BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til Nashville

Hvor du kan høre livemusik 365 dage om året

Rejser til Nashville

Oplev en by, der lever for country

Nashville i Tennessee går ikke under navnet “Music City” for ingenting. Byen er kendt for at have født countrygenren og lagt mikrofon til stjerner som Dolly Parton og Johnny Cash. Men også i dag lever og ånder byen for musik.

Du kan dykke ned i musikhistorien på museer og spillesteder. Du kan naturligvis også selv mærke stemningen ved livemusik, da der på en hvilken som helst aften er gratis koncerter i hovedgaden Broadway. Selv hvis du ikke er fan af musikken, er det sjovt at opleve miljøet, som er en klassisk del af sydstatskulturen.

Fakta om Nashville
  • Indbyggertal: 691.243
  • Tidsforskel: -7 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nej, op til 90 dage
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her
Det skal du opleve i Nashville

Det historiske og verdenskendte "The Grand Ole Opry" i Nashville

Country-koryfæer

I Nashville er særligt ét spillested, Grand Ole Opry, berømt for at have fostret store country-stjerner. I 1954 gav Elvis Presley sin første koncert, mens Johnny Cash kunne introducere Dolly Parton på scenen fire år senere. Der bliver stadig givet shows med linedance og optrædener fra nutidens countrystjerner, så vil du have den klassiske oplevelse, får du den her.

Vil du have historien om datidens talenter, der skabte countrygenren, skal du besøge det underholdende Country Music Hall of Fame and Museum. Her er en masse sjove anekdoter og genstande fra deres koncerter. Er du særligt Cash-fan, skal du naturligvis også en tur på The Johnny Cash Museum.

Den kendte musikgade Honky Tonk Highway i Nashville

Fest og farver på Broadway

Nashville er ikke bare kendt for sine fortidige stjerner. Der er stadig et levende miljø for musikere i Nashville, og i dag er det ikke kun country, men alt fra jazz til rock, der bliver spillet. Hver aften – og her mener vi hver eneste aften – strømmer musikken ud af indgangspartierne til de mange spillesteder i hovedgaden Broadway.

Gaden kaldes også Honky Tonk Highway på grund af disse steder, hvor neonlysene blinker, og folk danser i cowboystøvler. Det er sjovt at opleve, uanset om du vil deltage i festen eller bare høre noget gratis musik, mens du får en omgang amerikansk barbeque til.

Historiske Belmon Mansion i Nashville, Sydstaterne

Borgerkrig og palæer

Men “Music City” er ikke kun sjov og ballade, medmindre man ønsker det. Borgerkrigen udspillede sig også her, hvilket du kan blive klogere på, når du rejser til Nashville. Besøg for eksempel Tennessee State Museum, og se våben, uniformer, beklædning og dokumenter fra krigens tid.

Eller kør en tur tilbage til tiden før Den Amerikanske Borgerkrig. I udkanten af Nashville ligger nogle enorme palæer, som tidligere plantage- og slaveejere boede i. Besøg for eksempel Belle Meade Plantation eller Belmont Mansion, hvor det er let at forestille sig, hvordan de rige har levet et luksuriøst liv.

Se hvordan Whisky bliver lavet i Nashvilles mange whisky destillerier

Whisky-ture i oplandet

Når du rejser til Nashville i whisky-staten Tennessee, kan det også varmt anbefales at køre ud at besøge et destilleri. Den globale whiskyproducent Jack Daniel’s ligger cirka halvanden times kørsel uden for byen. Her kan du høre historien om Jack og hans udvikling af den opskrift, der stadig bruges i dag – 150 år senere.

Vil du hellere (eller også) besøge et mindre destilleri, er George Dickel ikke langt derfra. Her bliver whiskyen stadig lavet ved håndkraft som i gamle dage. Begge steder kan du naturligvis se, hvordan det bliver til og smage på de våde varer.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.