BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til Highway 1

En ikonisk køretur på californiens klipper

Rejser til Highway 1

Nyd udsigten langs stillehavskysten

Highway 1 er Californiens kystvej, der må betegnes som en af verdens absolut smukkeste køreture. Ikke nok med stejle klipper, bølgernes brusen og det vilde dyreliv, venter flere spændende byer og attraktioner på vejen.

En køretur på Highway 1 er en fantastisk måde at opleve Californiens natur og charmerende stemning på. Strækningen mellem San Francisco og Los Angeles er særligt flot, så hvorfor ikke kombinere et besøg i de to storbyer med denne enestående køretur?

Fakta om Highwai 1
  • Tidsforskel: -9 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nej, op til 90 dage
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her
Det skal du opleve på Highway 1

Klippeformationerne i den sydlige del af Highway 1

Kør fra nord til syd

Highway 1 starter i virkeligheden helt oppe ved grænsen til Oregon og slutter et stykke syd for Los Angeles. Men den mest sceniske del af ruten er mellem San Francisco og Los Angeles. Denne tur er 435 kilometer lang, og vi anbefaler at bruge mindst et par dage til at cruise ned ad kysten.

Det er muligt at køre turen i begge retninger, men vi anbefaler at tage den fra nord til syd. På den måde er du tættest på vandet, og du får de bedste udsigter til de rå klippesider.

Se pukkelhvaler på din kør selv-ferie langs Highway 1

Hvaler og oddere i Monterey

Monterey er en af de byer, du helt sikkert skal stoppe i på din køretur ad Highway 1. Her findes et af verdens største og mest berømte samlinger af havdyr på Monterey Bay Aquarium. Her kan du se alt fra hajer til søpølser og lære om dyrelivet langs Stillehavskysten.

Du kan også tage på hvalsafari og komme ud at se dyrene i deres naturlige habitat. Her svømmer kæmper som gråhvaler, pukkelhvaler og spækhuggere, men også mindre havdyr som sæler, søløver og oddere er at finde i store flokke.

Pebble beach ved 17 Mile Drive

17 Mile Drive

Lige sydvest for Monterey kan du køre af Highway 1 og køre ned på en mindre vej, den såkaldte 17 Mile Drive. Det kan varmt anbefales at køre denne “omvej”, hvis du vil have endnu flere smukke oplevelser med på vejen. Her kører du gennem tæt, eventyrlig skov og ud til hvide sandstrande ved Pebble Beach.

Der er mange udkigsposter, hvor du kan stoppe og kigge på det vilde hav og rå klipper langs kysten. Måske kan du også spotte havfugle, søløver og sæler. En af turens “attraktioner” er The Lone Cypress, som er et 250 år gammelt nåletræ, der står alene på en klippe. Det er et sjovt syn og bare én af mange muligheder for at tage nogle fantastiske billeder.

Kør over Bixby Bridge på Highway i USA

Big Sur og Bixby Bridge

Det mest klassiske billede fra Highway 1 er ved Big Sur. Det er i området omkring den lille, kunstneriske by Big Sur, at klipperne er ekstra høje og dalene ekstra dybe. Det er også her, den ikoniske bro Bixby Bridge findes. Et fotostop her er et must på din tur på Highway 1.

Selve byen Big Sur er meget lille, men den er værd at stoppe i for at mærke den stemning, som i 1960’erne tiltrak mange kunstneriske typer. Her kunne de tænke kreativt og blive inspireret af den dramatiske natur. Det forstår man godt, når man kører her selv.

Oplev museumet Hearst Castle i Californien

Hearst Castle

En helt anden klassisk Highway 1-attraktion er Hearst Castle, som ligger isoleret midt på strækningen. Slottet tilhørte den rige avisudgiver William Randolph Hearst, som i begyndelsen af 1900-tallet fik bygget dette overdådige personlige palads. Her kunne han invitere folk fra byen til dekadente fester og i sine 165 værelser og 123 hektar have, pools og terrasser.

I dag er slottet omdannet til museum, så du kan komme indenfor og se, hvordan den amerikanske rigmand levede for knap 100 år siden. Her venter enorme mængder af guld, marmor og statuer som i det gamle Grækenland.

Oplev den gamle danske by Solvang i Californien

Solvang

Som dansker er det også et must at køre forbi Solvang, som ligger en kort afstikker fra Highway 1. Solvang er den danske by i USA, hvor alt ligner noget fra en Morten Korch-film. Her er brostensgader, bindingsværk på husene og endda en lille version af Dybbøl Mølle.

Byen blev grundlagt i 1911 af danske nybyggere, som slog sig ned på Vestkysten i USA og startede mejerier som hjemme i Danmark. De danske traditioner bliver stadig dyrket, og i dag kommer turister fra nær og fjern for at få en bid æbleskiver og anden dansk kultur i USA.

Vejret på Highway 1

San Francisco

Los Angeles

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.