BESTIL TILBUD
30 872 872

Zion National Park

Det bedste af Utahs spektakulære klippeland

Zion National Park

Bliv draget af Zions endeløse skønhed

Zion National Park ligger i en kløft i det sydlige Utah, som tilbyder store naturoplevelser på et relativt lille område. Her venter blandt andet berømte vandreture, et naturligt tempel og en grædende klippe.

Med vandet i Virgin River, der skærer sig gennem de høje, røde klipper, er denne kløft mere frodig end de andre i det vestlige USA. Derfor kan du opleve nogle unikke syn af klipper, vand og vegetation, der smelter sammen i smukke billeder. Og så er det nemt at komme rundt på egen hånd.

Fakta om Zion
  • Areal: 593 km²
  • Km til storby: Las Vegas (258 km)
  • Stat: Utah
  • Åben: Hele året
  • Entré: $35 pr. bil Læs mere her
Rejseforslag til Zion National Park
Det skal du opleve i Zion National Park

Udsigtspost i Zion National Park

Om Zion National Park

I Zion National Park er der én vej, som går hele vejen gennem den smalle kløft langs Virgin River. Den hedder Zion Canyon Scenic Drive – og scenisk det er den! De røde klipper, som Utah er kendt for, rejser sig på begge sider, mens vejen snor sig gennem landskabet. En tur langs denne vej er den bedste måde at opleve parken på.

Der kører gratis shuttlebusser langs vejen. Faktisk kan du ikke selv køre på vejen mellem april og oktober. Til gengæld stopper bussen ni forskellige steder på vejen, hvor du kan stå af og på ved alle de interessante steder. Køreturen frem og tilbage tager cirka halvanden time uden stop.

De 3 bjerge Court of The Patriarchs i Zion National Park

Naturlige attraktioner

Landskaberne langs vejen er generelt meget smukke. Men der er nogle særlige steder, som du bør stoppe ved og nyde i længere tid. En af “attraktionerne” er Court of the Patriarchs, som er tre høje, spidse klipper, der står ved siden af hinanden. De danner et ikonisk motiv, som ses på mange billeder af Zion National Park.

En anden af de vigtigste seværdigheder er Weeping Rock, som er parkens berømte grædende klippe. Der er tale om en buet klippevæg, hvorfra der hænger grønne planter, og vand drypper ned fra oven. Du kan tage den tre kilometer lange sti Weeping Rock Trail, som starter ved hovedvejen.

Gruppe af vandrere i Zion med vild udsigt

Vilde vandrestier

Zion National Park er populær blandt vandre-entusiaster, da der er mange sceniske ruter forskellig længde og sværhedsgrad. Rejser du med børn, er ture som Weeping Rock Trail og Riverside Walk gode. På sidstnævnte kan du også se Temple of Sinawava, som ikke er et tempel i klassisk forstand. Det er der, hvor kløften begynder – et fascinerende syn.

For de hardcore vandrere er der to berømte ture: Angels Point og Observation Point. Førstnævnte er næsten umulig for almindelige mennesker, mens den anden er mulig, men hård. Begge ture ender på toppen af nogle af de højeste klipper og belønner de udholdende med helt fantastiske udsigter. Har du gode lår og ingen højdeskræk, kan du tage udfordringen op.

Overnat i Springdale når du skal til Zion

Overnatning ved Zion National Park

De fleste, der besøger Zion National Park, bor i Springdale. Denne lille by ligger lige ved den sydlige indgang til nationalparken og tilbyder forskellige lodges og hoteller. Men hvis der ikke er plads på de relativt få indkvarteringssteder, kan du bo i den lidt større Saint George en lille times kørsel derfra.

Las Vegas er den nærmeste storby. Det tager godt 2,5 timer at køre hver vej, så man kører ikke lige forbi, men du kan godt besøge Zion National Park på vej til eller fra spillebyen. USATours kan hjælpe med at planlægge en rute, hvor du får mest muligt ud af din tid.

Rejseforslag til Zion National Park

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.