Inspiration

Canadas dyreliv

8 vilde dyr, du kan opleve i nationalparkerne

Canada er hjemsted for cirka 53 forskellige arter af pattedyr. Du kan opleve Canadas dyreliv i naturskønne omgivelser på utallige måder, f.eks. på vandreture, i bil eller fra kajak. Den utrolige mangfoldighed i dyrelivet afspejler en bred vifte af levesteder, der findes i de enorme nationalparker som Banff National Park og Jasper National Park. Her er højderne, klimaet og planteriget varieret, hvilket giver de vilde dyr mulighed for at leve i områder, der passer bedst til dem, hvor de har masser af plads.

Udgivet:
Team - Woman
Fie Pedersen
Rejseskribent

1. Grizzlybjørnen

Der lever en del grizzlybjørne i Banff National Park, men de opholder sig helst i højderne, hvor der er stenet og rå natur. Derfor kan det være svært at se en grizzlybjørn på sin rejse til Canada, men hvis du rigtig gerne vil have den magiske oplevelse af at se bjørnen, anbefales det at køre til Icefields Parkway eller Bow Valley Parkway.

Kendetegn: Stor, kompakt bjørn med grålige farver, som kan variere fra lys til mørk. Bjørnen har en stor muskelmasse øverst på ryggen, som har form som en pukkel.

Hvad skal du være opmærksom på? Du bør udvise forsigtighed og hensyn, hvis du møder en grizzlybjørn i Canada. Bjørnen kan være uforudsigelig – og da det er dig, der er på besøg i bjørnens “hjem”, så er det bedst at holde sig i bilen og give bjørnen plads.

2. Elgen

Det er ikke alle, der har været så heldige at se en elg endnu – så hvorfor ikke prøve, om du kan opleve det i Canadas dyreliv og smukke naturomgivelser, hvor du har mulighed for det? De bedste områder for at se den enorme elg er omkring Icefields Parkway tæt på Upper Waterfowl Lake og nord for Saskatchewan Crossing.

Kendetegn: Elgen er på størrelse med en stor hest med en uharmonisk sammensat krop og meget lange ben. Den har et stort hoved, og hannerne bærer på et smukt gevir, der bruges til kamp om hunnerne.

Fun Fact: Trods elgens store størrelse på cirka 2 meters højde og en kampvægt på 200-800 kilo er elgen faktisk en rigtig god svømmer, fordi dens pels består af hule hår. Den dykker ned for at finde planter som føde og befinder sig derfor godt i våd- og moseområder.

3. Ulven

Canadas dyreliv er spredt ud på gigantiske arealer. Du kan derfor bruge lang tid på at køre rundt og nyde den smukke natur uden at møde nogen af de større dyr, men i dalene kan du være heldig at møde en ulv. Kør for eksempel til Bow Valley for at finde en flok.

Kendetegn: Ulven i Canada ligner lidt en hyrdehund, men er ofte lidt større og med længere ben. Ulvens farver spænder fra hvid og grå til helt mørke, som oftest er dem, du kan opleve i Banff National Park.

Fun Fact: Great news! Efter lang tids fravær er ulven for nylig vendt tilbage til Banff National Park, og der lever nu 35-40 ulve i parken.

4. Tykhornsfåret

Det er meget almindeligt at se et tykhornsfår – også kaldet Bighorn Sheep – når du er ude for at opleve Canadas dyreliv. Fårene lever på græshøje enge, men du kan også finde dem klatrende rundt i stejle klipper. Se disse får med de flotte, snoede horn ved Lake Minnewanka, på Mount Norquay Road eller på toppen af Sulphur Mountain Gondol-ruten.

Kendetegn: Fårene har en sandfarvet pels med en lys rumpe. Hannerne har store, buede horn, og hunnerne har korte, smalle horn.

Fun Fact: Man skulle måske ikke tro det om det uldne tykhornsfår, men fåret har et fremragende syn, som hjælper dem med at hoppe sikkert rundt på de stejle klipper i Rocky Mountains.

5. Den sorte bjørn

Canada’s dyreliv er mere end tykhornsfår og frække egern. I Banff National Park bor der nemlig omkring 40 sorte bjørne, som primært opholder sig i dale og skovområder. Her kan du få øje den sorte bjørn, der kan variere i farverne fra helt sort til lys kanelbrun.

Kendetegn: Den sorte bjørn er mindre i størrelsen end grizzly bjørnen og har en lige ryg.

Hvad skal du være opmærksom på? Bjørnen er langsomt begyndt at vænne sig til de mange besøgende, fordi der er flere, som glemmer at bruge de opsatte skraldespande i nationalparkerne. Derfor er det yderst vigtigt at samle sit skrald og følge de strikte regler i nationalparkerne – de er lavet, for at sikre din sikkerhed som besøgende.

Læs også: Aktiv ferie i Canada: Se landet fra vand, cykel og med vandresko

6. Egern

Det mest almindelige dyr at opleve i nationalparkerne om sommeren, er egernet “Columbian Ground Squirrel”. Canada’s dyreliv er frit og dyrene lever efter deres naturlige instinkter. Derfor bliver de ikke fodret af fx en dyrepasser og egernet er ofte et attraktivt bytte for grizzly bjørne, ulve og ørne.

Kendetegn: Egernet har en lang krop samt en lys og grålig pels.

Fun Fact: I Canada’s nationalparker kan du opleve rigtig mange forskellige gnavere. Du kan bl.a. møde det velkendte røde egern med busket hale og bjergkaninen Pika, der ligner en blanding mellem en kanin og en mus.

7. Bjergløven

Et mere sjældent syn i Canada’s dyreliv er bjergløven. Dette utrolige smukke dyr lever ofte alene og i Banff National Park, lever der kun omkring 7-10 dyr, fordi der tidligere har foregået intensiv jagt på dem.

Kendetegn: Bjergløven har et lille hoved og en korthåret pels, der varierer i farve fra brungul til brun og grå.

Fun Fact: Chancerne for at se en bjergløve er desværre meget lille, men hvis du opdager kradsemærker på træer, så kan det godt betyde, at en bjergløve har været der og markeret sin tilstedeværelse.

8. Bæveren

Hvis du kører rundt i Canada og er tæt på vandløb og søer, kan du være heldig at se en bæver. Er du opsat på at opleve en aktiv bæverfamilie, så er muligheden størst i Jasper National Park. Af hele Canadas dyreliv er bæveren dyret, som har en helt unik betydning – kan du gætte hvorfor? Ellers kan du læse svaret nedenfor.

Kendetegn: Bæveren opholder sig for det meste tæt ved vandet, hvor den kan bygge sine dæmninger. På land kan du let genkende den på dens flade hale og tydelige tænder, men i vandet kan bæveren være vanskelige at få øje på.

Fun Fact: Bæveren er Canadas nationaldyr og har derfor en helt speciel betydning for canadierne. Derudover går bæverens store fortænder udover læberne, så den kan bide træ over under vandet – uden at få vand i munden. Smart!

Vil du opleve Canadas vilde dyr?

Så kontakt os og få et uforpligtende tilbud på en rejse til Canada. Vi kan sammensætte fly, hotel og aktiviteter til en fordelagtig pris. Hos os er du ikke afhængig af at rejse på bestemte dage – vi skræddersyr turen til dig.

RING TIL OS PÅ
  1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
  2. Vi ringer og hører om dine ønsker
  3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
  4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig