Rejseinfo

Billeje

Alt om billeje i USA og Canada

Det skal du vide om at leje bil på rejsen

En kør selv-ferie i USA og Canada er på mange måder en nem og bekvem rejseform fuld af frihed og store oplevelser. Der er blot nogle regler og gebyrer, du skal kende til, for at få den bedste ferie uden uforudsete ekstraregninger.

Generelle betingelser

For at kunne leje en bil skal du kunne fremvise, at du:

  • har kørekort (det nye med form som et kreditkort)

  • har haft kørekort i mindst 1 år

  • er fyldt 25 år (medmindre du har tilkøber Young Driver Package)

  • har et kreditkort

Udlejningsselskabet vil bede om dine kreditkortoplysninger, så de kan reservere et beløb på din konto som depositum. Skulle der ske noget, kan de trække dig på den måde. Sker der ikke noget, frigiver de beløbet igen, når du afleverer bilen. Kreditkortet skal stå i samme navn som den primære fører af bilen. Det skal være et internationalt kort som VISA, MasterCard, Eurocard, Diners eller American Express.

Bilklasser

Når du lejer bil gennem USA Tours, vil din rejsekonsulent anbefale en bilklasse, der passer til dine ønsker og behov. Vi kan aldrig garantere en bestemt bilmodel eller et bestemt mærke, men vi kan garantere dig den bilklasse, som du booker.

Når du henter bilen, skal du være opmærksom på, om den lever op til standarden for den pågældende bilklasse. Biludlejningsselskabet må ikke nedgradere din bilklasse, men har de ikke flere biler i den bookede klasse, kan de opgradere bilklassen til dig.

Se bilmodeller og klasser her

Forsikringer

Når du booker din udlejningsbil gennem USA Tours, er alle de nødvendige forsikringer med i prisen:

  • Kaskoforsikring

Kaldes også Collision Damage Waiver/Loss Damage Waiver/Excess Damage Waiver: Dækker skader på bilen i forbindelse med kollision. I USA er den uden selvrisiko, så du ikke selv skal betale for skader ved kollision. I Canada og Mexico er der som regel en selvrisiko på USD 300-500.

  • Ansvarsforsikring

Kaldes også Liability Insurance: Dækker for tredjepart ved skader på personer eller materialer som følge af din kørsel af bilen. Materialer har som regel en begrænsning på USD 1.000.000.

  • Tyveriforsikring

Kaldes også Theft Protection: Dækker, hvis bilen bliver stjålet.

 

Når du henter bilen, vil udlejningsselskabet muligvis forsøge at sælge flere forsikringer. Det kan være en ulykkesforsikring (Personal Accident Insurance/Personal Protection Plan), som du allerede har i din rejseforsikring. Det kan også være vejsidehjælp (Roadside Assistance), som dækker transport af bilen, hvis den skulle gå i stå eller punktere, og du ikke selv kan skifte et dæk.

Som regel anbefaler vi ikke at tegne flere forsikringer, men hvis I finder det nødvendigt, kan I gøre det ved afhentning af bilen. USA Tours betaler ikke for nogen forsikringer udover de tre inkluderede.

 

Envejsgebyr

Lejer du en bil med afhentning ét sted og aflevering et andet sted, vil du blive opkrævet et envejsgebyr (one-way fee) på engelsk. Det er ikke inkluderet i billejen og kan ikke betales hjemmefra. Derfor skal du selv betale dette gebyr, når du afleverer bilen.

Beløbet kan variere afhængigt af udlejningsselskabet og distancen mellem afhentnings- og afleveringsstedet.

 

Betalingsveje

I USA er der betalingsveje i mange stater. Især i Florida og omkring New York er der en del veje, man skal betale et gebyr for at køre på. Du kan vælge at leje et SunPass, E-Z Pass e.l. gennem biludlejningsselskabet, eller du kan købe et lokalt, hvilket er billigere. Bruger du Google Maps som navigation, kan du indstille den til at undgå betalingsveje.

GPS

Det er nødvendigt at have en form for navigation, når du skal køre i USA og Canada. Du kan bruge Google Maps eller en anden app, men så skal du blot være opmærksom på ikke at bruge dyr mobildata. Du kan også bruge en almindelig GPS. Den kan du købe selv eller leje af udlejningsfirmaet. Det kan USA Tours hjælpe med at booke.