Inspiration

Forlystelsesparker i Orlando

Stor guide til Disney World, Universal og co.

“Theme Park Capital of the World” er Orlandos tilnavn, og det er ingen overdrivelse – der er flere forlystelsesparker i Orlando, end man kan nå at opleve på en ferie. Siden Disney World Resort åbnede dørene i 1971, er Orlando blevet centrum for de største, vildeste og mest berømte forlystelsesparker. Men der er stor forskel på dem, og man kan ikke bare shoppe rundt mellem dem alle, så det handler om at vælge den rigtige.

USATours’ rejsekonsulent Adele Heidenreich satte sig for at prøve alle de største parker, så hun kan dele ud af sine erfaringer, tips og tricks. Få hendes anmeldelser, og find den rette park til din ferie i Orlando.

Udgivet:
Adele
Adele Heidenreich
Rejsekonsulent

Universal Studios Florida

Universal Studios Florida er – ligesom den i Hollywood – en blanding af forlystelsespark og filmset, og meningen er, at du kan være stjernen i dine yndlingsuniverser. Du kan træde ind i Harry Potter, Shrek eller Jimmy Fallons verden, hvis du vil. Du kan besøge minions fra Grusomme mig eller hele familien Simpson i Springfield. Der er én gigantisk rutsjebane med kæmpe loops og høj fart, men ellers er de fleste forlystelser baseret på 3D og 4D-oplevelser. Det betyder ikke, at de er kedelige overhovedet. Man kommer helt ind i filmene med lyd, luft, varme og rystelser, så man virkelig føler, man er der.

Anbefalet til: Større børn og voksne filmfans

Minimum tid: En fuld dag i højsæsonen (i lavsæson kan man nå begge Universal-parker på samme dag)

3 bedste forlystelser: Harry Potter and the Escape from Gringotts, Despicable Me Minion Mayhem og Race through New York with Jimmy Fallon

Island of Adventure (Universal Studios)

Island of Adventure er Universals anden park, som ligger kort derfra. Det kan anbefales at købe en kombi-billet, der giver adgang til at tage Hogwarts-ekspressen fra Diagon Alley i den ene park til Hogsmeade i den anden og på den måde besøge begge parker, som du vil. Generelt er Harry Potter-universet parkens største trækplaster. Det er en tro kopi af, hvad man har set i filmene, og alt er fantastisk gennemført lavet. Men der er også andre grunde til at besøge Island of Adventure. Den er meget actionfyldt med store rutsjebaner, og der er nogle skræmmende rides. For eksempel kommer du med i drabelige kampe mod King Kong og kæmpe dinosaurer fra Jurassic Park, hvor det føles som at være med i filmen selv.

Anbefalet til: Større børn, Harry Potter-fans og actionfans

Minimum tid: En fuld dag i højsæsonen (i lavsæson kan man nå begge Universal-parker på samme dag)

3 bedste forlystelser: Harry Potter and the Forbidden Journey, Skull Island Reign of Kong og Jurassic Park River Adventure

Magic Kingdom (Disney World)

I 1971 åbnede Disney Magic Kingdom og banede vejen for det mekka af forlystelsesparker i Orlando, det er i dag. Siden har tegnefilmsgiganten udvidet, så der i dag er fire forlystelsesparker, to vandlande og et hav af hoteller og restauranter i det, der hedder Disney World Resort. Det er verdens største forlystelseskompleks, men du har kun adgang til de(n) forlystelsespark(er), du køber billet til. Skal du kun vælge en, anbefaler jeg Magic Kingdom. Her får du det klassiske Disney-univers for alle pengene. Du kan møde Mickey Mouse, Anders And og The Muppets – både i egen høje person og i forlystelserne. Forlystelserne er rolige, men hyggelige, for eksempel radiobiler, tekopper og vandrutsjebaner. Det er også her, du finder det ikoniske Disney-slot.

Anbefalet til: Små børn og Disney-fans i alle aldre

Minimum tid: En fuld dag (vær der kl. 14 til den daglige parade)

3 bedste forlystelser: Swiss Family Tree, Splash Mountain og Haunted Mansion

Epcot (Disney World)

Epcot er en anderledes forlystelsespark, hvor det ikke handler om filmstjerner eller hyl og skrig. Her handler det om fremtiden, teknologiske udviklinger og fremmede kulturer. Der er to afdelinger: Future Land og World Showcase. I Future Land handler forlystelserne om rummet, tidsrejser og teknologiske opfindelser. De er mere interaktive end vilde, men interesserer man sig for den slags, er det sjovt at gå på opdagelse i installationerne. I World Showcase kan du besøge 10 forskellige lande fra hele verden. Du kan spise mad fra de forskellige kulturer, købe temasouvenirs og møde Disney-karakterer som Mulan i Kina, skønheden Belle i Frankrig og søstrene fra Frozen i Norge.

Anbefalet til: Større børn, voksne og teknologiinteresserede

Minimum tid: En fuld dag i højsæsonen (i lavsæson kan man nå to Disney-parker på samme dag)

3 bedste forlystelser: Spaceship Earth, Soarin’ Around the World og Frozen Ever After

Hollywood Studios (Disney World)

Hollywood Studios er Disneys svar på Universal Studios. Her får du samme miks af filmkulisser, rutsjebaner og kendte karakterer i ét stort underholdningsland. Du kan for eksempel gå rundt i et mini-Hollywood på Sunset Boulevard og se, hvordan man laver vilde stunts i Indiana Jones Epic Stunt Spectacular. Det fedeste var efter min mening det spritnye Toy Story Land. Det er virkelig flot lavet, og selvom forlystelserne egner sig meget til små børn, er hele setuppet underholdning nok for de voksne. Toy Story Land i sig selv er ikke nok til, at en småbørnsfamilie skal vælge Hollywood Studios som den eneste park, men besøger man også andre Disney-parker, er den en god mulighed for at få lidt af det, Universal Studios tilbyder.

Anbefalet til: Større børn og filmfans (og små børn i Toy Story Land)

Minimum tid: En fuld dag i højsæsonen (i lavsæson kan man nå to Disney-parker på samme dag)

3 bedste forlystelser: Indiana Jones Epic Stunt Spectacular, Rock n Roller Coaster starring Aerosmith og Fantasmic Nighttime Spectacular

 

Læs også: 6 tips til at nå mest i forlystelsesparker i USA

Animal Kingdom (Disney World)

Den fjerde af Disneys forlystelsesparker i Orlando er mere en zoologisk have end en traditionel forlystelsespark. Animal Kingdom kombinerer afrikansk safari med dyrene fra Disney-film og væsenerne fra Avatar i en park, der hylder “alt levende”. Her er ingen vilde rides eller uhyggelige features, men er man vild med dyr, er den super god. Du kan komme på Kilimanjaro Safari og se dyrene fra Afrikas savanne, kigge på fugle med karaktererne fra Up! og se shows med dyrene fra Løvernes Konge. Og så er der en hel Avatar-verden, hvor teknologien møder naturen i et fortryllende univers. Jeg vil ikke anbefale folk kun at vælge Animal Kingdom (medmindre du er på udkig efter en avanceret zoologisk have).

Anbefalet til: Små børn og dyrefans

Minimum tid: En fuld dag i højsæsonen (i lavsæson kan man nå to Disney-parker på samme dag)

3 bedste forlystelser: Na’vi River Journey, Avatar Flight of Passage og Kilimanjaro Safaris

Kennedy Space Center

Den sidste af de syv store forlystelsesparker i Orlando (som ikke er vandland) er NASA’s Kennedy Space Center. Eftersom det er NASA’s eget, handler det ikke kun om at underholde, men om at gøre besøgende klogere på rumfart. Her kan du gå på opdagelse i missioner fra de første rumraketter til nutidige projekter. Du kan møde en astronaut, forstå det historiske rumkapløb og se Saturn V i sin fulde skala. Jeg vil mene, at børn skal være mere end almindeligt ruminteresserede for at vælge Kennedy Space Center over en af de andre forlystelsesparker i Orlando. Det hele foregår på engelsk, og der er mange videointroduktioner til alting, så det kræver en vis koncentration. Men er man space fan, er den et must.

Anbefalet til: Voksne og ruminteresserede børn

Minimum tid: En fuld dag

3 bedste forlystelser: Der er ikke forlystelser som sådan, men en mega fed guidet bustur rundt på hele komplekset og et par simulationer, hvor du kan prøve, hvordan det føles at blive skudt op med en rumraket

Vil du besøge en af de vilde forlystelsesparker i Orlando?

Så kontakt USATours. Vi skræddersyr rejser til USA og har Florida som speciale, så vi kan sammensætte en rejse med fly, hotel og indgang til forlystelsesparker til en god pris.

Ring til os på
  1. Du bestiller et tilbud - helt uforpligtende
  2. Vi ringer og hører om dine ønsker
  3. Baseret på vores snak laver vi en pakke til dig
  4. Når du er tilfreds, booker vi det hele for dig