Inspiration

Værd at vide om at leje bil i USA

Gode råd om billeje i USA

Det er oplagt at leje bil i USA og tage på et rigtigt roadtrip i landet, der er lavet til bilister. Bilerne er større, benzinen er billigere og langs vejene ligger moteller, dinere og kaffebarer med drive in. Konkurrencen på udlejningsmarkedet er stor, så du kan leje en fed amerikanerbil til en god pris. Men reglerne er anderledes, og der er nogle tilkøb og forsikringsfælder, man skal passe på ikke at falde i. Vi svarer på de ofte stillede spørgsmål.

Udgivet:
Cecilie
Cecilie Lyngbye
Content Manager

Kan jeg hente bilen et sted og aflevere den et andet? 

Ja. USA er det perfekte land til roadtrip, og med de store afstande er det ofte en fordel at leje bil i USA i én by og aflevere den i en anden.  Det tilbyder de fleste udlejningsfirmaer, men det koster et gebyr – det såkaldte one-way fee. Dette kan ikke betales hjemmefra, men skal betales, når du afleverer bilen. Gebyrets størrelse afhænger af udlejningsfirmaet og distancen mellem afhentnings- og afleveringsstedet. Det kan din rejsekonsulent altid hjælpe med at præcisere, når du ved, hvor du skal hen.

Hvilken bilmodel passer til min ferie?

Vi har samlet nogle af de klassiske biltyper med en forklaring på, hvem og hvad de passer til:

 • Den økonomiske: Kia Rio e.l. Den billigste løsning på din ferie. Perfekt til parret, der ikke går op i modellen, men bare skal bruge en bil, måske især til bykørsel.
   
 • Den lille fancy: Ford Mustang e.l. Den lille, men dyrere løsning, hvor du kan tage taget ned. Den er til dig, der går op i biler og drømmer om en klassisk amerikanerbil at køre i langs Highway 1, over Florida Keys eller et andet sted i varmen.
   
 • Den lille SUV: Toyota Rav4 e.l. Egner sig til en familie på tre eller parret, der godt vil have lidt mere plads i bilen, og som måske skal køre længere ture.
   
 • Den almindelige SUV: Jeep Grand Cherokee e.l. Ideel for en familie på fire. Den kan både bruges i byerne og på grusvejene i nationalparker uden at blive hverken for stor eller lille.
   
 • Den luksuriøse SUV: Chevrolet Tahoe e.l. Anbefalet til familier på fem eller til familier på fire, der ønsker mere komfort og luksus i en rigtig amerikansk øse.
   
 • Den klassiske minivan: Dodge Grand Caravan e.l. Passer til en familie eller gruppe på fem eller seks. Den er især praktisk på de lange ture på landevejene, hvor du ikke skal ind og ud af storbyer.
   
 • Den klassiske van: Ford Transit e.l. God til to familier, der rejser sammen. Med plads til otte personer er den det nærmeste, du kommer på en bus. Du kan stadig køre den med et almindeligt B-kørekort.

Hvilke forsikringer er nødvendige for at leje bil i USA?

USA er som bekendt et land, hvor man kan sagsøge personer og virksomheder for stort set alt, hvis ikke der står noget skrevet med småt et sted. Derfor er forsikringer ikke uvæsentlige, når du skal leje bil i USA. Men det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilke der er nødvendige, og hvilke der er udlejningsfirmaernes måde at malke kunderne på.

Collision Damage Waiver (CDW), Loss Damage Waiver (LDW) og Supplemental Liability Insurance (SLI) er nogle af de mest almindelige forsikringer. Disse er generelt gode at have, men du kan allerede være dækket af en forsikring hjemmefra eller en forsikring på dit kreditkort. Udover disse vil du ofte blive opfordret til at tegne andre forsikringer som Theft Protection (TP), Personal Accident Insurance (PAI) og Personal Effects Coverage (PEC), men de er ofte unødvendige, hvis du har en rejseforsikring.

Bestiller du et tilbud på en rejse med billeje hos USATours, skal vores rejsekonsulenter nok sørge for at få styr på, hvilke dækninger du har brug for i forhold til dine behov og personlige forsikringer.

Hvilke fælder skal man passe på?

Biludlejningsbranchen er stor i USA, så de forskellige firmaer gør meget for at være konkurrencedygtige på prisen. Det betyder, at det generelt er ret billigt at leje bil i USA. Men det betyder også, at de ikke tjener deres penge på selve billejen.

Hos USATours har vi hørt om mange danskere, der er blevet opkrævet tusindvis af kroner for tilkøb, som de ikke havde brug for. Det kan være svært at være kritisk over for en provisionslønnet sælger, når man lige er landet efter en lang flyvetur og måske ikke forstår alle vilkår, man bliver præsenteret for på engelsk. Nogle sælgere kan også finde på at bruge argumenter om børnenes sikkerhed, hvilket de færreste forældre vil gå på kompromis med.

Men det er vigtigt at holde hovedet koldt, når du henter bilen, så du ikke pludselig opgraderer til en dyrere bil, benzinaftale, flere chauffører end nødvendigt eller forsikringer, der allerede er en del af din rejseforsikring. Du skal vide på forhånd, hvad der skal stå på din kvittering, når du henter bilen, og hvad du med tryghed kan takke nej til.

Der findes mange gode biludlejningsfirmaer og USATours anbefaler særligt Alamo Rent a Car, som vi har gode erfaringer med.

Vil du på bilferie i USA?

Så kontakt vores team for et uforpligtende tilbud på en kør selv-ferie i USA eller Canada. Vi guider dig til en rigtige lejebil til lige netop din ferie.

RING TIL OS PÅ
 1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
 2. Vi ringer og hører om dine ønsker
 3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
 4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig