Inspiration

Drop turistfælderne

Sådan får du lokale oplevelser på rejsen

Enhver kan købe en guidebog og læse sig til, hvilke monumenter de skal se, restauranter de skal spise på og gader de skal shoppe i. Af samme årsag ender man som regel med at gøre det hele med en masse andre turister, hvilket (paradoksalt nok) fjerner lidt af det sjove ved at være turist. Men det er faktisk heller ikke så svært at få lokale oplevelser, som både er mere autentiske og sjovere at fortælle, når du kommer hjem. Her er syv konkrete tips.

Published:
Cecilie
Cecilie Lyngbye
Content Manager

1. Spørg de lokale til råds

For at få lokale oplevelser er du også nødt til at tale med de lokale. Det er dem, der ved, hvad der rører sig i deres by. Derfor er det bedste råd at være åben, nysgerrig og klar på at tage imod råd fra en enkeltperson fremfor 100.000 brugere på TripAdvisor. Spørg taxachaufføren, butiksekspedienten eller bartenderen, hvor de går hen og spiser/drikker/shopper/går ture/slapper af/hvad du nu er i humør til. Har du først fundet én god restaurant, er chancen for, at tjeneren dér kan guide dig til en anden, temmelig god.

2. Hav ikke planer for hver dag

Når man rejser helt til USA, vil man også gerne have noget ud af sin tid. Den er vi helt med på. Men hvis du vil have overraskende, lokale oplevelser, må du også afsætte tid til at lade dig overraske. Brug en formiddag på bare at gå rundt i et kvarter, du har hørt godt om, eller sæt dig i en park, på en café eller ved stranden og iagttag det lokale liv. Måske falder du i snak med nogen, der kan give dig et godt tip til flere nye oplevelser.

 

Læs også: Storbyferie i USA: Sådan får du mest ud af din tid og pengepung

3. Tag på guidede ture med de lokale

I stedet for at mase sig rundt i en stor gruppe, hvor man skal have høretelefoner for at høre guiden, kan du lade en lokal vise dig sin by. På digitale platforme som Showaround og Airbnb kan du finde private, som tilbyder unikke guidede ture med alle tænkelige temaer. Er du vild med mad, kan du tage på foodie-tur. Er du interesseret i byens kunst, kan du tage på street art-tur. Eller vil du bare se vedkommendes egne favoritsteder, kan du  det. Det er både en måde at lære folk og steder at kende, og du får det for dig selv.

4. Drop GPS'en, og far vild

Ligesom at du skal afsætte tid til ingenting, anbefaler vi også at fare vild med vilje. Du behøver ikke være helt lost, men prøv at lade være med at bruge din telefon eller GPS’en i bilen, hver gang du skal et sted hen. I byerne kan du få lokale oplevelser, hvis du bare slentrer rundt uden et egentligt mål. Og på vejene kan du ofte køre på nogle flottere eller mere interessante strækninger, hvis du ind imellem kører af motorvejen og tager de mindre veje i samme retning.

5. Spis hjemme hos lokale

Findes der en bedre måde at lære de lokale på end at sidde ved deres spisebord og snakke over en hjemmelavet middag? Næppe. Det er præcis, hvad du kan i mange byer. Takket være folk, der har oprettet sig som middagsværter på apps, der matcher med besøgende. Eatwith er den største, hvor alle større amerikanske byer har mange værter. Her kan du søge på en given by og få tilbud som “Farm to Table Dinner”, “Crabs and Cocktails” eller “Southern Supper”. Der er et hav af muligheder med forskellige temaer. Nogle kombinerer med aktiviteter, så du for eksempel først dyrker yoga og så spiser brunch. Mange af dem er også madlavningskurser, hvor du lærer de lokale opskrifter.

6. Deltag i lokale events

En anden god måde at få lokale oplevelser er at kigge i lokalavisen eller på hjemmesider, der fortæller, hvad der foregår i byen. Det kan være alt fra koncerter og sportsbegivenheder til søndagens madmarked. Det er næsten ligegyldigt, hvad folk samles om – så længe det er lavet til byens borgere og ikke turister. På den måde kan du møde de lokale, se hvad de bruger deres fritid på og måske få en mere naturlig indgang til at snakke med dem. Amerikanere er jo kendt for at være ekstremt åbne, så det burde ikke være noget problem.

7. Prøv spisesteder, der ikke står i guidebogen 

Jeg har allerede været inde på det med at spise, men det er også en virkelig stor del af det at lære en anden kultur at kende. Derfor kan det først og fremmest anbefales at stryge udenom kæderestauranterne. Desuden kan du prøve at undgå dem, der har fem forskellige klistermærker fra rejseguides siddende i vinduet. Ikke fordi de ikke er gode, men fordi du nok ikke vil blive overrasket over, hvad du får. Gå i stedet ind på nogle små steder, der ser sjove ud. Eller hvor de lokale strømmer til. I mange storbyer kan du finde autentisk kinesisk i Chinatown eller italiensk i Little Italy. Og langs motorvejene kan du få en rigtig dineroplevelse, hvis du går udenom de store burgerkæder.

Drømmer du om en rejse til USA?

Så kontakt os. Vi er specialiserede i USA og skræddersyr alle vores rejser, så vi kan sammensætte en tur med lige præcis de indkvarteringer og aktiviteter du ønsker – på lige præcis de datoer du ønsker.

RING TIL OS PÅ
  1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
  2. Vi ringer og hører om dine ønsker
  3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
  4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig