BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til San Francisco

Ikoniske landemærker og farverige bydele

Rejser til San Francisco

Mærk stemningen i byens charmerende bakker

På en rejse til San Francisco vil du opleve en anderledes amerikansk storby, hvor gamle sporvogne snor sig rundt i krogede gader, op og ned ad byens bakker, ind og ud af de mange farverige kvarterer.

Her hersker en helt særlig, frisindet stemning og en idé om, at intet er umuligt. Den kan du glæde dig til at mærke på din rejse til San Francisco, hvor du også kan se frem til ikoniske attraktioner som Golden Gate Bridge, Alcatraz og Fisherman’s Wharf.

Fakta om San Francisco

Indbyggertal: 865.000
Tidsforskel: -9 timer
Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
Visum: Nej, op til 90 dage
UM’s Rejsevejledning: Læs mere her..

Det skal du opleve i San Francisco

Golden Gate Bridge i San Francisco

Golden Gate – mere end en bro

Er der én ting, du må opleve på din rejse til San Francisco, er det Golden Gate Bridge. Den verdensberømte hængebro er blevet symbolet på byen, og når den ligger indhyllet i den tætte tåge, der regelmæssigt lægger sig over San Francisco Bay Area, findes der ikke et mere ikonisk syn.

“The bridge that couldn’t be built,” kaldte man projektet, inden broen åbnede i 1937. Den har stået der siden og repræsenteret den amerikanske drøm, og alt hvad man var i stand til at udrette i USA.

Besøger du byen på en kør selv-ferie i Californien, kommer du sikkert til at køre over broen, men vi anbefaler også at opleve den til fods eller på cykel, hvor du har tid til at nyde udsigten over bugten.

De kendte sporvogne på klassisk vej i San Francisco

I sporvogn over byens bakker

Modsat de fleste amerikanske storbyer er San Franciscos veje kringlede og bakkede. Byen blev bygget på syv bakker, der alle har et navn og kendetegn. Det er på disse bakker, man finder de stejle veje, der er så karakteristiske for “San Fran”. Den stejleste er Filbert Street, som har en hældning på 31,5 procent!

Du kan udforske byen til fods eller på cykel, hvilket er en hyggelig (og for USA atypisk) måde at komme rundt. Men du kan også tage en tur i de berømte sporvogne, der har kørt i byen siden 1873. Det er ikke den hurtigste eller billigste transportform, men det er en charmerende, nostalgisk oplevelse.

Victorian Houses i San Francisco

Mangfoldige bydele

På din rejse til San Francisco vil du finde ud af, at folk fra San Francisco er åbne, moderne og historisk set har været først til at give plads til nye grupper. Det kan du opleve i byens farverige kvarterer, hvor der er plads til alle.

For eksempel Haight-Ashbury, hvor den amerikanske frigørelsesbevægelse startede med hippierne i 1967, “the Summer of Love”. En tur til området vil helt sikkert lede tankerne hen på flower power-tiden. I dag er området hipt med smarte butikker og caféer i de små, viktorianske huse.

Castro er et andet berømt kvarter, der skal på din liste. Her var det de homoseksuelles kamp, der blev kæmpet i 1970’erne som et af de første steder i USA, og det er stadig et regnbuefarvet kvarter i fuld flor. Her kan du mærke en unik stemning i et levende kvarter med populære spisesteder og barer.

Og i Chinatown kan du opleve et af de største kinesiske områder uden for Asien, der byder på lækre smagsoplevelser og en eksotisk kultur.

Pier 39 ved Fishermans Wharf i San Francisco, Californien

Fisherman´s Wharf

En tur forbi Fisherman’s Wharf er også et must på din rejse til San Francisco, især hvis du rejser med børn. Det er en livlig havneplads, hvor du kan nyde havluften, spise friskfangede krabber, se på gadekunst, shoppe souvenirs og udforske områdets mange forlystelser, der er sjove for de yngste turister.

Der er også et stort akvarium, hvor du kan se mange forskellige dyr helt tæt på. Vil du se dem i det fri, skal du kigge forbi den berømte Pier 39, hvor store flokke af søløver ligger og soler sig på kajen dagen lang, mens de iagttager det summende liv ved havnefronten.

Alcatraz fængslet ved San Francisco i Californien

Alcatraz – det mytiske fængsel

Du kender med garanti nogle af de mange myter, der findes om det berygtede statsfængsel på en ø midt i San Francisco Bay. Fængslet husede i 1934-1963 nogle af USA’s mest notoriske forbrydere såsom gangsteren Al Capone. Der er mange teorier, film og serier, der behandler det store spørgsmål, om det nogensinde er lykkedes nogen at flygte fra Alcatraz. Selvom flere gjorde forsøget, er ingen fanger officielt kommet derfra i live.

I dag er fængslet et museum, og en tur til i Alcatraz er en fascinerende og gruopvækkende oplevelse. Alene sejlturen derud vidner om fængslets isolation fra omverdenen, og de kolde, rå betonceller fortæller om en benhård fængselstilværelse blandt hårdkogte kriminelle. Hvis du rejser til San Francisco, må du ikke gå glip af et besøg i dette velbevarede stykke amerikansk historie.

Vejret i San Francisco

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver helt skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi din ferie og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.