Canyon og Yosemite National Park eller andre byer og nationalparker i det østlige Californien.

Vil du gerne bo inde i parken, er det dog muligt i de to turistcentre Furnace Creek og Stovepipe Wells, hvor der er et begrænset udvalg af hoteller, butikker og restauranter. I Furnace Creek kan du sågar spille golf på en flot, grøn bane midt i ørkenen – ikke at forveksle med Devil’s Golf Course, som er et knastørt område et andet sted i Death Valley, hvor kun djævelen kan spille golf.

USATours kan hjælpe dig med at planlægge, hvordan du bedst oplever Death Valley på din rejse.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.