BESTIL TILBUD
30 872 872

Roadtrip på Route 66


Den ultimative kør-selv ferie på den

ikoniske landevej gennem USA!

En tur for livet på Route 66

Et road trip på Route 66 er en tur for livet gennem nogle af USA’s ældste byer. Route 66 blev skabt i 1920’erne, da der for alvor begyndte at komme mange biler på vejene. The Mother Road startede som en jordvej, men man begyndte langsomt at asfaltere vejen, og i 1938 var underlaget fast hele vejen fra Chicago til Los Angeles. I 40’erne og 50’erne havde Route 66 sin storhedstid bl.a. for forsyninger ud til vestkysten og også i forbindelse med 2. verdenskrig. Efter krigen blev vejen brugt at privatpersoner, som nu havde råd til egen bil og ferier.

Presset på vejen steg dog i 60’erne og 70’erne, og til sidst byggede man nye motorveje, som afløste den gamle landevej, og den ægte Route 66 blev dermed fortid. Der ligger altså rigtig mange forskellige historier og oplevelser på landevejen, når man tænker på, at beboere har brugt vejen helt tilbage til 2. verdenskrig og i forbindelse med tidlige ferier i det amerikanske land. Der er derfor også en helt speciel stemning her.

Start ud i Chicago og kør hele vejen til Los Angeles på denne skønne tur og oplev bl.a. Porten til Vesten, Cadillac Ranch og andre kendte Route 66 mindesmærker. Husk at køre af de moderne motorveje og ned på de gamle grusveje og oplev den ægte Route 66 stemning og historie på nogle af strækningerne.

Prisoversigt
 • Forår
 • Sommer
 • Efterår
 • Vinter
 • Fra 10.267,-
 • Fra 12.192,-
 • Fra 10.995,-
 • Fra 9.316,-

Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.
Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: CHICAGO

Jeres rejse starter ud med 3 nætter i Chicago – en livlig og grøn by, som ligger smukt ud til Lake Michigan. Tag på sightseeing i byen og besøg blandt andet Navy Pier, en hyggelig havnemole, som byder på mange forskellige begivenheder og festivaller afhængig af sæson kombineret med en række hyggelige forlystelser og gode spisesteder. Læg også vejen forbi Millennium Park og oplev den spændende og grønne bypark med hyggelige haver, flot kunst og gode koncerter i sommerhalvåret. Også Cloud Gate er en populær turistattraktion i downtown. Cloud Gate er en stor, bønneformet skulptur, som man kan spejle sig i.

Tag i Chicago også et smut forbi Magnificent Mile, som er det bedste og største shopping område i Chicago og definitionen på downtown i byen. Det er Chicago’s svar på Rodeo Drive i Los Angeles, og her finder man mange eksklusive butikker, og her er generelt rigtig hyggeligt.

Oplev byen fra oven og betragt Chicago’s smukke skyline fra USA’s næsthøjeste tårn, Willis Tower, som er hele 443 meter højt – som gæst kan man dog “kun” kommer til 103. etage i 412 meters højde. Hvis vejret er klart, kan man se hele fire stater fra toppen: Indiana, Michigan, Wisconsin og selvfølgelig Illinois.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 4 – 6: ST. LOUIS

(477 km/297 mil – 4:25 timers kørsel)
I dag starter jeres tur for alvor, når I kører på Route 66 på vej mod St. Louis. Gør på vejen stop i Springfield, Illinois, som også er hovedstad i staten. Her boede tidligere præsident Abraham Lincoln i over 20 år, og så er det samtidig en sjov, gammel Route 66 by den dag i dag. Et godt frokostforslag på vejen og samtidig et must i byen er at besøge Cozy Dog Drive In, hvor I kan smage de kendte Cozy Dogs – en slags hotdog på pind, som er meget typisk amerikansk.

Kør videre mod St. Louis, som ligger lige hvor Missouri-floden løber sammen med Mississippi-floden. Tag en tur i ægte, amerikansk hjuldamper på floden og oplev den ikoniske flod.

Oplev også byens varetegn, The Gateway Arch. Under den store udvandring fra øst til vest kom store mængder af nybyggere igennem St. Louis, som lå som sidste civiliserede by inden ødemarken. Derfor fik byen hurtigt navnet “Porten til vesten”, og dette er markeret med den store, smukke sølvbue, som er ca. 192 m høj og bygget i 1960’erne. The Gateway Arch er hul, og man kan endda komme op til toppen af buen med en slags sporvogn. I toppen af buen, er der små udkigsvinduet, og der er en helt fantastisk udsigt over byen.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 6 – 7: TULSA

(637 km/396 mil – 5:30 timers kørsel)
Fortsæt ad Route 66 mod en ny stat, Oklahoma. Oklahoma har oplevet USA’s mest dramatiske tilfælde af nybyggerfeber, da de indenfor blot et døgn blev det nye hjem for flere end 10.000 indbyggere. Gør stop i byen Catoosa, der ligger lige inden Tulsa. Den er nemlig hjemsted for et meget kendt landemærke. Landemærket forestiller en blå hval, og kaldes The Blue Whale of Catoosa, som ligger i en sø og har en vandrutsjebane ned i vandet. Man kan ikke længere bade her, men det har været et meget populært feriested i 70’erne og 80’erne, hvor mange amerikanske familier stoppede for at bade og holde pause på turen. Den er blevet en af de mest kendte attraktioner på den gamle Route 66.

Kør videre og kom bl.a. forbi Arcardia Round Barn, som er en rund lade og også et kendt mindesmærke. Samme sted ligger Pops 66 Soda Ranch, et sted med over 700 forskellige slags sodavand – prøv bl.a. en sodavand med smag af Buffalo Wings eller Bacon.

Ankom derefter i Tulsa, hvor I har 1 nat og besøg byens kendte 23-meter høje statue; Golden Driller, som forestiller en olie-arbejder. Statuen stod oprindeligt i Fort Worth men blev senere doneret til Tulsa som en gave til de mænd, som arbejdede med at udvinde olie.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 7 – 9: OKLAHOMA CITY

(170 km/106 mil – 1:30 times kørsel)
Herefter ankommer I til Oklahoma City, hvor I har 2 nætter til at opleve denne rolige men hyggelige sydstatsby. Besøg hjertet af byen ved det charmerende og smukke Bricktown, som tidligere var et stort varehus-område. Nu er området præget af hyggelige kanaler, gode restarauranter og flot kunst. Gå langs de flotte kanaler eller tag en tur i Bricktown Water Taxis, som ikke blot er en tur fra A til B men også en guidet tur med dygtige guider, som fortæller om byens spændende historie, bedste spisesteder med mere. En rundtur tager ca. 40 minutter, turene går hvert 10-15 minut, og man står på ved Bricktown Riverwalk.

På turen rundt kommer man også forbi et kendt monument i byen: Centennial Land Run Monument. Den forestiller en flok heste og mennesker med vogne, som ridder rundt i det nyopdagede Oklahoma.

Tag ved aftentide ud og se byens ikon Skydance Bridge, hvis udseende er inspireret af the scissor-tailed flycather, som er Oklahomas nationalfugl. Om aftenen er her flot lysshow, og I vil finde mange bænke ud langs broen, hvorfra kan man nyde lysene.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 9 - 10: AMARILLO

(449 km/279 mil – 4:00 timers kørsel)
Turen går i dag videre til Texas Panhandle, der beskrives som de ægte, åbne vidder og det rigtige Texas med kilometer lange godstog og gamle spøgelsesbyer.

Her skal I bo en nat i byen Amarillo. På vejen kommer I ad noget af det mest autentiske af Route 66, og her er der især mulighed for at køre af motorvejen og ned på de gamle grusveje, som ligger parallelt med motorvejen. På disse grusveje kunne de lokale bønder i sin tid finde på at grave huller og fylde dem med vand i nattens løb for at feriegæster dagen efter skulle sidde fast i mudderet, og så tog bønderne penge for at hjælpe de intetanende feriegæsterne op af mudderet. De mindre byer som Alanreed og Groom byder også på ægte Route 66 oplevelser med gamle tankstationer og diners.

Efter den spændende køretur, ankommer I til Amarillo i Texas. Denne lille by oser af Route 66-stemning med flere souvenirbutikker, og så er det her, at I kan besøge det kendte Cadillac Ranch, som er et af de mest populære Route 66 mindesmærke. Cadillac Ranch er en kunstinstallationen, som består af 10 gamle, brugte Cadillac biler, som alle står begravet i jorden med snuden nedad, og så er de spraymalede i hidsige neonfarver.
Tag ved aftentide hen til Big Texan Steak Ranch, som serverer 2 kilos bøffer og hver aften har en underholdende ædekonkurrence for de frivillige. Kan man spise den 2 kilos bøf, en bagekartoffel, en rejecocktail, en salat og flute med smør, får man måltidet gratis. Tager man udfordringen op, kommer man op på en slags scene at sidde, mens uret tæller ned fra en time. Der er altid en festlig og sjov saloon-stemning her, og selv hvis I ikke selv har mod på at tage udfordringen op, er det altid sjovt at se de folk, som har.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 10 - 12: SANTA FE

(449 km/279 mil – 4:10 timers kørsel)
Rejsen fortsætter ad The Mother Road til Santa Fe i New Mexico, og i dag vil I krydse punktet, som markerer, at I nu har kørt halvdelen af vejen fra Chicago til Los Angeles. MidPoint Café i Texas markerer dette og serverer gode milkshakes og tærter blandt andet. Uden for caféen finder I de karakteristiske Route 66 stempler på asfalten samt et stort skilt, der fortæller at I står halvvejs mellem Chicago og Los Angeles.

Turen går ellers videre til Santa Fe, som er en hyggelig, lille Flintstones-lignende by med gamle, karakteristiske lerstensbygninger, tørrede chili, blå dørkarme og en masse statuer. Der er over 100 gallerier her.

Besøg også Bandelier National Monument, der ligger lige uden for byen. Her finder I flot landskab og gamle indianerruiner, som er særdeles velbevarede. The Ancestral Pueblo People boede for over 11.000 år siden, og der findes i dag et væld af vandrestier, og man kan via lange stier klatre op i indianerruinerne, som findes i bjergsiden og komme ind og se bl.a. madkammeret og pladsen for ceremonier med mere.

— — — — — — — Read more — — — — — — —

DAG 12 - 14: HOLBROOK

(473 km/294 mil – 4:15 timers kørsel)
Turen går videre mod Holbrook i Arizona, hvor I har 2 nætter. Læg ud med at køre forbi Albuquerque i New Mexico og oplev de gamle, flotte sandstenshuse med flade tage. Kør videre langs Route 66 til Holbrook og besøg dagen efter f.eks. Petrified Forest – den forstenede skov – som ligger ca. 20 minutter herfra. Parken er kendt for sin store koncentration af 225 millioner år gammelt forstenet træ. Her kan I tage flere spændende vandrestier rundt bl.a. Giant Logs turen på 0,6 km eller Long Logs, som er en vandretur på 2,5 km. Træerne er skabt som følge af lavet af oversvømmelse og vulkanske aktiviteter, som langsomt lavede krystaller og erstattede træets organiske materiale med tiden. Derfor ser træerne også helt fantastiske ud i dag. Kør dagen efter videre mod Grand Canyon igen med et par spændende stop.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 14 - 16: GRAND CANYON

(284 km/177 mil – 2:45 timers kørsel)
Rejsen forsætter mod Grand Canyon – endnu en fantastisk naturoplevelse. Gør på vejen stop ved Meteor Crater, der ligger ved byen Winslow og kaldes ”det bedst bevarede meteor krater på jorden”. Krateret er ca. 1,2 km bredt og 170 meter dybt og er omringet af en forhøjet kant på ca. 45 meter. Krateret blev skabt for ca. 50.000 år siden, da en meteor bestående nikkel/jern ramte jorden med ca. 20 km pr. sekund. Krateret er i dag et besøgt turistmonument, og NASA har blandt andet også brugt det i 1960’erne til at træne en Apollo månelanding.

Kør derfra videre til en ægte, gammel Route 66 spøgelsesby kaldet Two Guns. Two Guns var i gamle dage stedet, hvor mange turister stoppede ind på Route 66. Der var tankstationer, butikker, restauranter og endda en zoo, der stadig er tegn af. I dag er det helt forladt og derfor et spændende stop.

Herfra kører I videre til Grand Canyon og har 2 nætter til at opleve dette fantastiske naturfænomen. Kløften ved Grand Canyon er 1800 meter dyb og opleves bedst fra de mange flotte udsigtsposter eller på en vandretur et kort stykke ned i canyonen. Vælg også at tage en helikoptertur over Grand Canyon eller en tur på æselryg ned i canyonen. Mulighederne er mange, og Grand Canyon er bestemt en oplevelse for livet.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 16 - 18: LAS VEGAS

(442 km/275 mil – 4:20 timers kørsel)
Fortsæt mod farvestrålende og neon-belyste Las Vegas og oplev hovedgaden The Strip. Las Vegas opleves som en glimtrende juvel midt i ørkenen og byder på et væld af overdådige hoteller. Nyd varmen ved poolen, besøg et casino eller tag ud at shoppe i byens Premium Outlets f.eks. Oplev ved aftentide The Strip og gadens farverige og festelige hoteller. Besøg både New York, Venedig og Paris på én og samme dag og se byen fra oven fra pariserhjulet High Roller, som ligger ved The Linq hotellet. Tag også nogle dagsture ud af byen til blandt andet Hoover Dam og se den flotte dæmning, som er bygget i 1930’erne eller tag til Death Valley National Park og oplev den fantastiske natur med USA’s laveste punkt og nogle af de højest målte temperaturer på jorden.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 18 - 21: LOS ANGELES

(435 km/275 mil – 4 timer kørsel)
Route 66-eventyret slutter i Los Angeles for enden af Santa Monica Pier, hvor et skilt markerer enden af den legendariske vej. Tag ud og se dette og oplev samtidig den skønne Santa Monica Beach og nabostranden Venice Beach med ægte californisk-strandstemning. Brug også en dag i Universal Studios på forlystelser og filmscener. Oplev bl.a. scenerne fra King Kong, Jaws og Simpson’s mm. Tag derefter en dag i de kendtes Hollywood med en gåtur på Walk of Fame, som har de ikoniske stjerner i fortorvet. Kør en tur op til Hollywood-skiltet og Griffith Observatory, som giver fantastisk udsigt over byen. Los Angeles er det perfekte sted at slutte sin Route 66 rejse og tage en afslappende dag på stranden efter den lange men spændende køretur.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

Vejret i Los Angeles, Californien

OPLEVELSER PÅ REJSEN

Se aktivitetsliste Download forslaget 

Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

 • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
 • Aquarium of the bay
 • San Francisco Gocar Tour
 • Monterey Bay Aquarium
 • Movie Stars’ Homes-tur
 • Seaworld
 • 25 minutters helikoptertur
 • Grand Canyon West Rim helicopter tour
 • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
 • Hoover Dam tour fra Las Vegas
 • Self-guided bike tour
 • San Francisco dungeon
 • Napa and Sonoma wine country tour
 • Monterey whale watching cruise
 • Disneyland
 • San Diego Zoo
 • Cirque de Soleil: “O”
 • Grand Canyon heli tour with west picnic
 • The mob museum
 • San Francisco citypass
 • Golden gate bay cruise
 • Yosemite National Park day trip
 • Universal Studios
 • Venice beach private surf lesson
 • USS Midway museum
 • Andre Cirque de Soleil shows
 • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
 • The High Roller at the LinQ

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

Prisoversigt

Download forslaget 

Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.
Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

SÆSONDAGEFRA (PR. PERSON)
Forår14 dage10.267,-
Sommer14 dage12.192,-
Efterår14 dage10.995,-
Vinter14 dage9.316,-
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.