Rejseinfo

Indrejse i Canada, Caribien og Mexico

Det skal du vide om eTA og visum

Her er reglerne for indrejse

Reglerne for indrejse varierer, alt efter hvilket land du rejser til. De fleste caribiske lande kræver ikke visum for at rejse ind i landet. Mellemlander du i USA eller Canada på vejen, skal du dog huske at have den elektroniske forhåndsgodkendelse, som er påkrævet i disse lande. Her er reglerne for indrejse, der gælder vores destinationer.

Indrejse i Canada

Det skal du vide om eTA og pas

Du behøver ikke et visum for at rejse til Canada som turist, så længe du ikke bliver i landet mere end 6 måneder. Bliver du længere tid, skal du søge om opholdstilladelse. Men skal du bare på ferie (med fly), skal du søge den elektroniske forhåndsgodkendelse eTA (se nedenfor).

Ankommer du til fods, med bil eller skib, behøver du hverken visum eller eTA. Så kan du frit krydse grænsen. Det er for eksempel muligt ved Niagara Falls, hvor du kan opleve vandfaldene fra den canadiske og amerikanske side.

OBS: Mellemlander du i USA på vej til Canada, skal du også søge om forhåndsgodkendelse i USA (ESTA). Læs om reglerne for indrejse i USA.

 

eTA ansøgning

Alle danske turister, der rejser til Canada med fly, skal have en godkendt eTA. Det gælder også, hvis du bare mellemlander i Canada på vej videre til et andet land.

eTA er en elektronisk forhåndsgodkendelse, som du søger hjemmefra. De fleste får godkendt deres ansøgning inden for få minutter. Vi anbefaler alligevel at sende ansøgningen, så snart du har booket din rejse, så du kan være sikker på, at alt er ok.

eTA koster CAD 7 pr. person.

Søg eTA her

Opdatering af eksisterende eTA

eTA gælder i 5 år, så har du allerede en godkendt eTA fra en tidligere rejse til Canada, behøver du ikke søge en ny, medmindre du har fået nyt pas i mellemtiden. Den skal dog opdateres online, så den nye destination for din rejse bliver korrekt i systemet.

 

Krav til pas på rejsen

Dit pas skal være gyldigt i hele perioden, du rejser i Canada. Det vil sige, at udløbsdatoen ikke må være, mens du er afsted, men den kan være dagen efter. Har du fået forlænget dit pas, eller har du fået et provisorisk pas (nødpas), kan du godt både rejse ind og ud af Canada på det.

 

Regler for børns indrejse i Canada

Der gælder særlige regler for børn under 18, der rejser alene, med kun den ene forælder eller med en voksen, som ikke er forælder eller værge.

Rejser barnet alene, skal han/hun kunne fremvise sit pas, en kopi af sin dåbsattest og en skriftlig tilladelse fra forældre med kontaktoplysninger på forældrene og en voksen kontaktperson i Canada.

Rejser du alene med et barn under 18, skal du kunne vise barnets pas, en kopi af barnets dåbsattest og en skriftlig tilladelse fra den anden forælder med en kopi hans/hendes pas.

Læs mere om særlige regler for børn her.

Også børn skal have deres eget pas. Det er ikke nok at stå i forældrenes pas, uanset hvor små børnene er.

 

Indrejse i Cuba

De cubanske turistmyndigheder kræver, at alle rejsende ved indrejse skal kunne fremvise en rejseforsikring. Dette krav bør tages alvorligt, da en manglende forsikring kan resultere i nægtet indrejse.

Forsikringen er ikke inkluderet i dit tilbud, medmindre andet er aftalt, men USA Tours hjælper gerne med at tegne denne forsikring. Læs mere om rejseforsikring.

Desuden kræves turistvisum til Cuba. USA Tours kan udarbejde dette for DKK 500 pr. person.

 

Indrejse i øvrige Caribien

De fleste caribiske lande kræver ikke visum for turister. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du mellemlander i USA, skal du have ESTA. Læs om det her.

Bahamas: Visumfrit i op til 90 dage.

Den Dominikanske Republik: Visumfrit i op til 90 dage. Du skal købe et turistkort ved indrejse. Det koster USD 10 pr. person.

De Vestindiske Øer: Da øerne er amerikanske, gælder samme indrejseregler som i USA. Du vil sandsynligvis også flyve via USA, så du skal have ESTA.

Indrejse i Mexico

Du kan rejse visumfrit til Mexico i op til 180 dage. 

Dog skal du udfylde et turistkort, når du ankommer i lufthavnen i Mexico. Det skal du beholde og kunne fremvise igen ved udrejse.

Hvis du mellemlander i USA eller kombinerer din rejse til Mexico med USA, skal du have ESTA. Læs om det her.

Hvis du mellemlander i Canada eller kombinerer din rejse til Mexico med Canada, skal du have eTA. Læs om det længere oppe på denne side.