BESTIL TILBUD
30 872 872

Den klassiske rundrejse i Californien

Funklende storbyer, enestående nationalparker og Highway 1

21 dage fra 10.895 kr.

Den klassiske rundrejse i Californien

21 dage fra 10.895 kr.

Oplev alle Vestkystens klassikere

Denne klassiske rundrejse i Californien og USA’s vestkyst er ikke vores mest populære rejse for ingenting.

Her kan I både se de verdensberømte byer Los Angeles, San Diego, San Francisco og Las Vegas med egne øjne, samt få uforglemmelige naturoplevelser i Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. Og indimellem venter eventyrlige køreture på nogle af USA’s mest fascinerende veje. Prøv evt. turen i autocamper.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: LOS ANGELES

Kendt vej i Los Angeles, CalifornienVelkommen til Californien! Vi foreslår at starte jeres rundrejse i Californien med nogle dage i drømmenes by, Los Angeles, hvor der er høj sol og højt humør. Her står oplevelserne i kø, så vi anbefaler at have omkring fire dage til at se det hele.

Hollywood er et must. Filmbyen er hjemsted for store klassikere, kendte skuespillere og vigtige steder i filmindustrien. Kig op, og se de store bogstaver i Hollywood-skiltet, der har hilst lykkejægere velkommen til byen i snart 100 år. Kig ned, og se de mange stjerner i asfalten på “Walk of Fame”. Tag i Universal Studios, og se studier fra kendte blockbustere og skuespillere, der laver stunts som i actionfilm. Der er masser af underholdning for alle aldersgrupper.

I Beverly Hills kan I se, hvor de rige og berømte lever. I kan være heldige at spotte en kendis bag et par solbriller i gadebilledet, eller I kan tage en tur op i byens bakker og se deres imponerende huse. På den glamourøse gade Rodeo Drive kan I vinduesshoppe i de hysterisk dyre butikker, der blandt andet er kendt fra filmen Pretty Woman.

Herfra anbefaler vi at køre til San Diego (90 km/120 mil – 2 timer)

DAG 4 – 7: SAN DIEGO

Lækker strand i San Diego, CalifornienI San Diego venter flere sjove oplevelser for hele familien. Storbyen længere mod syd har ikke kun nogle af flotteste strande på USA’s vestkyst, men også adskillige attraktioner og forlystelser.

Rejser I med børn, venter det gigantiske vandland SeaWorld, det amerikanske Legoland og den berømte San Diego Zoo med mere end 4.000 dyr. Alle forlystelsesparkerne er af amerikansk størrelse og standard, hvilket betyder, at selv voksne vil blive imponerede på et besøg.

En anden af byens hovedattraktioner er havnefronten, hvor skibsmuseet USS Midway ligger. Det enorme skib var et af USA’s længst opererende hangarskibe, der blandt andet blev brugt under Vietnamkrigen, og så blev den populære actionfilm, Top Gun, optaget her. I dag kan man komme ind og se, hvordan alt på skibet fungerede under krig, og så er der en forrygende udsigt over byen fra dækket.

Herefter kan I køre til Lake Havasu City i Arizona (490 kilometer/300 mil – 5 timer)

DAG 7 - 8: LAKE HAVASU CITY

London Bridge i Lake Havasu City, ArizonaEfter en lille uge på kysten går dette rejseforslag mod den storslåede Grand Canyon i Arizona inde i landet. Men det er en længere køretur, så vi anbefaler et stop i Lake Havasu City på vejen.

I kan eventuelt køre omkring Joshua Tree National Park på vejen. Her kan I se de fascinerende Joshua-træer, der egentlig er en form for palmetræ, men som har tilpasset sig det ekstreme klima i området mellem Mojave- og Colorado-ørkenen. Landskabet er kendt fra flere musikvideoer og film.

Lake Havasu City ligger ved den kunstige sø af samme navn, og det er over søen, I finder byens største attraktion, London Bridge. Som navnet antyder, kommer broen fra London, hvor den gik over Themsen fra 1831 til 1967, indtil man besluttede at sætte den til salg. En rigmand i den amerikanske ørken købte broen, og den blev skilt ad sten for sten og fragtet til Arizona, hvor den blev genopbygget. Det er et sjovt bevis på, at alt kan lade sig gøre i USA.

Efter en nat her kan I køre videre til Grand Canyon (370 kilometer/230 mil – 3,5 timer)

DAG 8 – 9: GRAND CANYON

Rafting i Colorado River i Grand Canyon National ParkNæste stop på den store rundrejse er ved det mægtige naturvidunder Grand Canyon. Kløften, hvor Colorado-floden løber i bunden, er 445 kilometer lang, op til 29 kilometer bred og halvanden kilometer dyb. Med sine rødlige nuancer og utrolige klippeformationer er det et fantastisk syn at stå på kanten af Grand Canyon.

I kan se den fra mange forskellige vinkler – og på mange forskellige måder. Langs kanten findes adskillige udkigsposter, hvor I kan blive overvældet af udsigten på en ny måde hver gang.

Er I friske på at vandre ned i kløften, kan man gøre det. Det er særligt populært at gøre tidligt om morgenen, inden det bliver for varmt, og mens lyset er helt fantastisk. I kan også rafte på Colorado River eller tage på en helikoptertur over kløften for at få en ekstra mindeværdig oplevelse.

Herefter kan I køre til Las Vegas i Nevada (440 kilometer/280 mil – 4,5 timer)

DAG 9 - 12: LAS VEGAS

Aftenudsigt over The Strip i Las VegasFra en kæmpe naturoplevelse til noget af det mindst naturlige kommer I nu til Las Vegas. Midt i det sydlige Nevadas ørken dukker den berømte spilleby op fra ingenting. Her lever den amerikanske drøm i bedste velgående: Intet er for stort eller skørt her.

På hovedgaden the Strip ligger det ene overdådige hotel efter det andet. Et har en kopi af New Yorks skyline, et andet har Eiffeltårnet i forhaven og et tredje er bygget som pyramiderne i Egypten. Det er en oplevelse i sig selv at gå på the Strip og se de imponerende bygninger og blinkende neonlys.

I kan gamble på byens casinoer – eller se andre gøre det for blot at mærke stemningen blandt de smokingklædte dealere og spillefugle, der drømmer om at gøre småpenge til millioner.

Det kan også anbefales at udforske byens natteliv, når lysene rigtigt kommer til deres ret. I kan gå til koncerter, musicals, trylleshows eller det berømte Cirque de Soleil. Ved luksushotellet Bellagio kan I se det daglige show med springvand, der danser i takt med musik og lys.

Inden turen går videre, kan I lægge vejen forbi nogle af de store outlets, der ligger i Las Vegas og har masser af kendte mærkevarer til gode priser.

Herfra kan I køre gennem Death Valley til Mammoth Lakes (500 km/310 mil – 5 timer)

DAG 12 - 13: MAMMOTH LAKES

Solopgang i Death Valley National ParkNår I har set Las Vegas, anbefaler vi at køre tilbage til Californien, gennem Death Valley til Mammoth Lakes.

På vejen ligger flere spøgelsesbyer, som er efterladte steder, hvor man kan se, at der engang har været liv. Stop for eksempel i Rhyolite, hvor I kan tage nogle flotte billeder af de efterladte huse, som ligner noget fra en gammel western.

Kort efter kører I gennem den berømte Death Valley, som er et område med nogle helt ekstreme klimaforhold, hvor det kan blive over 50 grader varmt om sommeren. Området er knastørt og råt – ikke et, man vil opholde sig i for længe, men fascinerende at se. Gør et stop ved Badwater Basin, som er det laveste punkt i Nordamerika, der befinder sig 86 meter under havets overflade. Det er et bizart sted, som I ikke må snyde jer selv for.

Når I efter en længere køretur når Mammoth Lakes, er landskabet blevet grønnere og mere idyllisk. I området omkring byen ligger de store søer, der har givet den sit navn, omgivet af dramatiske bjerge. Vandet er krystalklart, og hvis I vil bruge lidt tid her, er der rig mulighed for at vandre, cykle, ro kajak og meget mere i naturen.

Ellers foreslår vi at tage en nat her og køre videre til Yosemite (160 km/100 mil – 2,5 timer)

DAG 13 - 15: YOSEMITE

Udsigt over Half Dome Mountain i Yosemite National ParkYosemite National Park er en af Nordamerikas mest kendte for sin storslåede natur. Her venter de kendte sequoia-træer, dramatiske klipper og bjerge, høje vandfald og vilde dyreliv med blandt andre sorte bjørne, hjorte og gnavere.

Det er fantastisk at gå i den uendeligt store park, og der er mange kilometer afmærkede stier, hvor I kan komme ud på nogle sceniske vandreture for alle niveauer. Hvis I vil se parken på en anden måde, kan I udforske Yosemite på hesteryg eller cykel, i kajak eller kano og andre former for friluftsaktiviteter. Uanset hvad I er til, vil I kunne tabe pusten bare på grund af naturens storhed. Nogle af de mest kendte steder inde i parken er udkigsposten Glacier Point, den enorme dal Yosemite Valley og den ikoniske klippe El Capitan.

Man kan campere inde i parken, eller man kan bo på hotel uden for parken og tage på dagsture ind i den smukke natur.

Fra Yosemite kan I køre til San Francisco (300 km/190 mil – 4 timer)

DAG 15 - 18: SAN FRANCISCO

De kendte sporvogne på klassisk vej i San FranciscoSå foreslår vi at sætte kurs tilbage mod Stillehavskysten for at opleve den skønne storby San Francisco. Her anbefaler vi at have omkring tre nætter, så I kan nå at se byens mange seværdigheder og charmerende kvarterer.

Byens mest ikoniske vartegn er Golden Gate Bridge, der går over bugten, som man kender fra billeder af San Francisco. Det er også her, man kan opleve den særlige tåge, der ofte lægger sig over byen. En tur over broen er et must, og det kan især anbefales at på cykel.

Havnepladsen Fisherman’s Wharf er en anden stor attraktion, da der er et leben af folk, fiskerbåde, spisesteder og søløver, der ligger og slikker sol på Pier 39. Når I har set det, kan det anbefales at se nogle af de mindre turistede dele af byen og bare mærke stemningen i byen med de mange kvarterer. Besøg for eksempel hippie-kvarteret Haight-Ashbury med de farverige byhuse og Chinatown, som er et af verdens største.

I San Francisco Bay ligger også det berygtede, gamle fængsel Alcatraz, hvor storkriminelle som Al Capone sad fanget på en isoleret ø, man ikke kunne slippe fra. Det siges, at nogen forsøgte at undslippe, men ingen er sluppet levende derfra. I dag kan man sejle derud og få en rundvisning på det sagnomspundne fængsel, hvor tidligere indsatte fortæller om Alcatraz-livet på en båndet guide.

Herfra kan I køre til Monterey (180 km/110 mil – 2 timer)

DAG 18 - 19: MONTEREY

Monterey Bay Aquarium i CalifornienFra San Francisco kan I køre langs Stillehavskysten til den gamle fiskerby Monterey lidt længere mod syd. Her kan I vælge den længere, men berømte Highway 1 at køre på, hvilket er en oplevelse i sig selv. Vejen, der går langs det meste af Californiens kyststrækning, er kendt for sine fantastiske udsigter over klipperne og havet, så det kan anbefales at tage denne rute.

I Monterey anbefaler vi at bruge en dags tid på at se den hyggelige by, der engang husede arbejderklassen og levede af fiskeri, men som i dag er en attraktiv kystby. Særligt kendt er Monterey Bay Aquarium, hvor I kan se tusindvis af fisk og andre havdyr.

I kan også tage på hvalsafari eller gå en tur i byens historiske gade “Path of History”, hvor der stadig står huse, som spanierne og mexicanerne byggede. Og så kan I spise fantastisk frisk fisk og skaldyr på restauranter med havudsigt.

Fra Monterey kan I fortsætte ad Highway 1 til Santa Barbara (460 km/290 mil – 6 timer)

DAG 19 - 21: SANTA BARBARA

Udsigt fra South Terrace i Heart Castle - San Simeon i CalifornienSidste stop på vores bud på den klassiske rundrejse i Californien er i den skønne strandby Santa Barbara. Men inden I når så langt venter flere oplevelser på vejen.

Ad Highway 1 kommer I forbi Big Sur-området, som er fuld af dramatiske udsigter over stejle klipper, tåget skov, den høje Bixby Bridge og det uendelige Stillehav. Her finder I også rigmandsslottet Hearst Castle, som er et besøg værd for sin overdådighed.

Kort før I når Santa Barbara, kan I køre forbi danskerbyen Solvang. Den lille danske koloni, som blev grundlagt i 1911, ligner stadig en gammel, dansk landsby med bindingsværkshuse og en gammel mølle. Det er sjovt at se dette spøjse kulturmøde i “Danish Capital of America”, hvor I også kan få et stykke dansk bagværk til.

I Santa Barbara foreslår vi at bruge de sidste par dage på at slappe af og nyde Californiens sol, inden ferien er forbi. Her finder I flere kilometer dejlig strand og en charmerende by, der er holdt i den koloniale stil fra spanierne. Nyd livet på en solseng på stranden, gør nogle kup i byens store shopping malls og spis en lækker middag som afslutning på en uforglemmelig ferie.

Herfra kan I køre tilbage til lufthavnen i Los Angeles (160 km/100 mil – 1,5 time)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 21 dage fra 10.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 21 dage fra 15.795,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 21 dage fra 10.895,- pr. pers.
Vinter* dec. – feb. 21 dage  fra 11.995,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
*Bemærk, at vejen til Yosemite kan være lukket pga. sne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 21 dage fra 10.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 21 dage fra 15.795,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 21 dage fra 10.895,- pr. pers.
Vinter* dec. – feb. 21 dage fra 11.995,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
*Bemærk, at vejen til Yosemite kan være lukket pga. sne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.