Rejseinfo

Tidsforskelle

Alt om tidszoner i Nordamerika

Sådan er tidsforskellen til dit rejsemål

USA breder sig over hele seks forskellige tidszoner. Dette betyder, at der kan være alt fra 6-12 timers tidsforskel fra Danmark. Herunder giver vi dig et overblik over de forskellige tidszoner, så du ved, hvor langt "bagud" du kommer til at være på din rejse.

 

Østkysten – 6 timer

Eastern Time dækker hele den østlige del på Atlanterhavskysten med blandt andet alle staterne i New England, Florida og storbyerne New York, Washington DC, Boston og Philadelphia.

I Canada hører Toronto og Niagara Falls også til denne tidszone.

Midtvesten og Sydstaterne – 7 timer

Central Time dækker stort set hele Midtvesten fra staterne Minnesota, Wisconsin og Iowa i nord ned over bl.a. Illinois, Missouri, Oklahoma og Texas samt de sydlige stater Arkansas, Louisiana, Mississippi og Alabama. Det vestligste Texas ligger dog i Mountain Time, og det østligste Tennessee hører til Eastern Time.

Rocky Mountains – 8 timer

Mountain Time omfatter Rocky Mountains-staterne fra Idaho, Montana og Wyoming i nord ned over bl.a. Colorado og Utah, og ned til New Mexico og Arizona i syd. Hertil kommer dele af North og South Dakota samt halvdelen af Nebraska. 

Bemærk, at Arizona som den eneste stat på det amerikanske fastland ikke kører med sommertid. Derfor er Arizona en time bagud ift. de andre stater i Mountain Time.

I Canada hører nationalparkerne Banff og Jasper også til denne tidszone.

Vestkysten – 9 timer

Pacific Time dækker staterne ud til Stillehavet: Californien, Oregon og Washington, samt Nevada, hvor Las Vegas ligger. 

I Canada hører Vancouver også til denne tidszone.

Alaska - 10 timer

Alaska ligger så langt mod nordvest, at det har sin egen tidszone, Alaska Time, med en tidsforskel på 10 timer ift. Danmark. 

Hawaii - 11 timer

Skal du helt til Hawaii, kommer tidsforskellen op på 11 timer i den såkaldte Hawaii Time

Bemærk, at Hawaii heller ikke stiller urene om til sommertid. Så i sommerhalvåret er der faktisk 12 timers forskel fra Danmark.