Rejseinfo

Offentlig transport

Praktisk info om offentlig transport i USA

Her kan du tage det offentlige

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du lejer en bil til din ferie i Nordamerika. Det er den letteste og smarteste måde at komme rundt og opleve mest muligt. Hele det amerikanske samfund er indrettet til bilister, så det er nemt og bekvemt at køre i USA. Der er dog nogle undtagelser, hvor det godt kan betale sig at benytte offentlig transport. Dem har vi samlet her.

Storbyerne

I de fleste amerikanske storbyer kan du nemt komme rundt med offentlig transport. Om det er metro, busser eller sporvogne, er infrastrukturen generelt rigtig velfungerende og pålidelig. 

Hvis du for eksempel starter en rejse i New York, San Francisco eller Miami, anbefaler vi ikke at have bil her, da du enten kan gå, tage metroen eller en billig taxa til de fleste steder. Skal du rejse videre på en rundrejse, vil vi til gengæld anbefale at leje en bil, da forbindelserne uden for de store byer ikke er lige så gode som i Danmark.

Østkysten

På Østkysten i USA er togforbindelserne generelt rigtig gode. Skal du for eksempel rejse mellem New York, Washington DC, Boston og Philadelphia, anbefaler vi at tage toget.

Det nationale jernbaneselskab Amtrak driver togtrafikken i det meste af landet, og det er også dem, vi bruger på Østkysten. Her kan du køre nogle sceniske ture gennem landet og nyde komforten i togene. De har som regel særlige udsigtsvogne, hvor du har et godt udsyn, og sidder i behagelige sæder. Samtidig kan du slappe af og behøver ikke bekymre dig om at finde vej.

På tværs af USA

Vil du gerne på en decideret togferie, hvor togrejsen er en del af oplevelsen, kan du køre på tværs af landet. Amtrak har nogle langdistanceruter, som bliver mere og mere populære. Her kører du også i tog med høj komfort, og du kan enten vælge af sove ombord eller stå af og sove på hoteller.

Nogle af de mest populære ruter er:

  • City of New Orleans: Chicago - New Orleans (via Memphis)

  • California Zephyr: Chicago - San Francisco (via Denver og Salt Lake City)

  • Coast Starlight: Seattle - Los Angeles (via Portland)

Ønsker du en togrejse i USA, kan din rejsekonsulent hos USA Tours rådgive dig om mulighederne.

Det vestlige Canada

Du kan også tage på en scenisk togrejse i Canada. Det nationale jernbaneselskab VIA Rail Canada har en berømt strækning, der forbinder Toronto i øst og Vancouver i vest. Den er meget lang (fire dage uden stop), så der skal du virkelig være glad for at køre i tog.

Men det kan anbefales at tage en del af rejsen. Du kan køre mellem Vancouver og Jasper, som ligger i Rocky Mountains, hvorfra du kan opleve nationalparkerne Jasper og Banff.

Ønsker du en togrejse i Canada, kan din rejsekonsulent hos USA Tours rådgive dig om mulighederne.