BESTIL TILBUD
30 872 872

Rundrejse i Canada med Niagara Falls

Skønne storbyer, franske fornemmelser og Niagara Falls

17 dage fra 8.895 kr.

Rundrejse i Canada med Niagara Falls

17 dage fra 8.895 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • PRISER OG INDHOLD
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Få lidt af det hele i det europæiske Amerika

På en rundrejse i det østlige Canada kan I få en komplet ferie med både kultur, historie, natur og storbyliv. Toronto byder på skyskrabere, shopping og sport, mens Montréal og Québec lokker med charmerende historiske kvarterer på fransk. I hovedstaden Ottawa kan I lære om Canadas historie. Og så venter der unikke naturoplevelser ved Niagara Falls, på de fredfyldte skovsøer i Algonquin Provincial Park og langs Nova Scotias idylliske kyst.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: TORONTO

Toronto skyline ved solopgangRundrejsen i det østlige Canada begynder med tre nætter i Toronto, hvilket er et passende antal dage til at se byen. Toronto er en pulserende storby, hvor downtown kan minde meget om et lille New York, og så er den verdens mest multikulturelle by. Alligevel er Toronto ikke den oplagte storbydestination, men her er et hav af oplevelser for enhver smag.

I kan starte med at få overblik over byen med en tur i vartegnet CN Tower. På 58 sekunder bliver I fløjet op i toppen og får en fantastisk udsigt over Toronto i 346 meters højde. Herefter kan I gå en tur ved vandet, da byen ligger på bredden af Lake Ontario, og der er en hyggelig stemning hernede.

Senere kan det anbefales at besøge nogle af byens mange forskelligartede kvarterer. I downtown er der højhuse, store forretninger og et internationalt menneskemylder. Her kan I shoppe de kendte amerikanske mærker og bare føle stemningen. Længere mod vest kan I se byens Chinatown, hvor alt står på kinesisk, og I kan spise lækre dumplings eller andre kinesiske specialiteter.

Går I endnu længere vestpå, kommer I til nogle af byens hippe områder, hvor der er super shopping og masser af hyggelige caféer og spisesteder. Gå for eksempel en tur i Kensington Market, hvor I vil finde et hav af smarte vintagebutikker, kaffebarer og venlige canadiere. Eller tag en tur ad Queen Street West, hvor der er gode restauranter og mere luksuriøse butikker.

Om aftenen kan det anbefales at tage ind og se en ishockeykamp, hvilket er kæmpestort i Canada. Torontos hold er Maple Leafs, som helt sikkert vil være en underholdende oplevelse live, uanset om man er til ishockey eller ej. Alternativt kan I se baseballholdet Blue Jays eller basketballholdet Raptors.

Herefter foreslår vi at køre til Niagara Falls (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 4 – 5: NIAGARA FALLS

Det verdensberømte vandfald Niagara Falls i CanadaPå den modsatte siden af Lake Ontario finder I de berømte vandfald Niagara Falls. Her er ikke langt, så vi anbefaler bare en enkelt overnatning, da det bør være nok til at se vandfaldene.

Niagara Falls er fællesbetegnelsen for tre vandfald, der danner et gigantisk tæppe af brusende vand, som fosser ud over kanten på en klippeside i Niagara-floden. Vandfaldet adskiller desuden Canada fra USA og det er muligt at opleve vandfaldet fra begge sider, om end det er flottest fra den canadiske.

Det er en oplevelse bare at stå ved siden af, hvor vandet strømmer ud over og mærke kraften. Ofte kommer der også regnbuer, når solen skinner, så det hele er meget smukt blot at stå og betragte. Men I kan også komme helt tæt på med en sejltur på floden under vandfaldene eller en “Journey Behind the Falls”-tur, hvor I kan komme ned under jorden og ind bag det ene vandfald, så I kan se vandet i frit fald lige for næsen af jer.

Herefter kan I køre til Algonquin National Park (400 km/250 mil – 4 timer)

DAG 5 – 8: ALGONQUIN PROVINCIAL PARK

Algonquin national park i det østlige CanadaNu foreslår vi at lade turen gå til Algonquin Provincial Park, hvor I finder noget af det smukkeste natur i det østlige Canada. Parken har sit navn fra Algonquin-indianerstammen, der oprindeligt levede her i den vilde natur. I dag kan I opleve den på nogle af de 140 kilometer vandrestier, der snor sig mellem områdets smukke natur.

I kan glæde jer til blanke søer, idylliske lysninger, duften af nåleskov og måske synet af en bjørn, en elg eller en bæver. Er I klar på en sejltur, egner parken sig perfekt til det med sine uendeligt mange søer, hvor I kan låne en kano eller kajak og ellers bare padle afsted. Der er faktisk flere deciderede kanoruter, der tager jer rundt i skovens dybe, stille ro.

Om aftenen kan det anbefales at tage på en ulve-hyle-tur med en guide, der vil lære jer om det mystiske dyr, mens I lytter til dets hylen. Sommetider er det muligt at høre en hel ulveflok hyle i vilden sky, hvilket er helt fantastisk.

Herefter kan I køre til Ottawa (280 km/170 mil – 3 timer)

DAG 8 – 10: OTTAWA

Verdens længste skøjtebane er Rideau Canal og ligger i Canadas hovedstad OttawaNæste stop er den canadiske hovedstad, Ottawa, som også er landets fjerdestørste by. Den ligger lige på grænsen mellem den engelsktalende provins Ontario og den overvejende fransktalende provins Québec, og indflydelsen fra både det amerikanske og europæiske Canada er tydelig her. For eksempel er parlamentsbygningen bygget i gotisk stil fra Europa. Den er et must på rejsen til Ottawa, da bygningen i sig selv er et mesterværk, og hver aften kommer der ovenikøbet et lys- og lydshow på bygningen.

Ikke langt derfra ligger det 200 år gamle ByWard Market, som er et stort marked med lokale råvarer, brugskunst og et hav af pubs og madboder. Det er hyggeligt at gå rundt her og smage på de lokale specialiteter og måske købe en ægte canadisk ahornsirup med hjem.

Den UNESCO-fredede kanal Rideau Canal er også en af de store kendetegn i Ottawa. Hvert år til vinter bliver den nemlig til verdens længste naturlige skøjtebane. Om sommeren er den fuld af folk, der sejler på den, og på bredderne er der masser af liv – det perfekte sted for en god spadseretur uanset årstiden.

Herefter foreslår vi at køre til Montréal (200 km/120 mil – 2 timer)

DAG 10 - 11: MONTRÉAL

Typisk stræde i Montreal i CanadaTuren går videre til Montréal, som er en meget europæisk storby, hvor både den britiske, men særligt den franske fortid er tydelig. I den gamle bydel Vieux-Montréal er der smalle brostensgader og gamle, romantiske huse. Her kan I se Basilique Notre Dame fra 1800-tallet, som lige så godt kunne ligge i Paris. Det kan også anbefales at gå en tur i området ved aftentid, hvor her er meget charmerende.

I kan også gå en tur op på det lille “bjerg”, Mount Royal, der har givet byen sit navn, og som er en bakke over byen. Det er en fin gåtur til toppen, og der er en endnu finere udsigt herfra. Ved siden af ligger det tjekkede kvarter Le-Plateau-Mont-Royal, hvor der er kunstnerisk street art på murene, spændende gallerier, lækre spisesteder og stemningsfulde barer.

Hvis I er til musik og underholdning, er der også mange muligheder i Montreal, som er rig på kultur med blandt andet verdens største jazzfestival, der finder steder hver sommer. Det berømte akrobatikshow Cirque du Soleil er også herfra, så I kan selvfølgelig se et af deres imponerende shows her i byen.

Herefter foreslår vi at køre til Québec (250 km/160 mil – 2,5 timer)

DAG 11 - 13: QUÉBEC

Det gamle fort i QuebecRundrejsen fortsætter nordpå til Québec City, som er en gammel europæisk by i Nordamerika. Québec var den første by, der blev grundlagt af de franske kolonister i 1600-tallet, og i dag er den det mest franske, man finder uden for Frankrig.

Byen er lidt mindre end de andre canadiske storbyer, så her er det nemt at gå til de fleste attraktioner. Den er opdelt i Haute-Ville, som betyder øvre by, og Basse-Ville, som betyder nedre by. De to forbindes af gamle, stejle trapper eller kabelbanen Le Funiculaire. Det er en sjov og charmerende oplevelse at tage den for at komme op i den øvre del af byen.

Québec er også den eneste by i Nordamerika, der stadig har en bymur. Den indrammer den gamle bydel, som står på UNESCO’s liste over verdens kulturarv for sin historiske værdi og smukke arkitektur. Herinde skal I helt sikkert gå en tur og nyde den franske stemning.

Herfra kan I køre til Edmundston (320 km/200 mil – 3 timer)

DAG 13 - 14: EDMUNDSTON

Et udsigtspunkt i Edmundston i CanadaNæste stop på turen er i den lille by Edmundston, der ligger på vejen mod Halifax. Stoppet her er for ikke at køre for langt i ét træk, når I skal afrunde ferien i smukke Nova Scotia.

Derfor er Edmundston med sine grønne omgivelser, idylliske floder og hyggelige by et godt sted at tage et hvil. I kan gå ture i den fredfyldte natur, spise et godt måltid mad om aftenen og ellers lade op til morgendagen.

Næste morgen kan I køre til Halifax (700 km/430 mil – 6,5 timer)

DAG 14 - 17: HALIFAX

Fyrtårn i HalifaxSidste destination på jeres rundrejse er kystbyen Halifax i provinsen Nova Scotia. Vejen hertil er relativt lang, men den er det hele værd, og vi anbefaler at have tre nætter, inden I skal hjem. Nova Scotia betyder ny Skotland, da de skotske migranter sammen med de engelske og franske spillede en vigtig rolle i etableringen af samfundet her tilbage i 1600-tallet.

Hele Atlanterhavskysten omkring Halifax er enormt smuk, så vi anbefaler at køre lidt rundt til forskellige steder for at opleve mest muligt. For eksempel til Peggy’s Cove, som er et berømt fiskerleje, hvor Canadas mest besøgte fyrtårn af samme navn står. Det rød- og hvidstribede fyrtårn står på bløde, grå granitklipper, som tilsammen danner et idyllisk syn. Fiskerbyen herude er da også enormt hyggelig med vuggende kuttere i vandet, venlige lokale og gode restauranter med friske skaldyr.

I kan også køre en time sydpå til Lunenburg, hvor I finder de karakteristiske fiskerhuse med det særlige kvistvindue, der kaldes “the Lunenburg Bump”. Det var her, fiskernes koner sad og spejdede ud over havet for at se, om deres mænd kom hjem i live. Selvom det er en lidt trist historie, er der i dag god stemning i byen. Her er blandt andet livlige markeder og pæne huse i forskellige farver, som er UNESCO-fredede i dag.

Det kan også anbefales at bruge tid i Halifax by. På Maritime Museum of the Atlantic kan I blandt blive klogere på historien om Titanic. Halifax var nemlig den nærmeste havn, da det sagnomspundne skib forliste i 1912, og nogle af de omkomne blev sejlet hertil og begravet i byen. I kan se deres grave på Fairview Lawn Cemetery, hvor der stadig kommer folk og lægger blomster. Og så må I endelig huske at nyde Nova Scotias fantastiske køkken med masser af friskfangede muslinger, østers og hummer.

Fra Halifax kan I flyve hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 17 dage fra 8.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 17 dage fra 12.795,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 17 dage fra 9.095,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 17 dage *

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

VEJRET I TORONTO, CANADA

Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 17 dage fra 8.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 17 dage fra 12.795,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 17 dage fra 9.095,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 17 dage *

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.