BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til New Orleans

En unik storby fuld af romantik, mystik og musik

Rejser til New Orleans

Bliv forført af lyden af jazz og duften af cajun

New Orleans i Louisiana er en by som ingen anden. NOLA, som byen også kaldes, er et farverigt mix af europæisk og caribisk kultur, og hvis du rejser til Sydstaterne i USA, er du også nødt til at rejse til New Orleans.

Her kan du få autentiske oplevelser på byens små spillesteder, hvor lokale jazzbands giver forrygende koncerter alle ugens dage. Du kan se den romantiske arkitektur i det livlige French Quarter. Du kan smage noget af det lækreste mad, USA har at byde på. Og du kan blive fortryllet af en by, hvor voodoo, udklædning og alligator til aftensmad er helt normalt.

Fakta om New Orleans

Indbyggertal: 391.000
Tidsforskel: -7 timer
Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
Visum: Nej, op til 90 dage
UM’s Rejsevejledning: Læs mere her..

Det skal du opleve i New Orleans

Den kendte gade Bourbon street i området French Quarter i New Orleans

French Quarter – NOLA’s epicenter

New Orleans er på én gang USA’s mest caribiske by og samtidig den mest europæiske by. Især i byens evigt livlige epicenter French Quarter kan man se påvirkningen fra de franske og spanske folk, der i 1700- og 1800-tallet prægede New Orleans. Husene er i alle tænkelige farver, og udenpå sidder smukt udsmykkede balkoner.

I gaden vil du møde et eklektisk mix af musikere, spåkoner, hestevogne, gøglere og antikvarer. Her er altid liv, og på en slentretur i bydelens små, romantiske gader vil du opleve den helt særlige stemning, uanset hvornår på året du rejser til New Orleans.

Bourbon Street er den mest berømte gade i French Quarter. Her er et natteliv som få andre steder i verden. Gadens mange barer, spillesteder og natklubber slår dørene op for de lokale og turister, der er klar på at feste. Du kan danse til caribiske rytmer og drikke bourbon med resten af gaden, eller du kan nøjes med at gå en tur – der er nok at kigge på.

Jazzband spiller musik i New Orleans gader

Jazzens vugge

Du kan ikke komme uden om jazzmusik på din rejse til New Orleans. Lyden af en trompet eller saxofon vil altid lyde et sted i byen, der opfandt jazz. Genren blev udviklet i begyndelsen af 1900-tallet af de fransksprogede kreoler og tidligere slaver. Siden de første blæs er musikken kun vokset i New Orleans, og bysbørn som Louis Armstrong har været med til at udbrede den.

På din rejse skal du helt sikkert ind på nogle af de utallige spillesteder og barer, hvor lokale bands fylder rummet med sød musik hver aften. Du kan gå fra det ene sted til det andet på Frenchmen Street, hvor de ligger som perler på en snor. Du kan dog også risikere at blive hængende på det samme sted, fordi stemningen som regel er for god til, at man har lyst til at gå igen.

Rejser til New Orleans byder på spirituelle voodoo museer

Voodoo og spøgelser

New Orleans er også en by, der tiltrækker folk med spirituelle tilbøjeligheder, og den anses for at være den mest overtroiske by i USA. Der har altid hersket en mystik i byen, og mange tror stadig på voodoo, vampyrer og spøgelser. Uanset om du tror på det eller ej, er det sjovt at opleve på din rejse til New Orleans.

Mange steder i French Quarter kan du finde små butikker, der sælger voodoo-dukker, og hvor voodoo queens praktiserer de alternative ritualer. Du kan også komme på diverse spøgelsesture i byen efter mørkets frembrud, hvor du vil få fortalt historier om slaver, hekse og prostituerede, der er blevet myrdet i byen. Det hjemsøgte hus LaLaurie Mansion er det mest kendte, og her kan du endda risikere at møde et genfærd fra husets uhyggelige fortid.

Madretten Jambalaya fra New Orleans

Krydrede forkælelser

Er du glad for mad og nye smagsoplevelser, er det grund nok i sig selv til at rejse til New Orleans. Her får du soul food, cajun food og creole food. Der kan være lidt forvirring om forskellen (cajun er betegnelsen for det folk, der kom til USA som franske kolonister fra Canada, mens kreolerne er det folk, der er født i USA af sydeuropæiske kolonister), men alle betegnelser har det til fælles, at opskrifterne er udviklet i mødet mellem europæere og afroamerikanere.

Uanset hvad den kaldes, er madkulturen i New Orleans meget anerkendt – så meget, at man også bruger ordet cajun om den krydderiblanding, der optræder i mange retter. Det kan bruges til alt, men især skaldyr, pølser og alligator er typiske ingredienser i de lokale køkkener.

Klassiske retter er gumbo, som er en tyk suppe med rejer eller kylling; jambalaya, som er en risret med chorizopølse og grøntsager; og po-boy, som er en sandwich med dybstegte rejer i brød. Ikke alt lyder som stor gastronomi, men du vil blive overrasket! Byen er fyldt med velrenommerede restauranter og simple dinere, hvor du kan få madminder for livet.

Vejret i New Orleans

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.