Rejseinfo

Telefon, internet og el

Sådan undgår du en dyr mobilregning

Telefoni, internet og el på rejsen

De fleste danske mobilabonnementer har ikke udlandstelefoni, der gælder i USA, Canada, Mexico eller Caribien. Hvis du har et almindeligt mobilabonnement, skal du derfor passe på, det ikke bliver en dyr fornøjelse at tale for meget i telefon og bruge din mobildata på ferien. Du betaler nemlig både for de opkald, du foretager, og de opkald, du modtager hjemmefra. 

Vi anbefaler derfor, at du slår mobildata fra, så snart du lander på den anden side af Atlanten.

Wi-Fi i Nordamerika

Der er Wi-Fi. på langt de fleste hoteller, moteller, restauranter og caféer, så du kan bruge din telefons internetbaserede funktioner gratis, når du er disse steder. Bemærk, at nogle hoteller opkræver et gebyr for Wi-Fi.

Hvis du kan nøjes med at bruge wifi, når det er tilgængeligt, er det den billigste løsning for at rejse i Nordamerika med din smartphone.

Mobildata i Nordamerika

Hvis du ikke kan undvære at have adgang til din smartphones mange funktioner på alle tidspunkter, er der andre muligheder.

Nogle danske teleselskaber har abonnementer med tale og data i USA, Canada og Mexico. Vi anbefaler at undersøge markedet og finde det, der passer dig bedst.

Andre danske teleselskaber tilbyder muligheden for at tilkøbe udlandsdata til disse lande. Det kan være en god løsning at tilkøbe det for en måned, hvis du f.eks. kun er væk i et par uger.

Alternativt kan du købe et taletidskort (pre-paid SIM card) lokalt. Med sådan et betaler du på forhånd for en vis mængde data og bliver derfor ikke ubehageligt overrasket over dit forbrug. Taletidskort kan købes i de store amerikanske teleselskabers butikker, som findes i både lufthavne og storbyer. Prøv f.eks. T-Mobile eller AT&T.

Stikkontakter

Både i USA, Canada, Mexico og Caribien ser stikkontakterne anderledes ud end i Danmark. Derfor skal du bruge en adapter til at oplade din telefon, kamera mv. Vi anbefaler at medbringe den hjemmefra, så du ikke skal bruge tid på at finde en på din rejse.