BESTIL TILBUD
30 872 872

Historisk rundrejse i Sydstaterne

Romantiske kystbyer, amerikansk borgerkrig og sydstatsnatur

13 dage fra 7.395 kr.

Historisk rundrejse i Sydstaterne

13 dage fra 7.395 kr.

Kør på en historisk rute ad Sydens idylliske veje

Denne rejse går gennem nogle af USA’s vigtigste historiske stater – fra North Carolina gennem South Carolina og Georgia til Florida – hvor Den Amerikanske Borgerkrig udspillede sig, men hvor der i dag ånder fred og idyl under de mosklædte egetræer. Glæd jer til blandt andet at køre hestevogn i Charlestons romantiske gader, besøge overdådige palæer i Savannah og svømme med søkøer i Crystal River.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 2: CHARLOTTE

Hovedhuset i det historiske Boone Hall Plantation under slaverietVelkommen til “the Deep South”. I lander i storbyen Charlotte, North Carolina, hvor der er mange internationale flyforbindelser. Her anbefaler vi en overnatning til at slappe af og strække benene, inden I skal ud at køre.

Hvis I har tid, kan det anbefales at nyde Sydens varme i den enorme Daniel Stowe Botanical Garden. Lidt uden for storbyens højhuse findes en oase på 380 hektar fuld af grønne enge, springvand, orkidéer og andre eksotiske planter. Eller I kan gå en tur i byens downtown – som faktisk hedder Uptown – hvor museer, butikker, restauranter og kaffebarer er samlet.

Dagen efter kan I køre til Charleston, South Carolina (340 km/110 mil – 3 timer)

DAG 2 – 5: CHARLESTON

Strandpromenaden i CharlestonHistoriske Charleston er første rigtige stop på rundrejsen, og den vil ikke skuffe. På South Carolinas kyst ligger den gamle handelsby, som var central under Den Amerikanske Borgerkrig, og som i dag er en romantisk kystby med en uimodståelig charme.

I det historiske kvarter French Quarter kører hestevogne i gaderne, og høje, smalle huse i pastelfarver ligger på række. Særligt én gade, der kaldes Rainbow Row, er blevet et ikonisk billede på Charlestons skønhed med sine gamle byhuse i forskellige farver. Men også nede ad de ukendte sidegader kan I finde romantiske villaer med grønne haver og brede verandaer, hvor de lokale sidder på en gyngebænk i skyggen.

Den smukke Waterfront Park ved Cooper River er også et must. Her finder I byens karakteristiske springvand Pineapple Fountain, omgivet af høje palmetræer langs en velholdt promenade. Ananaser symboliserer gæstfrihed i Sydstaterne, så når man før i tiden bød gæster på ananas, var det en høflig gestus. I dag hilser Charleston jer velkommen med sit springvand.

I denne idylliske by er det svært at forestille sig, at der har været krig og ulykke, men faktisk var det i Charleston, Den Amerikanske Borgerkrig begyndte. Nærmere bestemt var det på flådebasen Fort Sumter, de første skud blev affyret i 1861. Dette kan I se på en guidet sejltur til det gamle fort.

I kan også blive klogere på historien om borgerkrig, slaveri og sydstatskultur på Museum Mile, der er et område i byen, hvor der ligger seks museer, fem nationalhistoriske huse, fire parker og andre mindeværdige bygninger.

Der er med andre ord nok at lave i Charleston, og det meste kan opleves til fods, så find de gode sko frem og tag Charlestons dystre fortid og romantiske nutid ind.

Fra Charleston kan I køre til Savannah, Georgia (160 km/100 mil – 2 timer)

DAG 5 – 7: SAVANNAH

Promenaden i Savannah, SydstaterneLængere i syd på Atlanterhavskysten, på den anden side af grænsen til Georgia, ligger den næste vidunderlige by fuld af historie: Savannah. Under store, mosklædte egetræer og omgivet af magnolier ligger gamle bygninger fra tiden før borgerkrigen side om side med grønne pladser.

Byens mest kendte park er den centralt beliggende Chippewa Square, hvor Forrest Gump sad og ventede på bussen i blockbusteren af samme navn. Men overalt i byen går historien væsentligt længere tilbage til dengang, hvor bomuldsdyrkning og slaveri var grundlaget for Sydens rigdom.

Det kan I opleve i nogle af de mange historiske villaer i Savannah. I kan komme ind og se den kæmpe villa Owens Thomas House, hvor der først boede en rig bomuldshandler og senere byens borgmester. Lige ved siden af ligger det såkaldte Slave Quarter, hvor mange af byens slaver boede under helt andre kår. På en guidet tur her kan I se, hvordan de boede i 1800-tallet og lære om forholdet mellem de rigeste og fattigste dengang.

Mercer House er en anden seværdighed, som kan anbefales at besøge for en helt anden, men også dramatisk historie. Det flotte palæ er fra 1860’erne, men blev for alvor kendt i 1981, hvor den daværende ejer, Jim Williams, blev anklaget for at skyde sin assistent og elskerinde i huset. Efter fire retssager blev han frikendt, men hele miseren blev foreviget i bestselleren og Clint Eastwood-filmen Midnight in the Garden of Good and Evil fra 1994.

Det er også i Savannah, I kan se den berømte allé af egetræer, der med mos hængende ned fra de lange, kringlede grene danner “tag” over en grusvej. Vejen fører til det gamle hus Wormsloe, hvor en britisk håndværker boede i 1700-tallet. Derfor hedder stedet Wormsloe Historic Site, og man kan stadig se ruinerne af huset, men det er vejen dertil, som er højdepunktet.

Herfra foreslår vi at køre til St. Simons Island (130 km/80 mil – 1,5 time)

DAG 7 – 9: SAINT SIMON'S ISLAND

Havskildpadder på Saint Simons IslandNæste stop i dette rejseforslag er på St. Simons Island, som er en af de fire såkaldte Golden Isles, der ligger ud for Brunswick i Georgia. Øerne blev indtaget af spaniere på jagt efter guld for 400 år siden. Guld fandt de ikke, men de fandt de skønneste naturområder af finkornede sandstrande, glitrende floder og frodigt marskland.

I dag er St. Simons den mest populære som feriedestination, så vi anbefaler at bruge et par dage til at nyde omgivelserne, der minder lidt om en blanding af New Englands charmerende kystbyer med gamle fyrtårne og Floridas milde klima og eksotiske palmer.

Her er mange skønne steder at bo, hvorfra det er nemt at gå en tur langs vandet, ride på heste, ro kajak eller spille golf. Rejser I om sommeren, kan I opleve havskildpadderne yngle. I juni og juli lægger de æg på stranden, og i august udklækkes de små unger og tager deres første tur mod havet.

På naboøen Jekyll Island kan I se, hvor landets allerrigeste foretrak at have sommerhus fra slutningen af 1800-tallet. Her boede familier som Rockefeller, Vanderbilt og Pulitzer i overdådige huse i fred fra offentligheden – det forstår man godt, når man ser de idylliske omgivelser.

Herefter kan I køre til Saint Augustine, Florida (180 km/110 mil – 2 timer)

DAG 9 - 10: SAINT AUGUSTINE

Strand i Saint Augustine i Florida, USANu er I kommet til Florida, hvor vi anbefaler at stoppe for en nat i den historiske kystby Saint Augustine. Byen er grundlagt af spaniere i 1565, hvilket gør den til en af de ældste europæiske kolonier i USA. Det er tydeligt at se indflydelsen fra både indfødte amerikanere, spaniere og briter i arkitekturen, når I går i byen.

I National Historic Landmark District er det som at træde ind i en forlystelsespark med historisk tema. Her er brostensbelagte gader, hestevogne og flere hundrede år gamle bygninger, og nogle steder går turistguides klædt som pirater eller admiraler, men omgivelserne er virkelige, og derfor er det helt klart værd at besøge.

En del af oplevelsen findes også på det mere end 300 år gamle fort Castillo de San Marcos. Det er det ældste fort i det kontinentale USA, og mange kampe er udkæmpet her. Alligevel står ruinerne af det flot endnu, og en rundtur mellem kanoner, udkigsposter og fangekældre vil uden tvivl glæde enhver historieinteresseret.

Fra Saint Augustine kan I køre vestpå til Crystal River (190 km/120 mil – 2,5 timer)

DAG 10 - 13: CRYSTAL RIVER

Svøm med en søko i FloridaDe sidste tre dage foreslår vi at bruge i Crystal River på Floridas vestkyst. Byen i sig selv er ikke anderledes end de fleste små kystbyer i “Solskinsstaten”, men omkring den flyder et net af floder og naturlige kilder, der tiltrækker et helt særligt dyr, som igen tiltrækker mange mennesker.

Her søger de nuttede søkøer, de såkaldte manatees, hen mellem oktober og marts, når det bliver for koldt i Den Mexicanske Golf, hvor de lever om sommeren. De naturlige kilder ved Crystal River sørger for at holde temperaturen over 20 grader hele året rundt, så her kan I opleve søkøerne i store flokke. Om sommeren er det også muligt at se dem, men ikke lige så mange.

Det er populært at svømme med dem, da I kan komme helt tæt på disse klodsede, men søde, rolige kæmper. Vil I ikke i badetøjet, kan I ro kajak eller gå på stier over floden og se ned på søkøerne i det klare vand.

I kan også køre mod Orlando, som I flyver hjem fra, for at tage en dag i en af byens mange gigantiske forlystelsesparker eller outlet malls.

Herefter kan I køre til lufthavnen i Orlando (160 km/100 mil – 2 timer)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 13 dage fra 8.095,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 13 dage fra 11.095,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 13 dage fra 8.395,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 13 dage fra 7.395,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 13 dage fra 8.095,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 13 dage fra 11.095,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 13 dage fra 8.395,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 13 dage fra 7.395,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.