BESTIL TILBUD
30 872 872

Den store Canada rundrejse

Storslåede landskaber, vilde dyr og multikulturelle metropoler

21 dage fra 11.095 kr.

Den store Canada rundrejse

21 dage fra 11.095 kr.

Oplev det smukke land fra vest til øst

På denne storslåede rundrejse i Canada oplever I alt det bedste af det kolossale land nord for USA. I vest venter Vancouver Islands blanke fjorde fulde af hvaler, mens nationalparkerne i Rocky Mountains kan tage pusten fra enhver med turkis søer, majestætiske bjerge og vilde dyreliv. I øst er det idylliske kanoture og vidunderet Niagara Falls, der imponerer. Derudover får I fantastiske storbyoplevelser i Vancouver og Toronto på denne komplette rundrejse i Canada.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: VANCOUVER

Udsigt om aftenen over Vancouver byVelkommen til Canada! I starter jeres rundrejse i Canada i storbyen Vancouver, som er den canadiske vestkysts hovedstad og en af verdens smukkeste byer. Rundt om højhusene og trafikken troner høje bjerge, og rundt om byen svømmer hvaler i fjorden. I vil med det samme erfare, at Canada er et særligt land, hvor især naturen er i fokus – selv i landets tredjestørste metropol. Vi anbefaler tre overnatninger i Vancouver, så I kan nå de alle de største seværdigheder.

Mange af byens “seværdigheder” er da også naturen. For eksempel byparken Stanley Park, der ligger på en halvø i forlængelse af byen, hvor I kan opleve de lokale søge tilflugt, så snart de får muligheden. Her er lange, gode cykelstier langs kysten, hyggelige områder til picnic, hestevogne, en strand, kig til den berømte bro Lion Gate Bridge og Canadas kopi af Den Lille Havfrue, der hedder Girl in a Wetsuit, fordi den forestiller en pige i våddragt.

Det er også populært at tage svævebanen til toppen af Grouse Mountain på den nordlige side af byen, hvorfra der er en forrygende udsigt over højhuse, vand og bjerge. På vejen kan I stoppe ved Capilano-floden og krydse verdens længste hængebro, Capilano Suspension Bridge, der går 140 meter over en dyb dal omgivet af regnskov.

Men I kan også bare nyde storbyens mange tilbud såsom shopping på Robson Street, det store, indbydende madmarked Granville Island Public Market eller Chinatowns sjove forretninger og lækre kinesiske restauranter.

Om aftenen anbefaler vi at gå en tur i Gastown, som er det historiske kvarter i byen. Her er en helt særlig, hyggelig stemning, når mørket falder på, og de gamle lygtepæle lyser gaderne op. Her er vejene belagt med brosten, husene er gamle og charmerende, og i dem er der masser af stemningsfulde restauranter og barer. Og så kan I se det sjove Steam Clock, som er et af de eneste fungerende ure i verden, der kører på damp. Hvert 15. minut hyler det lidt og lukke damp som taget ud af en tegneserie.

På fjerdedagen foreslår vi at køre og sejle med færge til Victoria på Vancouver Island (3 timer)

DAG 4 – 5: VICTORIA

Det kendte parlament i Victoria, British ColumbiaNu går turen videre til den fantastiske Vancouver Island, der ligger ud for Stillehavskysten. Vancouver Island er den største af alle de øer, der ligger på denne side af Nordamerikas kyst, og derfor har den en overflod af smuk og forskellig natur at byde på. Vi foreslår, at I kører i jeres lejede bil til havnen Tsawwassen syd for Vancouver og tager færgen over, så I kan få bilen med og køre rundt på øen.

I starter i Victoria, som er hovedstaden for den vestcanadiske provins British Columbia. Det var den engelske opdagelsesrejsende James Cook, som opdagede dette smukke land, og den britiske indflydelse siden er ikke til at tage fejl af. Victoria er den mest engelske by uden for England med pubs på hvert et gadehjørne, dobbeltdækkerbusser i gaderne og tea time om eftermiddagen.

Vi kan anbefale at tage på en guidet tur gennem byen for at få historien om dette engelske Canada. Det er en god måde at se de charmerende gader og betydningsfulde bygninger, hvoraf det smukke British Columbia Parliament nok er den vigtigste.

Ikke langt uden for byen ligger de imponerende Butchart Gardens, som er en oase af eksotiske blomster og træer, der vokser i aldeles velholdte haver. For romantikerne og jer med grønne fingre er det et must – for alle andre er det stadig en dejlig udflugt.

En anden oplagt mulighed er at tage på hvalsafari. Fjorden mellem Vancouver Island og fastlandet tiltrækker gråhvaler, pukkelhvaler og endda spækhuggere. Rejser I mellem maj og oktober, er chancerne særligt gode, og omgivelserne er skønne, så det er et godt sted at prøve en hvalsafari. Mange turistbureauer i Victoria har ovenikøbet hvalgaranti.

Fra Victoria kan I køre til Tofino (320 km/200 mil – 4,5 timer)

DAG 5 – 6: TOFINO

Pacific Rim National Park i Tofino på Vancouver IslandNæste stop på Vancouver Island er i Tofino, som ligger på den anden side af øen og derfor helt ud til Stillehavet. Her er utroligt smukt og med rig mulighed for en lang række aktiviteter i naturen.

En af de mest oplagte er et besøg i Pacific Rim National Park, der er et uberørt stykke kyst og vildmark, der strækker sig 125 kilometer på vestkysten. Her kan I gå på sceniske strande, hvor der ligger søløver i vandkanten, og måske svømmer en hval forbi længere ude. Og I kan vandre i regnskoven bag stranden på masser af gode, afmærkede stier.

I Maquinna Marine Provincial Park kan I få andre uforglemmelige naturoplevelser i naturlige varme kilder. Det er en lidt længere tur, hvor I enten skal sejle en time eller flyve med vandfly i 20 minutter for at komme ud til dette særlige naturfænomen. Her venter til gengæld det skønneste varme vand fra undergrunden, som flyder ned i naturlige bassiner mellem rå klipper. Det er en ret spektakulær – og afslappende – oplevelse.

Herfra kan I køre til Campbell River (270 km/170 mil – 3,5 timer)

DAG 6 – 8: CAMPBELL RIVER

Bjørn fanger en laks i Campbell RiverVi foreslår at tage et tredje og sidste stop i Campbell River, som ligger på østkysten og tilbyder flere fantastiske naturoplevelser. Den ene er bjørnesafari, som er meget udbredt i Campbell River. Det er en unik mulighed for at komme tæt på de sjældne grizzlybjørne i deres naturlige habitat, og med en erfaren guide kan I forstå deres natur samtidig, når I for eksempel ser dem på jagt efter føde eller i gang med at gøre klar til vinterhi.

Campbell River er desuden kendt som “Salmon Capital of the World”, da alle fem slags stillehavslaks svømmer i floden af samme navn som byen. I kan selv prøve at fange en, eller I kan nøjes med at spise andres fangster. Byens restauranter serverer selvfølgelig super lækre retter med den populære fisk.

Hvis I er klar på mere actionfyldte oplevelser, kan vi anbefale en helikoptertur over Vancouver Islands unikke natur eller i det større område langs British Columbias Stillehavskyst. Her kan I både se snedækkede bjergtoppe, kæmpe gletsjere og Canadas vilde dyr som bjørne, elge og rensdyr.

Herfra anbefaler vi at køre og sejle tilbage på fastlandet til Kamloops (580 km/360 mil – 7,5 timer)

DAG 8 - 9: KAMLOOPS

Udsigt over Thompson River i KamloopsEfter en uge ved Stillehavet er det tid til at køre ind i landet med nationalparkerne Jasper og Banff som næste store højdepunkter. Vejen dertil er dog relativt lang, så vi foreslår at tage en nat i “højlandets hovedstad”, Kamloops.

Højlandet er det store område mellem Coast Mountains i vest og Rocky Mountains i øst. Her er livet mere landligt, og der er mange ranches i området, så her kan I opleve canadiske landmænd, som ligner rigtige cowboys med hat og støvler.

Hvis I ankommer tids nok til at lave noget, er der gode muligheder for at køre mountainbike i de fladere bjerge omkring byen eller tage på fisketur i en af de 100 søer, der ligger inden for en times kørsel fra byen. Her er mange ørreder, hvilket gør Kamloops til en populær by for lystfiskere. Ellers kan I bare slappe af og spise en af de dejlige fisk på en lækker restaurant i byen.

Næste morgen kan I køre til Jasper (440 km/270 mil – 5 timer)

DAG 9 - 12: JASPER NATIONAL PARK

Smukke Maligne Lake i Jasper National ParkI Jasper National Park får I den natur, som de fleste forbinder med Canada. I er nemlig nået til de fantastiske Rocky Mountains, hvor der er nogle af verdens smukkeste syn. Blandt millioner af nåletræer, spredt ud over majestætiske bjerge, lever et stort dyrerige af bjørne, elge, ulve, rensdyr og mange andre. Og så er der 1.200 kilometer vandrestier, der kan tage jer rundt til det hele. I kan bo i byen Jasper, som ligger centralt i parken, så det er let at komme ud på opdagelse.

Uanset hvor I går, vil det være smukt, men der er nogle højdepunkter, som er værd at pejle efter. For eksempel toppen af bjerget lige ved byen, som I kan komme til ved at tage gondolen Jasper Skytram. Her i 2.263 meters højde får I en fantastisk udsigt, der får en til at føle sig meget lille i den enorme natur.

Et andet højdepunkt er den 22 kilometer lange Maligne Lake, som er en ofte fotograferet sø på grund af sit klare, blå vand, der spejler de omgivende bjergtoppe. Det er et meget smukt sted, og vi kan anbefale en lille tur i kano på søen for at se omgivelserne fra flere vinkler – og fordi det er en hyggelig, fredfyldt oplevelse.

For lidt mere action kan I prøve river rafting på Athabasca River eller den særlige gjetsjer-bustur til Athabasca Glacier, hvor I faktisk kan komme ud at gå på gletsjeren. I nærheden kan I også tage ud at vandre på den adrenalinfremkaldende Glacier Skywalk, som er en platform af glas, der hænger frit i luften 280 meter over en dramatisk dal.

Herefter kan I køre videre sydpå til Banff (290 km/180 mil – 3,5 timer)

DAG 12 - 14: BANFF NATIONAL PARK

Bow Lake i Banff National ParkFra en vidunderlig nationalpark til en anden kommer I nu til Banff, der er en hyggelig bjergby i den store, kendte nationalpark af samme navn. Den ligger i forlængelse af Jasper National Park, og på vejen hertil kører I ad den smukke Icefields Parkway, som i sig selv er en oplevelse for udsigterne på vejen. Men Banff National Park byder også på sine egne unikke syn, som vi anbefaler at bruge et par dage på at opleve.

Det mest kendte er Lake Louise, som I helt sikkert har set på billeder. Søen er dramatisk, men roligt indrammet af uberørte bjerge og tusindvis af grantræer. Og så er vandet nærmest unaturligt turkis – det er dog helt naturligt, da det kommer fra smeltet sne i bjergene. Det er et enestående syn, som hører med på enhver rejse til det vestlige Canada.

I kan komme op i højderne med gondolen fra byen, der går til Sulphur Mountain, hvorfra I kan vandre yderligere 20 minutter og stå på toppen af bjerget med udsigt over andre bjergtoppe, så langt øjet rækker.

Og så må I endelig også bruge tid på blot at vandre i skovene på de mange stier og nyde den friske bjergluft, mens I kigger efter parkens fascinerende dyr. Her er der også mulighed for at møde en bjørn, og selv hvis det ikke sker, vil I sikkert se sjove gnavere og måske elegante hjorte eller sjældne fugle. Efter en lang dag med mange kilometer i benene, kan I forkæle jer selv med en tur i de varme bassiner i Banff Hot Springs, hvor det ryger fra vandets overflade i den friske luft, og I har udsigt til de storslåede omgivelser.

Herfra foreslår vi at køre til Calgary (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 14 - 16: CALGARY

Tag op i Calgary Tower på din ferie i CanadaSidste stop i det vestlige Canada er Calgary, som er en storby midt i ødemarken. Men med sin placering 80 kilometer vest for Rocky Mountains, kommer mange naturelskere og skiløbere gennem byen. Nu er det så jeres tur.

Her kan I få en fornemmelse af storbyens isolation ved at tage en tur op i Calgary Tower, der tårner knap 200 meter op i luften midt i byen. Herfra er en flot udsigt, hvor I kan se, at der på den anden side af skyskraberne ikke er andet end øde land i miles omkreds – og selvfølgelig bjergene i vest.

I kan også tage en tur ud til Calgary Olympic Stadium, hvor der blev afholdt vinter-OL i 1988, hvilket for alvor bragte Calgary på verdenskortet. Her kan I se skihopbakkerne, bobslædebanen, en “Hall of Fame” med stjernerne fra dengang og meget mere.

Fra Calgary kan I tage et indenrigsfly til Toronto (4 timer)

DAG 16 - 18: TORONTO

Toronto skyline i OntarioJeres rundrejse i Canada fortsætter nu i den østlige del af landet. I lander i Toronto, som er Canadas største by, hvor vi anbefaler at bruge et par dage på at opleve den spændende storby. Toronto er verdens mest multikulturelle by, hvor mere end hver anden er født uden for Canada. Det har sat sit præg på byen gennem tiden, hvor I i dag kan udforske kvarterer som Chinatown, Little Italy og Little Portugal. Det er sjovt at se og smage på de forskellige kulturer i én og samme by.

I kan også få overblik over byen som helhed med en tur til toppen af det berømte CN Tower, som må siges at være byens mest ikoniske vartegn. Her kan I tage en glaselevator op i 346 meters højde, mens mennesker og biler bliver små under jer. Fra toppen kan I se hele byen, Lake Ontario og Niagara Falls på en klar dag.

Vil I shoppe, er Toronto stedet. Her finder I alle de store, kendte butikker i downtown og på Queen Street. Jo længere I går mod vest på Queen Street, des flere uafhængige, trendy butikker finder I side om side med de hyggelige kaffebarer. Også i det spraglede kvarter Kensington Market er det hyggeligt at gå i de små, sjove butikker og spise lækker mad på en af de multietniske restauranter.

Er I mere til sport, er det også her, I skal opleve en kamp live. Særligt ishockey er stort i Canada, og Toronto er ingen undtagelse. Her holder de lokale med Maple Leafs, og en tur på stadion til en af deres kampe vil uden tvivl være en stemningsfyldt og sjov oplevelse. Vil I hellere se basket, er det NBA-holdet Raptors, der får de lokale op af stolene, mens Blue Jays er byens baseballhold i den bedste nordamerikanske liga.

Herfra kan I køre til Algonquin Provincial Park (280 km/170 mil – 3,5 timer)

DAG 18 - 20: ALGONQUIN

Se en elg i Algonquin Park i det østlige CanadaSå er det tilbage til naturen. I Algonquin Provincial Park finder I noget af det smukkeste natur, det østlige Canada har at byde på. Parkens navn kommer oprindeligt fra indianerstammen Algonquin, som levede i vildmarken for flere hundrede år siden. I dag lever kun de mange klassisk canadiske dyr som bævere, bjørne, ulve og elge, som det slet ikke er usandsynligt at møde på sin vej rundt mellem ahorntræerne og blåbærbuskene.

Det er et rigtig godt sted at sejle i kano, da der er mange søer og særlige ruter, I kan følge. Ellers kan I nøjes med at vandre på de mange kilometer stier, der snor sig gennem de fredfyldte skove.

Om aftenen kan det anbefales at tage på en ulve-hyle-tur, hvor en guide fra parken vil tage jer med til steder, hvor I kan høre ulvene hyle. Det er en meget særlig oplevelse, som bestemt er værd at holde sig vågen til.

Herfra kan I køre til Niagara Falls (380 km/240 mil – 3,5 timer)

DAG 20 - 21: NIAGARA FALLS

Tag på bådtur i Niagara FallsSidste stop på den store rundrejse i Canada er Niagara Falls. Heldigvis har vi gemt noget af det allerbedste til sidst. De tre vandfald, der tilsammen udgør Niagara Falls, er et af verdens mest berømte naturfænomener. Det ser helt vildt ud, når 3.160 tons vand i sekundet fosser ud over kanten, og røgen af vanddamp står i luften. Når der samtidig kommer en regnbue over vandfaldene, gør det ikke noget, at man måske bliver lidt våd.

I kan både betragte vandet fra udsigtsposterne for oven, men også “bagfra” med en “Journey Behind the Falls”-tur, hvor man tager en elevator ned i jorden og går ad en lille tunnel ud til klippesidens kant, hvor der er hul til at se tæppet af vand lige for næsen af jer. I kan tilmed se vandfaldene nedefra med en sejltur på Niagara-floden, som vandet falder ned i.

Det, synes vi, er en meget passende afslutning på en storslået tur i et land med storslået natur.

Fra Niagara Falls kan I køre til lufthavnen i Toronto (120 km/75 mil – 1 time)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 21 dage fra 11.695,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 21 dage fra 14.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 21 dage fra 11.095,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 21 dage *

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

VEJRET I TORONTO, CANADA

Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 21 dage fra 11.695,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 21 dage fra 14.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 21 dage fra 11.095,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 21 dage *

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.