Rejseinfo

Indrejse i USA

Alt om indrejseregler i USA

Det skal du vide om regler for indrejse i USA

Når du skal til USA, er det vigtigt, at du har styr på reglerne for indrejse. Ellers kan du i værste tilfælde blive afvist, når du lander i lufthavnen i USA. De fleste mennesker skal bare have en elektronisk forhåndsgodkendelse, ESTA, som ikke er svær at få. Men der findes undtagelser, og der er også nogle regler for pas, du bør kende. Derfor anbefaler vi at læse denne information grundigt forud for din rejse til USA.

Indrejsekrav ifm. COVID-19

Der er ikke længere særlige restriktioner i forbindelse med COVID-19. 

For yderligere information om indrejsekrav henviser vi til Udenrigsministeriet .

ESTA ansøgning

Rejser du som dansk turist til USA, skal du søge om ESTA, som er en elektronisk forhåndsgodkendelse til indrejse i USA. Det gælder også, hvis du bare mellemlander i USA på vej til et andet land.

Du skal sende din ansøgning senest 72 timer før afrejse, men vi anbefaler at gøre det, så snart du har booket din rejse. Du ansøger online og kan også tjekke status for din ansøgning og se godkendelsen online. Den kommer som regel inden for et par dage.

ESTA koster USD 21 pr. person.

Søg ESTA her.

Opdatering af eksisterende ESTA

ESTA er gyldig i 2 år, så har du fået en godkendelse inden for de sidste 2 år, skal du blot ind og opdatere din ESTA, så din nye destination bliver korrekt i systemet. Har du fået nyt pas i mellemtiden, skal du dog ansøge om ny ESTA.

Visum til USA

De fleste turister kan nøjes med ESTA, når de skal til USA. Men der er visse undtagelser, der kræver, at du søger om turistvisum. Det gælder, hvis du:

  • Skal på ferie i USA i mere end 90 dage

  • Skal studere i USA

  • Skal arbejde i USA

  • Er tidligere straffet

  • Har fået afslag på ESTA/visum tidligere

  • Har rejst i Irak, Iran, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen efter 1. marts 2011

Du søger om visum og retter alle henvendelser vedrørende indrejse i USA til den amerikanske ambassade i København:

Dag Hammarskjölds Allé 24, 2100 København

Telefon: 33 41 71 00

Krav til dit pas ved indrejse i USA

Dit pas skal være gyldigt i hele perioden, du rejser i USA. Passets udløbsdato må altså ikke være, mens du befinder dig i USA. Udløber passet derimod dagen efter, du er kommet hjem fra ferie, er det i de fleste tilfælde ok.

Undtagelsen på dén regel er, hvis du skal på krydstogt i USA eller Caribien. Nogle rederier kræver, at passagerernes pas er gyldige 6 måneder efter rejsen.

Forlængede danske pas bliver accepteret ved indrejse i USA. Provisoriske pas (nødpas) accepteres dog ved udrejse. Det vil sige, at hvis du mister dit pas på rejsen, kan du få lavet et nødpas og rejse hjem på det. Men for at komme ind i landet skal du have et rigtigt pas.

Regler for børns indrejse i USA

Børn skal have deres eget gyldige pas, når de rejser til USA. Det er altså ikke nok at være skrevet ind i forældrenes pas, uanset hvor små børnene er.

Børn, der rejser til USA med kun én forælder eller med en voksen, som ikke er forælder eller værge (for eksempel et andet familiemedlem, en ven, en fodboldtræner e.l.), skal have en skriftlig tilladelse fra den anden eller begge forældre. Det betyder, at hvis du rejser alene med dit barn, skal barnets anden forælder give tilladelse til det. Rejser dit barn med en anden voksen, skal du og barnets anden forælder give tilladelse til det.

Tilladelsen skal være skrevet på engelsk. Du kan se vejledning her.

Sådan foregår indrejse i USA

Når du rejser ind i USA, skal du være forberedt på, at det kan tage tid at komme igennem grænsekontrollen i lufthavnen. Når du lander, går du til kontrolposten for immigration og stiller dig i køen for udlændinge. Her skal du scanne dit pas, have taget aftryk af dine fingre og have taget et billede til de amerikanske myndigheder.

Ved skranken møder du en fra U.S. Border and Customs Protection, som tjekker din ESTA og giver dig den endelige tilladelse til at komme ind i USA. Nogle gange kan de finde på at spørge ind til dit formål med rejsen, hvor du skal bo og hvor længe du skal opholde dig i landet. 

Derfor er det en god idé at have dokumentation for din hjemrejse og en adresse på det første sted, du skal overnatte i USA.

 

Opdateret d. 28. januar 2021