BESTIL TILBUD
30 872 872

Storslået rundrejse i Alaska

Et vildmarkseventyr i bjerge, fjorde og dyrerige

17 dage fra 10.995 kr.

Storslået rundrejse i Alaska

17 dage fra 10.995 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • PRISER OG INDHOLD
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Oplev vild natur som aldrig før

En rundrejse i Alaska er drømmerejsen for eventyrere, der vil langt ud i den vilde natur med en overflod af store oplevelser og få turister. På denne rute kommer I forbi gletsjere og snedækkede bjerge, men også frodige skove og fredfyldte søer. I kan se bjørne på jagt efter fisk, elge på vandreture og hvaler, der svømmer i spejlblanke fjorde. Og I kan selv få lov at mærke den friske luft ved at trekke, cykle, sejle og køre med hundeslæde.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Bjørn jagter fisk i Ship Creek i Anchorage, AlaskaJeres rundrejse i Alaska begynder i delstatens største by, Anchorage, hvor stort set alle fly til Alaska går til, og hvorfra det er let at komme ud i den vilde natur. Her anbefaler vi at tage de to første overnatninger, så I lige kan nå at “lande” og har tid til at udforske statens eneste storby. Rejser I om sommeren, vil I opdage, at her er lyst stort set hele døgnet, da I er så langt nordpå – en meget fascinerende oplevelse, som man også lige skal vænne sig til, men heldigvis har de mørklægningsgardiner!

Der bor 300.000 mennesker i Anchorage, hvilket er knap halvdelen af hele Alaskas befolkning, og der bliver talt over 100 forskellige sprog i den multikulturelle by. Selvom staten først blev en del af USA i 1959, har området en lang historie med de indfødte amerikanerne, som i dag kun udgør omkring 15 procent. Den kan I få en introduktion til på byens museer Alaska Native Heritage Center eller Anchorage Museum.

I kan også allerede nyde stor natur i Anchorage. Byen ligger omgivet af både vandet i Cook Inlet og Chugach-bjergene, og her er mere end 200 kilometer asfalterede stier i og omkring byen, hvor lokale og turister nyder omgivelserne til fods eller på to hjul. Vi kan anbefale at låne cykler og køre på den populære rute Tony Knowles Coastal Trail, der både går gennem skov og langs kysten, hvor I kan være heldige at spotte en elg eller en hval på vejen.

Herefter foreslår vi at køre til Denali National Park (410 km/250 mil – 4,5 timer)

DAG 3 – 6: DENALI NATIONAL PARK

Tag på vandretur i Denali National ParkNår I kommer til Denali National Park, starter eventyret for alvor. Den enorme nationalpark er fuld af landskaber og dyreliv, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Her er enorme bjerge med blandt andet Nordamerikas højeste, Mount Denali, der troner op i horisonten med sine 6.168 meter. Det er muligt at trekke på eller omkring bjerget – med guide eller alene, afhængigt af hvor udfordrende det skal være.

Men det er også muligt at nyde synet af bjergtoppen på afstand. Man behøver nemlig ikke at være bjergbestiger for at opleve nationalparken. Mange af de mest populære hiking-ruter i Denali er for alle niveauer og befinder sig heller ikke i de tynde luftlag, men i de fantastiske skove i parken. Her kan I komme forbi smukke søer, store sletter, floder gennem dale og et vildt dyrerige bestående af blandt andet bjørne, elge, rensdyr, får og gnavere. Det er fantastisk at komme tæt på disse dyr i deres naturlige habitat.

Der kører shuttle busser i parken, så det er nemt at hoppe af og på dem for på den måde at udforske parken på egen hånd og med mulighed for at vandre flere forskellige steder. I kan også komme på en guidet rundtur, hvor I kan få besvaret alle spørgsmål om den unikke natur, der omgiver jer.

Herefter kan I køre videre nordpå til Fairbanks (440 km/270 mil – 5 timer)

DAG 6 – 8: FAIRBANKS

Oplev det populære nordlys i Fairbanks, AlaskaSå går turen videre til Fairbanks, som er en af de større byer i Alaska. Mange mennesker blev lokket hertil i starten af 1900-tallet, fordi der var guld i området. Det satte gang i udviklingen, og Fairbanks er stadig en af de vigtigere byer i staten og blandt andet hovedkvarter for University of Alaska.

Det er dog mere de naturlige omgivelser, man rejser til Fairbanks for. Og her er der stor forskel på, hvilken årstid I rejser, for med byens placering så langt mod nord er naturforholdene ret ekstreme. Generelt anbefaler vi at rejse om sommeren, hvor det ikke bliver for koldt, og her vil I kunne opleve det specielle midnatssol, hvor solen kan skinne op mod 22 timer i døgnet. Rejser I til gengæld mellem november og februar, kan I se det sjældne nordlys. Sæsonen for nordlys er faktisk helt fra 21. august til 21. april, så det er også muligt at se i efteråret og foråret, her er chancerne bare ikke lige så store.

Uanset årstid er her enormt smukt og masser af muligheder for at vandre, sejle, fiske og måske endda tage en tur i hundeslæde, hvilket er udbredt på disse breddegrader. Vi kan også anbefale at tage på en guidet heldagstur til den nordlige polarcirkel. Her kommer I til at køre på Dalton Highway, som er en af verdens nordligste og mest øde veje, og I kan få taget et billede ved skiltet, der markerer polarcirklen.

Fra Fairbanks anbefaler vi at køre sydpå igen til Valdez (580 km/360 mil – 6 timer)

DAG 8 – 10: VALDEZ

Sejl ud til Columbia gletsjer i Prince William Sound ved Valdez, AlaskaNæste stop i vores rejseforslag er i Valdez, som ligger ud til vandet i den fantastiske fjord Prince William Sound. Denne lille, smukt beliggende fiskerby – med bjerge i ryggen og kun én vej ind og ud af byen – er derfor det perfekte udgangspunkt for at opleve den berømte fjord.

Prince William Sound er omgivet af bjerge og gletsjere, som fodrer fjorden med det klareste vand, når store isblokke brækker af gletsjerne og dumper ned i vandet. Det giver en spejlblank overflade, og med isstykker der ligger og flyder rundt, ser det helt eventyrligt ud.

Dette naturfænomen er den helt store oplevelse i Valdez. Vi anbefaler at tage på en hel- eller halvdagstur med skib ud i fjorden for at opleve den bedst. På turen er det også muligt at se hvaler, sæler, søløver og havoddere, hvilket ikke ligefrem gør turen mindre storslået.

På land kan I også gå i Chugach-bjergene omkring byen, hvilket er en smuk oplevelse, særligt når isen fra gletsjerne smelter og danner vandfald rundt omkring i bjergene. Her kan vi også anbefale at tage en helikoptertur, hvilket lidt populært sagt er Alaskas svar på en turistbus, hvor I kommer rundt og ser “attraktionerne”, som er gletsjere, bjergtoppe og imponerende udkigsposter, med en guide. En noget større oplevelse end at se det samme med bus.

Herefter kan I køre til Wasilla (430 km/270 mil – 4,5 timer)

DAG 10 - 11: WASILLA

Udsigt over Wasilla Lake i AlaskaEndnu engang venter helt andre oplevelser i den lille by Wasilla, som ligger mellem to smukke søer i en dal mellem to de to bjergkæder Chugach og Talkeetna.

Her er den største attraktion Independence Mine State Historical Park, som er et område med 16 historiske bygninger, minegange og artefakter fra områdets storhedstid som guldmineby. I kan lære, hvordan det var at bo og arbejde i en mine, hvilket de lokale gjorde, indtil minen blev lukket i 1955.

Senere kan vi anbefale en mere behagelig oplevelse på byens eget bryggeri, Bearpaw River Brewing Company, som de fire brødre Jack, Jed, James og Jake driver. Her kan I få en sludder med de lokale og nyde deres mikrobryg med udsigt til den vilde natur.

Herfra kan I køre til Homer (420 km/260 mil – 4,5 timer)

DAG 11 - 13: HOMER

Rejser til Alaska byder på Spækhuggere i massevisNæste stop er i Homer – eller “the Halibut Fishing Capital of the World”, som byen kaldes. Halibut betyder helleflynder, så den er verdens hovedstad for helleflynder-fiskeri, hvilket er tydeligt at mærke i den lille fiskerby, der er omgivet af vandet i Kachemak Bay. I kan selv prøver kræfter med at hive en helleflynder i land på de arrangerede fisketure, eller I kan nøjes med at spise en frisk fangst, som de professionelle har sørget for.

Når I er i Homer, skal I også ud på den syv kilometer lange tange Homer Spit, der går ud i vandet. Her er liv og mennesker, der camperer, fisker og går tur langs stranden. Og så er der udsigt til uberørte bjerge og vand hele vejen rundt, hvilket stadig er smukt, selvom I på dette tidspunkt måske har vænnet jer til det.

Vil I ud at vandre i mere kuperet terræn, kan vi anbefale at sejle en tur over bugten til Alaskas første nationalpark, Kachemak Bay State Wilderness Park. Her kan I hike i grønne omgivelser, ro i kajak i fredfyldte laguner og være heldige at se marsvin, oddere, ørne og andre vilde dyr.

Fra Homer kan I køre til Seward (270 km/170 mil – 3 timer)

DAG 13 - 15: SEWARD

Gå på gletsjeren i Kenai Fjord National Park i Seward, AlaskaSeward er en kendt krydstogthavn, hvor mange cruises på Alaskas have begynder. Det er også populært at opleve naturen ombord på et stort luksuriøst skib, hvilket vi også tilbyder, men på den måde kommer man ikke lige så mange steder hen som på denne rejse.

I kan nøjes med at tage en dagstur på vandet omkring Kenai Fjords National Park, hvor I kan se imponerende gletsjere, der ganske langsomt – så langsomt, at det ikke er til at se – bevæger sig ned mod havet. Det er et utroligt syn at se disse kæmpe mængder is, der ligner frosne floder, fra vandsiden. Her vil det også være muligt at se pukkelhvaler, gråhvaler og vågehvaler, samt de kendte søpapegøjer, der har et flot, flerfarvet næb.

Det er også muligt at se nogle af gletsjerne fra landsiden. Lige nord for byen ligger Exit Glacier, som er nem at komme tæt på i bil for derefter at kunne vandre på lette stier omkring den enorme, lyseblå is.

Herfra foreslår vi at køre til Girdwood som sidste stop (140 km/90 mil – 1,5 time)

DAG 15 - 17: GIRDWOOD

Se elge i Girdwood i USA's stat AlaskaSidste stop i dette rejseforslag er i Girdwood, der er en populær, lille ferieby kun 60 kilometer fra Anchorage. Om vinteren tager folk hertil for at stå på ski, og om sommeren kan man vandre i de skønne omgivelser. Her foreslår vi at bruge de sidste par dage på lidt afslapning i den fantastiske natur.

I kan vandre eller cykle på de nærliggende ruter, tage ud at fiske, ro i kajak eller tage en lift til toppen af bjerget, hvorfra I får en forrygende udsigt. Hvis I ikke fik set de alle de vilde dyr i Denali National Park, kan I også besøge Alaska Wildlife Conservation Center, som er et reservat, hvor Alaskas tilskadekomne eller efterladte dyr lever i beskyttelse. Her kan I både se bjørne, elge, rensdyr, hjorte, moskusokser og mange flere.

Herfra kan I køre til lufthavnen i Anchorage (65 km/40 mil – 45 minutter)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 17 dage fra 10.995,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 17 dage fra 15.595,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 17 dage fra 11.595,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 17 dage *

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

Vejret i Anchorage, Alaska

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 17 dage fra 10.995,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 17 dage fra 15.595,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 17 dage fra 11.595,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 17 dage *

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.