BESTIL TILBUD
30 872 872

Whisky-ruten i Sydstaterne

En livsnyderrejse fuld af bourbon, musik og sydstatsstemning

15 dage fra 8.295 kr.

Whisky-ruten i Sydstaterne

15 dage fra 8.295 kr.

Kør på “The American Whiskey Trail”

Her har vi sammensat en rejse for jer, der elsker whisky og det gode liv. På to uger kører I på de mest oplevelsesrige landeveje i Kentucky og Tennessee, hvor bourbon kommer fra. Udover besøg på historiske destillerier som Jim Beam og Jack Daniel’s byder dette rejseforslag på autentisk amerikansk mad, festlige byer, flot natur i Great Smoky Mountains og masser af country, blues og rock ‘n’ roll.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: CINCINNATI

Cincinatti, OhioVelkommen til USA! Dette rejseforslag starter i Cincinnati, Ohio, hvor vi foreslår at have to overnatninger.

Byen ligger på bredden af Ohio-floden, som adskiller staterne Ohio og Kentucky, og I behøver kun krydse floden for at få en smagsprøve – bogstaveligt talt – på, hvad der venter på “the American Whiskey Trail”. Her ligger destilleriet New Riff Distilling, hvor I kan få en rundvisning og smagninger som en god introduktion til de større destillerier, der venter.

Også på byens restauranter og barer kan I opleve områdets kærlighed til den gyldne drik. For eksempel serverer Old Kentucky Bourbon Bar over 600 amerikanske whiskyer, og på Newberry Bros. Coffee kan I vælge mellem 1.500 whiskyer fra hele verden. Kombiner med den lokale specialitet Cincinnati chili, der er en form for kødsovs, der kan serveres på fem forskellige måder – så er I godt i gang med en tur for livsnydere.

Herfra kan I køre til Louisville, Kentucky (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 3 - 4: LOUISVILLE

Jim Beam distilleryNu starter turen på “the American Whiskey Trail” for alvor. Det er det kommercielle navn for området i Kentucky og Tennessee, hvor 10 destillerier under organisationen Distilled Spirits Counsil findes.

Kentuckys største by, Louisville, kaldes også Bourbon City, blandt andet fordi det er her, whiskygiganten Jim Beam hører hjemme. I kan besøge destilleriet lidt uden for byen og se, hvordan man laver Jim Beam Bourbon fra bunden. Der skal blandt andet en bestemt lokal ingrediens til, som er det særligt rene vand, der bliver filtreret gennem kalksten fra området. I kan naturligvis også smage på sagerne – i en lækker cocktail eller on the rocks.

Byen i sig selv er også slaraffenland for whiskyfans. Som en ny turistattraktion kan du få The Urban Bourbon Experience, som er en sammenslutning af barer, restauranter, små destillerier og festivaler, der hylder bourbon på den ene eller anden måde. Her kan du både smage og blive klogere på de uendeligt mange forskellige versioner af samme drik.

For ikke at drukne i whisky kan I besøge nogle af byens ædruelige attraktioner som hestevæddeløbsbanen Churchill Downs, hvor der er løb hver dag det meste af året. Eller I kan besøge det store baseballmuseum Louisville Slugger Museum & Factory, hvor de producerer de kendte bat af samme navn.

Fra Louisville kan I køre til Nashville, Tennessee (280 km/170 mil – 3 timer)

DAG 4 - 7: NASHVILLE

Nashville i SydstaterneNæste stop i dette forslag byder på andet end ren alkohol. Nashville er kendt som Music City, og særligt for countryfans er byen et musikalsk mekka. Men selv hvis I ikke lytter til country normalt, er oplevelsen af at høre livemusik et must på enhver rejse til Nashville.

I kan tage til en koncert på det legendariske spillested Grand Ole Opry, hvor countrymusikken blev berømt, og hvor folk som Johnny Cash og Dolly Parton har optrådt adskillige gange. Eller I kan droppe ind på en af de mange barer og spillesteder, der har gratis livemusik hver aften for at få en uformel, men garanteret underholdende oplevelse.

Hver aften er gaden Honky Tonk Highway garant for neonlys i skiltene, kolde drikkevarer på bordene og en løssluppen stemning. Også her er der livemusik mange steder, og nogle krydrer det sågar med linedance, så Nashville skuffer ikke, hvis I vil opleve det amerikanske natteliv.

Den kreative ånd, som lever på byens musikscener, har med tiden gjort sit indtog på den kulinariske scene, så der er også grund til at rejse for madens skyld. Barbeque, burgere, pizza, nachos og Nashville hot chicken er nogle af de klassiske amerikanske retter på Nashvilles menukort, men der er også masser af nye spændende køkkener fra hele verden repræsenteret.

Herfra kører I til Memphis (340 km/210 mil – 3,5 timer)

DAG 7 - 9: MEMPHIS

Se den berømte statue af Elvis PresleyMusikken er i centrum igen i Memphis, som er et must på en rejse i denne del af USA’s sydstater. Mest kendt som hjemby for Elvis Presley og hans mansion, Graceland, som er lidt af en oplevelse, uanset om man er fan eller ej. Her kan I se, hvordan “the King of Rock ’n’ Roll” boede – og det var ikke som de fleste. Udover det overdådige hus i sig selv står hans privatfly og imponerende bilsamling til skue.

Hvor Nashville er countrymusikkens vugge, er Memphis blues- og rock ‘n’ roll-musikkens. Her er en lang tradition for musik, og stjerner som B.B. King, Isaac Hayes og Justin Timberlake har trådt deres musikalske barnesko her i byen.

I kan dykke ned i musikhistorien på pladeselskabet Sun Studios, hvor mange af stjernerne indspillede deres plader, og I kan komme ind i maskinrummet på guitarmuseet Gibson’s Memphis Guitar Factory.

Memphis byder også på sejlture på Mississippi-floden, historie på National Civil Rights Museum og fest og farver i Beale Street.

Herfra kører I til Chattanooga (510 km/320 mil – 5 timer)

DAG 9 - 10: CHATTANOOGA

Jack Daniels destilleri i SydstaterneHvis Elvis var kongen af rock’n’roll, er Jack Daniel’s kongen af whisky. Den verdenskendte producent har adresse i Lynchburg, som ligger på vej til Chattanooga, så det er et oplagt stop på denne tur.

Destilleriet fra 1866 ligger på en stor grund omgivet af træer, og indenfor i bygningerne er den oprindelige stil, så her kan I få fornemmelsen af det gamle syden. Der er adskillige ture på grunden og destilleriet. Her kan I blandt andet se statuen af Jasper “Jack” Newton Daniel og få historien om, hvordan han med hjælp fra en slave i huset udviklede den berømte whisky. Og så kan I selvfølgelig smage på den klassiske Old No. 7 og de andre, mere specielle produkter.

Efter besøget anbefaler vi at tage en overnatning i Chattanooga, inden I fortsætter til Great Smoky Mountains.

Chattanooga en by i udvikling med særligt mange muligheder for outdoor-fans. Midt i byen løber Tennessee River i smukke, grønne omgivelser, og langs floden går den 20 kilometer lange Riverwalk, hvor der er masser af liv. Gå en tur, eller lej en cykel og kør med de lokale – eller nyd udsigten fra en af de mange caféer og restauranter, der ligger langs stien.

Herfra kører I til Great Smoky Mountains (210 km/130 mil – 2 timer)

DAG 10 - 12: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Great Smoky MountainsNæste højdepunkt på denne rejse er bjergkæden Great Smoky Mountains, som faktisk er USA’s mest besøgte nationalpark. Parken er kendt for den dis, der lægger sig over de grønne bjergrygge, og som har givet den navnet. Udsigten kan nydes fra forskellige udkigsposter, hvor Newfound Gap er det mest populære.

Men Great Smoky Mountains er meget mere end flotte udsigter over tågede bjerge. Her er også smukke, vilde blomster og et rigt dyreliv med sorte bjørne, hjorte, vaskebjørne og jordegern som nogle af de kendte. Det kan I opleve på de mange vandrestier, der snor sig mellem træerne.

Vi foreslår at indkvartere jer i enten Pigeon Forge eller Townsend, der er to byer på grænsen til nationalparken, så det er nemt at udforske den på en dagstur eller to. I Pigeon Forge ligger desuden Dolly Partons forlystelsespark, Dollywood, hvor der er rutsjebaner, vandland, shows og en masse underholdning i bedste country-stil.

Herfra kører I til Atlanta, Georgia (320 km/200 mil – 4 timer)

DAG 12 - 15: ATLANTA

Coca Cola museum i Atlante i USAEfter whiskysmagninger, livemusik og naturoplevelser foreslår vi at afrunde rejsen i storbyen Atlanta. Her er der særligt to store attraktioner, som man må opleve, når man besøger byen.

Den ene er det enorme cola-museum World of Coca-Cola, hvor I kan komme ind og se, hvordan den verdenskendte drik bliver til. Historiske reklamer og gamle flasker er udstillet, og Coca-Cola-isbjørnen går rundt og lader sig fotografere med besøgende.

Det bedste af det hele er det sidste rum på rundturen, hvor I kan smage på over 100 forskellige sodavand. Mange af dem kender man slet ikke, fordi de kun sælges i andre dele af verden. Prøv for eksempel den peruvianske favorit, Inka Cola, eller Thumbs Up, der er særligt populær i Indien.

Den anden store attraktion er den amerikanske nyhedsstation CNN, hvis hovedkvarter I kan komme ind og se. På forskellige studio tours kan I komme med bag kulisserne og opleve, hvordan verdens største nyhedsmedie fungerer i dagligdagen, hvor der bliver sendt live radio og tv til hele verden.

Resten af tiden kan I bruge på at shoppe souvenirs og amerikanske mærker til gode priser, spise en afslutningsmiddag på en af byens nye, spændende restauranter og nyde stemningen i Sydstaternes vigtigste metropol.

Fra Atlanta kan I flyve hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 15 dage fra 8.295,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 12.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 9.895,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 8.895,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 15 dage fra 8.295,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 15 dage fra 12.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 15 dage fra 9.895,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 15 dage fra 8.895,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.