BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til Memphis

Blues og rock'n'roll på Mississippi-flodens bred

Rejser til Memphis

Få oplevelser for fuld musik

En rejse til Memphis er et must for enhver, der kan lide musik. I staten Tennessees største by vil du se, hvor genren blues opstod, hvordan Elvis Presley boede i sit overdådige hjem, Graceland, og hvordan musik er en del af hele byens identitet.

Selv hvis du ikke er fan af “The King”, er der masser andet at lave og lytte til i byen på Mississippi-flodens bred. Du kan dykke ned i byens musikhistorie på pladeselskaber og museer eller borgerrettighedsbevægelsen på National Civil Rights Museum. Du kan høre lækker soul, spise Memphis-style ribs og mærke stemningen i byens livlige centrum.

Fakta om Memphis

Indbyggertal: 653.000
Tidsforskel: -7 timer
Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
Visum: Nej, op til 90 dage
UM’s Rejsevejledning: Læs mere her..

Det skal du opleve i Memphis

Se den berømte statue af Elvis Presley

Mekka for musikelskere

Soul, blues, rock’n’roll… Musikken spiller konstant i Memphis og er blevet byens største varemærke. Byen har fostret store stjerner, der udover Elvis Presley tæller kunstnere som Johnny Cash, B.B. King, Isaac Hayes og Justin Timberlake som et nyere eksempel.

Du kan gå på opdagelse i byens rige musikhistorie på adskillige museer. Sun Studios er kendt som “the Birthplace of Rock’n’Roll”, og du kan komme indenfor på pladeselskabet, hvor Elvis og flere af de andre stjerner indspillede. Du kan høre gamle optagelser fra studiet og få historien om, hvordan de store musikere blev draget af Sun Studios.

På Stax Museum of American Soul Music kan du dykke ned i den mere soulede musikhistorie, og på Gibson’s Memphis Guitar Factory kan du se den avancerede produktion af de famøse guitarer.

Besøg Elvis Presleys hjem Graceland i Memphis

Graceland – hjemme hos “The King”

Graceland er – kun overgået af Det Hvide Hus – det mest besøgte private hjem i USA. “The Kings” store mansion 16 kilometer uden for Memphis’ downtown er et tilløbsstykke uden lige – selv for folk, der ikke er fans af Elvis Presley.

I det luksuriøse hjem, som han boede i til sin død i 1977, kan du komme tæt på den personlige side af stjernen ved at se hans stue, køkken og det berømte “Jungle Room”, hvor han indspillede en del af sin sidste musik. Du kan også se hans vilde outfits, mange dyre biler, privatfly og lære alt om hans liv og karriere.

Beale Street i Memphis er gaden med blues clubs og restuaranter

Beale Street – musik, øl og ribs

På din rejse til Memphis kommer du heller ikke uden om en tur gennem byens berømte bluesgade, Beale Street. Her ligger barer, spillesteder og soul food-dinere side om side, og under de neonlysende skilte flyder musikken ud fra hvert et sted.

Her er humøret altid højt, og hvis du er i festhumør, er der rig mulighed for at udleve det i Beale Street. For en mere stille aften i gaden kan du nøjes med at spise lækre Memphis-style ribs og lytte til livemusik på en af de mere afdæmpede spillesteder.

Se National Civil Rights Museum i Memphis, Tennessee

Fra motel og mord til museum

Mens sorte musikere som Otis Redding og hvide pladeselskabsbosser arbejdede fredsommeligt sammen i Memphis’ studier i 1960’erne, var kampen mod raceadskillelse mere dramatisk for borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr. I 1968 blev den berømte aktivist skudt på Lorraine Motel i Memphis.

I dag er motellet omdannet til National Civil Rights Museum, hvor du gennem alt fra gamle billeder til interaktive udstillinger kan blive klogere på den triste, men vigtige del af historien. Fra slaveri og Jim Crow-lovene, der adskilte sorte og hvide i hele samfundet, til “I Have a Dream”-talen og racisme i dag.

Hjuldamper sejlende på Mississippi River i Sydstaterne

Tæt på Mississippi-floden

Mississippi River er en del af pakken, hvis man vil have den fulde sydstatsoplevelse, og den kan du heldigvis få, hvis du rejser til Memphis. Floden, som har været med i utallige film og bøger, løber fra Minnesota i nord til Den Mexicanske Golf i syd, og særligt i sydstaterne spiller floden en vigtig rolle.

Memphis har adskillige byparker, der ligger ned til floden, hvor du kan nyde synet af det rolige vand, der flyder forbi. I Mud Island River Park kan du cykle, sejle i cykelbåde, rafte og andre aktiviteter, der også er sjove for børn. Der er også en lang sti, hvor du kan gå langs en model af floden, som den snor sig i virkeligheden fra Illinois til New Orleans.

VEJRET I Memphis

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.