BESTIL TILBUD
30 872 872

Autocamper i USA: Yellowstone og the West

Et ærkeamerikansk eventyr i ørken, mormonbyer og kendte landskaber

18 dage fra 7.995 kr.

Autocamper i USA: Yellowstone og the West

18 dage fra 7.995 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • PRISER OG INDHOLD
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Tag på roadtrip i et rullende hjem

På denne rundrejse kommer I gennem fem stater i det vestlige USA og får de største højdepunkter undervejs. Glæd jer blandt andet til de farvestrålende kilder i Yellowstone, det legendariske præsident-bjerg Mount Rushmore, spændende Salt Lake City og nationalparkerne Grand Canyon, Bryce Canyon og Zion, der byder på naturoplevelse i verdensklasse. Vi anbefaler at tage rejsen i autocamper, hvor I styrer tempoet og har jeres hjem med overalt.

Læs mere om autocamper i USA her

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.
Det er muligt at tage samme rute med hoteller og bil.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: DENVER

Bear Lake i ColoradoVelkommen til “the West” i USA. I lander i Denver – eller “the Mile High City”, som den kaldes på grund af sin placering præcis én mil over havets overflade. Denver er lidt af en overset storby, men har et hav af oplevelser for enhver smag, og så er den smukt beliggende for foden af de majestætiske Rocky Mountains. Derfor foreslår vi at tage de første to nætter på et hotel her i byen, så I kan opleve den, inde I kører af sted på roadtrip.

Besøg for eksempel den store bypark City Park, hvor der er masser af liv, og I kan tage en tur i Denver Zoo eller Denver Museum of Nature & Science, der er sjove for både børn og voksne. Eller fyld lidt ekstra i kufferten på 16th Street Mall, som er en halvanden kilometer lang gågaden med alle de kendte amerikanske og internationale butikker, hyggelige caféer og restauranter.

Denver er også en by med mange sportsfreaks, da byen har et hold i hver af de bedste amerikanske sportsligaer inden for baseball, basketball, ishockey og amerikansk fodbold. Er I interesserede i nogen af disse sportsgrene, kan det kun anbefales at tage ind og se en kamp, for det er en meget stemningsfuld og typisk amerikansk oplevelse – selv hvis man ikke lige kender spillerne eller alle reglerne.

I kan naturligvis også kaste jer ud i naturoplevelserne med det samme. Denver er det oplagte udgangspunkt for at udforske bjergkæden Rocky Mountains i USA, så det kan I gøre på en dagstur, eller når I har hentet jeres autocamper på tredjedagen. Der er masser smukke ruter at køre, vandre, cykle, zipline, river rafte og meget mere.

På tredjedagen foreslår vi at hente jeres autocamper og køre til Rapid City, South Dakota (630 km/360 mil – 6 timer)

DAG 3 – 6: RAPID CITY

Mount Rushmore National Memorial i Rapid CityRoadtrippet starter for alvor, når I starter autocamperen og bevæger jer ud på de amerikanske veje. Første stop er i Rapid City, som ligger i staten South Dakota, og som er udgangspunktet for at se det berømte Mount Rushmore.

De fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln, der er hugget ind i Black Hills-bjergene er blevet et nationalt symbol. Det er lavet som et mindesmærke til ære for de fire præsidenter, der hver især repræsenterer en vigtig periode i USA’s historie. Det tog 400 mænd 14 år at hugge de 20 meter høje ansigter ind i bjerget, hvilket siger lidt om, hvor imponerende et værk det er.

I samme område kan I se mindesmærket Crazy Horse Monument, der blev lavet senere som et mindesmærke til ære for indfødte amerikanere. Crazy Horse var en berømt amerikansk indfødt, der kæmpede mod hvide nybyggere, der ville overtage indianernes territorium. Han var en stor helt blandt andre indfødte, så hans ansigt er også hugget ind i bjerget for at vise dem respekt.

Mens I er i Rapid City, kan I også besøge Custer State Park, som er et stort naturområde med smukke bjerglandskaber, fredfyldte fiskesøer og et vildt dyrerige. Særligt de enorme flokke af bisonokser er spændende at se, hvilket I kan på en slags safari i parken.

Der ligger også den sjove og ret utraditionelle turistattraktion Wall Drug i nærheden. Det er en butik, der siden 1931 har slukket tørsten på Mount Rushmore-besøgende med gratis vand. Det gør de endnu, men i dag er der også souvenirbutik, restauranter og forlystelser i et kitschet mix, som er en af områdets største seværdigheder.

Fra Rapid City kan I køre til Cody, Wyoming (610 km/380 mil – 6 timer)

DAG 6 – 7: CODY

Old Town Village i CodyTuren går videre til Cody i Wyoming, som kalder sig selv “Rodeo Capital of the World” og blev grundlagt af ingen ringere end Buffalo Bill. Han var en legendarisk bisonjæger og entertainer, som kæmpede mod indfødte amerikanere i kampen om “Det Vilde Vesten”. Ham kan I lære mere om på Buffalo Bill Center of the West i Cody.

I kan selvfølgelig også opleve et ægte rodeo-show, hvor nutidens cowboys af alle kræfter forsøger at holde sig på toppen af en vild hest eller tyr. Samtidig sidder tilhørende og hepper og skaber stemning omkring arenaen. Det er en helt særlig oplevelse, så bliver der afholdt et show, mens I er der, må I ikke snyde jer selv for at se det.

Om aftenen eller næste morgen kan vi anbefale at besøge Irma Hotel, som Buffalo Bill grundlagde og opkaldte efter sin datter. Her serverer de solid, amerikansk mad og masser af historie.

Herfra kan I køre videre til Yellowstone National Park (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 7 – 10: YELLOWSTONE

Grand Prismatic Spring i Yellowstone National Park, WyomingNæste stop – og et af de største højdepunkter – er Yellowstone National Park. Den ligger i Rocky Mountains og breder sig over staterne Wyoming, Montana og Idaho. Og så er den USA’s ældste nationalpark, der blev berømt for sine bjerge, dyreliv og termiske aktivitet.

En af de mange “attraktioner” i parken er gejseren Old Faithful. Som navnet indikerer, er den utroligt trofast – den springer nemlig meget regelmæssigt hver halvanden time, så I kan med al sandsynlighed opleve det fascinerende syn af varmt vand og damp, der pludselig sprutter 30-55 meter op i luften.

Et andet højdepunkt er Grand Prismatic Spring, som er parken største varme kilde med en bredde på 112 meter. Her kan man se de regnbuefarvede ringe i vandet, som ofte ses på billeder fra Yellowstone. Det er da også et spektakulært syn med den lysende blå midte og de grønne og gule ringe omkring kilden.

I må heller ikke snyde jer selv for at se Grand Canyon of the Yellowstone, hvor Yellowstone-floden skærer sig igennem de gule klipper, der har givet parken sit navn. To steder falder floden i de brusende vandfald Upper Falls på 33 meter og Lower Falls på 94 meter. Det mest populære udsigtspunkt er Artist Point.

Disse er blot tre ud af mange fantastiske steder i Yellowstone. Der venter meget mere på jeres køre- og vandreture i parken, så vi anbefaler tre nætter her.

Herefter foreslår vi at køre til Salt Lake City, Utah (600 km/370 mil – 6 timer)

DAG 10 - 11: SALT LAKE CITY

Temple Square i Salk Lake City, UtahIndimellem de store naturoplevelser venter en overnatning i Utahs hovedstad, Salt Lake City. Byen er mest kendt som mormonernes højborg, da det var de kristne tilhængere af “Mormons Bog”, der grundlagde byen i 1847. Den er stadig det religiøse og administrative centrum for religionen, hvilket I kan opleve på jeres besøg.

Det er et must at se det pompøse Temple Square, som er et stort tempelkompleks ejet af mormonerne midt i byen. Her finder I en række vigtige bygninger og monumenter, heriblandt hovedtemplet Salt Lake Temple og Mormon Tabernacle, som er deres verdenskendte kor.

Udover at være et religiøst ikon er Temple Square et livligt, lille kvarter med fine butikker og gourmetrestauranter, så det kan I også nyde godt af på rundturen.

Herfra kan I køre til Zion National Park (480 km/300 mil – 4 timer)

DAG 11 - 12: ZION NATIONAL PARK

Udsigt over Zion National ParkSå er det tilbage til naturen. Næste stop er nemlig Zion National Park, som også ligger i Utah. Navnet er faktisk også givet af mormonerne, da Zion er en betegnelse for et helligt sted – og det vil I godt kunne forstå, når I ser den fantastiske natur her i området.

Her må man ikke selv køre rundt i parken, hvis man kommer i højsæsonen mellem marts og september. Så for at beskytte naturen kan I hoppe på en shuttle bus, der kører rundt i parken og sætter folk af der, hvor der er udsigtsposter eller starten på gode vandreture.

Et af højdepunkterne er det betagende klippelandskab Big Bend, hvor en flod over mange tusinde år har skåret sig gennem klipperne og dannet en hesteskoformet fordybning. Et andet er den “grædende” klippe Weeping Rock, som er en slags grotte i en klippe, hvor der løber vand ned fra kanten, så det ligner tårer.

I kan også glæde jer til at se de tre store, flotte klippeformationer Three Patriarchs og vandre på den berømte rute Angels Landing, der tilbyder nogle dramatiske udsigter fra toppen af stejle klipper.

Herefter kan I køre til Bryce Canyon (120 km/70 mil – 1,5 time)

DAG 12 - 13: BRYCE CANYON

Thors hammer klippeform i Bryce Canyon National ParkI Bryce Canyon er der helt anderledes naturoplevelser i vente. Denne kløft er bred og ikke så dyb som nogle af de andre på turen. Til gengæld er den fuld af såkaldte hoodoos, som er klippesøjler, der er høje og smalle og ser temmelig sjove ud. Når de så samtidig står sammen i kæmpe samlinger, ser det helt fantastisk ud. Det er ikke et unikt naturfænomen, men Bryce Canyon har verdens største samling af hoodoos, så derfor er den berømt for dem.

I kan vandre eller ride på hest i kløften og se dem tæt på, eller I kan køre rundt i parken til forskellige udkigspunkter. Det kan anbefales at komme tidligt op og se dem ved solopgang eller vente til solnedgang, hvor de kaster lange, smukke skygger.

Om aftenen kan I spise på Ebenezer’s Barn & Grill, som udover at servere barbeque og andre amerikanske specialiteter disker op med et cowboy-show med guitarspil, lassokast og dans.

Herfra kan I køre til Grand Canyon, Arizona (450 km/280 mil – 5 timer)

DAG 13 - 15: GRAND CANYON

Udsigt over Grand Canyon og Colorado RiverGrand Canyon behøver ikke så meget introduktion. Den enorme kløft i Arizona er et af verdens mest kendte naturfænomener, som alle bør opleve mindst en gang i deres liv. Kløften er 446 kilometer lang, op til 26 kilometer bred og omkring halvanden kilometer dyb. Omregnet til danske forhold svarer arealet af Grand Canyon National Park til halvanden gange Fyn.

Det er fantastisk at stå og kigge ud over dette uendeligt store landskab af rødlige klipper i flotte formationer skabt af Colorado River, der gennem tusindvis af år har skåret sig dybere og dybere gennem ørkenlandet. I kan se den fra toppen, sejle på floden i bunden eller tage en helikoptertur, der tager jer både op, ned og igennem den smukke kløft.

I kan også få en nervepirrende oplevelse på Grand Canyon Skywalk, som er en buet gang med glasbund, der går ud fra kløftens kant i 1.200 meters højde over kløftens bund.

Herefter kan I køre til Arches National Park, Utah (530 km/330 mil – 5,5 timer)

DAG 15 - 17: ARCHES NATIONAL PARK

Solskinsdag i Arches National ParkSidste store naturoplevelse på dette roadtrip foreslår vi at få i Arches National Park på vejen tilbage mod Denver. Denne nationalpark har verdens største koncentration af naturskabte klippebuer. Der er faktisk over 2.000 af de berømte sandstensbuer.

En af de mest berømte hedder Landscape Arch, og den er speciel, fordi den i forvejen tynde bue bliver tyndere og tyndere for hvert år. En anden populær bue er den fritstående Delicate Arch, som er 18 meter høj og har en særligt flot form, hvilket har givet den sit navn. Det kan varmt anbefales at tage de små hikes, det kræver, for at komme til disse finurlige naturfænomener.

Herfra kan I køre den sidste tur tilbage til Denver, Colorado (560 km/350 mil – 5 timer)

DAG 17 - 18: DENVER

Skyline over Denver om aftenenRejsen slutter, hvor den begyndte: Denver, Colorado. Her anbefaler vi at tage en overnatning, så I har tid til at køre fra Arches National Park og aflevere jeres autocamper i ro og mag. Så kan I bruge aftenen på at købe souvenirs med hjem som minde fra ferien, shoppe lidt amerikanske mærker til gode priser og spise en afslutningsmiddag ovenpå den store rundrejse. Natten tilbringer I på hotel i byen.

Næste dag kan I flyve hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 18 dage fra 8.695,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 18 dage fra 12.195,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 18 dage fra 7.995,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 18 dage *

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hotel i Denver
 • Autocamper (C25) fra Cruise America, som inkluderer:
  • Ubegrænset kilometer
  • Ubegrænset brug af generator
  • Køkkenudstyr
  • Sengelinned
  • Håndklæder
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

Vejret i…

Yellowstone

Denver

Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 18 dage fra 8.695,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 18 dage fra 12.195,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 18 dage fra 7.995,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 18 dage *

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hotel i Denver
 • Autocamper (C25) fra Cruise America, som inkluderer:
  • Ubegrænset kilometer
  • Ubegrænset brug af generator
  • Køkkenudstyr
  • Sengelinned
  • Håndklæder
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.