BESTIL TILBUD
30 872 872

Bjørne og bjerge på kør selv ferie i Canada

Uforglemmelige naturoplevelser og forkælelser i Vancouver

15 dage fra 8.495 kr.

Bjørne og bjerge på kør selv ferie i Canada

15 dage fra 8.495 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • PRISER OG INDHOLD
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Oplev alle Vestkystens klassikere

For naturelskere er det vestlige Canada en must see-destination. I delstaterne British Columbia og Alberta kan I opleve Rocky Mountains’ majestætiske bjergtoppe, turkise søer, dybe skove og vilde dyrerige, der blandt andet byder på bjørne, elge og hjorte. Her har vi afsat god tid til at vandre i de berømte nationalparker Jasper og Banff og krydret rejsen med skønne storbydage i vestkystens fantastiske metropol Vancouver.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 5: VANCOUVER

Udsigt over Vancouver skyline i CanadaVelkommen til Canada. I lander i Vancouver, som ligger på Stillehavskysten helt tæt ved grænsen til USA. Vancouver er en af verdens flottest beliggende storbyer, omgivet af vand og med udsigt til høje bjerge i baggrunden. Samtidig er den en livlig metropol med mange højhuse, en moderne havnefront og en multikulturel befolkning. Der er nok at opleve, så vi foreslår at tage fire nætter i Vancouver.

Det er et must at besøge Nordamerikas største bypark, Stanley Park, som både lokale og turister elsker at komme i for den fredelige natur, der ligger lige i forlængelse af byen. Her kan vi anbefale en tur i hestevogn eller på en bycykel. På vejen kan I se totempæle, et fyrtårn, den berømte grønne Lions Gate Bridge og Canadas svar på Den Lille Havfrue, som er en statue af en kvinde i en våddragt med det passende navn Girl in a Wetsuit.

Inde i byen kan I besøge de forskellige kvarterer og suge storbystemningen til jer. I downtown kan I shoppe amok i Robson Street, ved havnen kan I gå og kigge på både og vandflyvere langs Seawall Water Walk, og i Chinatown kan I opleve den store kinesiske befolkningsgruppe, der lever i byen på grund af den “tætte” forbindelse til Asien.

Om aftenen kan det anbefales at besøge det gamle kvarter Gastown. Her er gaderne belagte med brosten, husene er 100 år gamle og lygtepælene er romantiske i jern med runde pærer, der lyser op omkring kvarterets hyggelige restauranter og barer. I kan også se det charmerende Steam Clock, der er et af verdens eneste fungerende ure, der kører på damp. En gang hvert kvarter hyler det og lukker damp ud, hvilket er sjovt at se.

Hvis I ikke kan vente med naturen, kan I tage på hvalsafari på fjorden omkring Vancouver, tage en lift til toppen af Grouse Mountain med udsigt over hele byen eller gå over den 140 meter lange hængebro Capilano Suspension Bridge, der går over floden af samme navn lidt uden for byen.

Herefter foreslår vi at køre til Kamloops (350 km/220 mil – 4 timer)

DAG 5 – 7: KAMLOOPS

Vinmarker i Monte Creek Ranch i Kamloops, CanadaKamloops er den store by i højlandet, som er et område i det vestlige Canada, mellem Coast Mountains og Rocky Mountains. Det er et naturligt stop på vejen mod nationalparkerne, og her kan I få fornemmelsen af at være i cowboy-land. Kamloops er nemlig omgivet af store landbrug og særligt produktion af oksekød er stort her. Derfor er det ikke usandsynligt, at I vil se virkelige cowboys med hat og støvler.

Men der er ikke kun køer og marker i nærheden. Der er også lavere bjerge og hede, hvor det er populært at køre mountainbike, hvilket kan anbefales, hvis det godt må være lidt vildt. Hvis I mere er til en rolig fisketur, kan I tage til en af de 100 søer, der ligger inden for en times kørsel fra byen. Søerne her er nogle af de bedste fiskesøer i Nordamerika på grund af den store bestand af særligt ørreder. I kan også nøjes med at spise de friske fangster på byens restauranter og lade op til de store oplevelser forude.

Herfra kan I køre til Jasper (440 km/270 mil – 4,5 timer)

DAG 7 – 10: JASPER NATIONAL PARK

Jasper National Park om foråret i det vestlige CanadaSå går turen til Jasper National Park, som ligger i den canadiske del af bjergkæden Rocky Mountains. Her finder I noget af verdens smukkeste natur i form af bjergenes dramatiske toppe, brusende floder, blanke søer, bjørne, ulve, elge og mere end 1.200 kilometer vandrestier, der bare venter på at blive indtaget af jer. Midt i parken ligger byen Jasper, hvor I kan sove, når I ikke er ude i naturen.

I kan tage svævebanen Jasper Skytram i udkanten af byen op til toppen af en af de omkringliggende bjergrygge. Turen tager kun syv minutter, men bringer jer fra 1.258 meters højde op i 2.263 meters højde med udsigt over “the Rockies”, som bjergene kaldes.

Et andet højdepunkt er Maligne Lake, som er en 22 kilometer lang, smal sø. Vandet er glasklart, og rundt om ligger de smukke bjerge igen. Tag eventuelt en tur på søen i kano eller kajak. Skal der være mere fart og action på, kan I prøve white water rafting på Athabasca Rivers strømfyldte vand.

I kan også opleve Athabasca Glacier, som er en seks kilometer lang størknet “flod” af is, der konstant er i bevægelse, men meget langsom bevægelse. På en bustur kan I blive kørt ud til gletsjeren og selv få lov at gå på den. Her kan I også få den nervepirrende oplevelse af at gå på Glacier Skywalk, som er en bro med glasgulv, der hænger 280 meter over den gletsjerskabte dal. Det er adrenalinfremkaldende, men I får en vidunderlig udsigt til grøn nåleskov og brusende vandfald herfra.

Herfra kører I videre til Banff (290 km/180 mil – 3,5 timer)

DAG 10 – 13: BANFF NATIONAL PARK

Nyd udsigten over Banff National Park i CanadaDen næste nationalpark er Canadas første og mest kendte, nemlig Banff National Park, der ligger i forlængelse af Jasper National Park. Det er derfor lidt de samme slags landskaber, men også her er der unikke højdepunkter, som I ikke må snyde jer selv for på en rejse til det vestlige Canada.

Et af de største er Lake Louise, som ofte ses på billeder fra Canada – med god grund, for det er virkelig et spektakulært syn. Søens vand har en helt unik turkis, nærmest grøn, farve, som skyldes det smeltede gletsjervand. Når der så ligger tårnhøje bjergtinder, rå klippesider og millioner af grantræer rundt om, bliver det ikke meget mere postkortegnet. Det er et must, og I kan gå en dejlig tur rundt om den ene side af søen eller besøge det berømte hotel Fairmont Chateau, når I er der.

Men der er mange andre smukke søer såsom Lake Minnewanka og Moraine Lake, hvor I også kan komme ud at sejle på det blanke vand. I kan også tage gondolen op til Sulphur Mountain i 2.281 meters højde, hvor luften er tyndere og kølig, men udsigten over Bow Valley, som byen Banff ligger i, er helt fantastisk. Endnu bedre bliver det, hvis I vandrer det sidste stykke op til bjergets top, hvilket tager omkring 20 minutter.

Banff National Park er også hjemsted for Canadas sjældne dyr, hvor de sorte bjørne og særligt grizzly bjørnene er de mest kendt og sjældne at se, men det er muligt. Det kan I på de mange vandrestier gennem parkens enorme skove, så det er bare med at snøre vandrestøvlerne og komme afsted.

Byen Banff er en hyggelig bjergby, der minder om et europæisk skisportssted med eftermiddagsøl i solen og canadiske snacks som Beaver Tails, der er et vaffellignende stykke dybstegt dej med form som en bævers hale. Her kan I også sagtens bruge tid på at gå rundt og købe souvenirs og spise god mad.

Herfra kan I køre til Calgary (110 km/70 mil – 1,5 time)

DAG 13 - 15: CALGARY

Calgary Peace Bridge som går over The Bow RiverSidste stop på jeres rundrejse i det vestlige Canada er i storbyen Calgary, hvor vi anbefaler at tage to overnatninger til at se byen, inden I skal hjem. Det er nemlig her, den tætteste store internationale lufthavn ligger. Men byen i sig selv har også noget at byde på.

For eksempel kan I få mere af virkelighedens cowboy-stemning i Heritage Park Historical Village. Det er Canadas største levende museum, hvor alt ser ud som for 100 år siden, og der kører hestevogne og damplokomotiver. Her er også en benzin-udstilling, hvor I kan lære om den teknologiske udvikling inden for transport.

I kan også besøge byens zoologiske have, se en kulmine på Atlas Coal Mine National Historic Site, nyde udsigten over byen og omgivelserne fra det 191 meter høje observationstårn Calgary Tower eller noget helt fjerde. Vigtigst er bare, at I nyder jeres sidste dage i Canada ovenpå en forrygende naturrejse.

Fra Calgary kan I flyve hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 15 dage fra 8.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 12.795,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 9.095,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 8.495,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

VEJRET I VANCOUVER, CANADA

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 15 dage fra 8.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 12.795,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 9.095,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 8.495,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.