BESTIL TILBUD
30 872 872

Luksuriøst flodkrydstogt på Mississippi

Pompøse plantager, mosklædte træer og historie på flodens bredder

14 dage fra 27.895 kr.

Luksuriøst flodkrydstogt på Mississippi

14 dage fra 27.895 kr.

Sejl tilbage i tiden på en hjuldamper

Denne eksklusive rejse tager jer tilbage til 1800-tallets sydstater med en uges cruise på Mississippi-floden. I starter i New Orleans og slutter i Memphis, og på vejen vil I opleve en række historiske byer, der fortæller om slaveri, Den Amerikanske Borgerkrig og det romantiske liv i Syden, der leder tankerne hen på Borte med Blæsten. Det hele foregår ombord på et luksuriøst krydstogtskib i samme ånd som den tid, I rejser tilbage til.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske. Cruiset kan også starte i Memphis og slutte i New Orleans, men ruten er den samme.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: NEW ORLEANS

Den kendte gade Bourbon street i området French Quarter i New OrleansVelkommen til Syden! Dette rejseforslag begynder i New Orleans i Louisiana, hvor cruiset starter. Men inden da har vi indlagt en dag til at “lande” og halvanden dag til at opleve den farverige kulturby NoLa.

Her kan I besøge byens French Quarter, hvor man tydeligt kan se det europæiske islæt fra de såkaldte kreolere, som er efterkommere af franskmænd i Caribien. Gaderne er smalle, og husene er romantiske med forskellige farver og smukt dekorerede balkoner. Og så er der et liv, der minder mere om det caribiske med musik og voodoo-kunst i gaden.

Om aftenen kan det anbefales at gå ind på en bar, hvor I kan høre musik udefra. New Orleans er jazzmusikkens vugge, og den fylder stadig meget i byens identitet med live jazz hver aften. Mange steder kan I få fænomenale intimkoncerter helt gratis, hvis I bare køber noget i baren. De mere festlige steder ligger i den kendte gade Bourbon Street, som summer af liv hver aften, og som også er værd at gå en tur igennem.

Maden i den franske/caribiske/amerikanske storby er bestemt også noget at skrive hjem om. Så prøv noget fra det anderledes, men aldeles velsmagende cajun køkken, inden I forlader byen.

Om eftermiddagen på tredjedagen går I ombord på hjuldamperen

DAG 3: OMBORD PÅ AMERICAN QUEEN

American Queen hjuldamperKlokken 17 på tredjedagen er der afgang fra New Orleans. I går ombord på verdens største hjuldamper, American Queen, som er et krydstogtskib drevet af dampmaskiner. Dette er et særdeles luksuriøst et af slagsen, og selvom det har seks dæk og plads til over 400 mennesker, er det betydeligt mindre end moderne krydstogtskibe, der sejler på havene.

American Queen har alle de moderne faciliteter som pool, restaurant, bibliotek og teater med underholdning om aftenen, men det hele er holdt i en gammel stil, som gør oplevelsen mere stemningsfuld. American Queen er indrettet i en romantisk, viktoriansk stil med træværk og antikviteter på værelserne, så I vil få fornemmelsen af at rejse som i fortiden.

Den første aften kan I finde jer til rette i jeres hyggelige kahyt, nyde et lækkert måltid mad i restauranten og få en god nats søvn, mens I sejler afsted på Mississippi-floden.

DAG 4: NOTTOWAY (CRUISE)

Nottoway plantationEfter første nat på cruiset er det tid til at opleve det historiske sydstatsliv, som findes langs den berømte flod. I dag besøger I sydens mest glamourøse villa fra tiden før borgerkrigen, Nottoway Plantation, der ligger mellem New Orleans og Baton Rouge.

Huset er fra 1859 og vidner om en tid, hvor man ikke kunne bygge stort og pompøst nok. Ned til flodens bred, omgivet af hundreder år gamle egetræer og en enorm, velholdt have, ligger villaen med 64 soveværelser og en overdådig indretning.

I går i land og får en omfattende rundvisning på “The White Castle of Louisiana”. Historien om ejeren John Hamden Randolph og hans kone, elleve børn, over 100 slaver og lukrative sukkerproduktion er som taget ud af en bog, men foregik altså lige her i 1800-tallet.

DAG 5: ST. FRANCISVILLE (CRUISE)

St. Francisville i Louisiana50 kilometer nord for Baton Rouge ligger den lille, historiske by St. Francisville på Mississippi-flodens bred. Her tilbringer I dagen i de charmerende gader under store træer, hvorfra der hænger mos ned, som man kender fra klassiske billeder af sydstaterne.

I kan gå en tur på Royal Street og se på de små forretninger. Stop for eksempel ind hos Grandmother’s Buttons, som er en butik, der sælger smykker lavet af 100 år gamle knapper. Her er også et lille knappemuseum, hvor I kan blive klogere på den unikke kunstform.

På West Feliciana Historical Society Museum kan I se billeder, tøj, artefakter og artikler om St. Francisvilles historie og folk. Ved Grace Episcopal Church kan I se en af USA’s ældste protestantiske kirker. Den blev bygget i 1860, men genopbygget i 1893, efter den blev beskadiget af Nordstaterne under Den Amerikanske Borgerkrig.

DAG 6: NATCHEZ (CRUISE)

Næste stop på cruiset er i Natchez, som ligger i Mississippi. Den blev grundlagt i 1716 af Natchez-indianere og franske opdagelsesrejsende, hvilket gør den til statens ældste by. Her er masser at opleve, men heldigvis har I hele dagen til det.

Ved Rosalie Mansion kan I for eksempel se en imponerende villa fra 1823, der hørte til en højtstående bomuldsplantageejer. Gå selv og rundt og se huset og haven, og spørg de fine guides klædt i store kjoler fra perioden for at få svar på jeres spørgsmål.

På William Johnson House Museum kan I se, hvor “the Barber of Natchez” boede. Han har en særlig historie, fordi han startede sit liv som slave, men blev frigjort som 11-årig og arbejdede sig opad, så han endte med at blive respekteret i byen, selvom han var sort. Som byens barber hørte han meget sladder om de andre indbyggere, og de kan læses i hans dagbog, som han skrev i mere end 16 år.

I kan også lære meget mere om historien set fra de sortes perspektiv på Natchez Museum of African American History and Culture.

Som en lækker afrunding kan I få en eksklusiv rundvisning på restaurant og bar King’s Tavern, som den landskendte kok Regina Charboneau ejer. Sammen med sin mand har hun også et destilleri, hvor I kan smage på den hjemmebryggede rom i en velfortjent cocktail efter en dag med masser af oplevelser.

DAG 7: VICKSBURG (CRUISE)

Kanoner fra Den Amerikanske Borgerkrig i SydstaterneHavnebyen Vicksburg er næste stop på cruiset. Den spillede en afgørende rolle under Den Amerikanske Borgerkrig, og med mange velbevarede levn fra krigen i moderne rammer er Vicksburg blevet en populær turistdestination.

Her kan I faktisk se, hvor krigen blev udkæmpet. Abraham Lincoln kaldte byen “the Key to the South,” og både Nord- og Sydstaterne var overbeviste om, at Vicksburg var et vigtigt territorium at vinde. Der står 1.300 monumenter til minde om krigen rundt omkring i området Vicksburg National Military Park, der således har fået titlen som verdens største udendørs galleri.

I kan også dykke ned i historien på Old Court House Museum, der har udstillet utallige artefakter, flag, portrætter og meget mere om Vicksburgs historie. Det er samlet i retsbygningen fra 1860, der i sig selv er et imponerende syn.

På Biedenharn Coca-Cola Museum kan I se, hvor de første dråber af den berømte sodavand blev hældt på flaske. Og på Lower Mississippi River Museum kan I lære om floden og se de fisk, der lever i den, på museets akvarium, for blot at nævne et par af de mange seværdigheder i Vicksburg.

DAG 8: GREENVILLE (CRUISE)

GreenvilleDen sidste by, hvor I lægger til, er Greenville, som ligger i hjertet af Mississippi-deltaet. Byen er kendt for at have fostret mange musikere og forfattere, og bluesmusikken fylder generelt en del i byen. Derudover er den kendt for sine smukke haver, som er med til at give byen sin charme.

På Greenville History Museum kan I lære om byens historie fra starten af 1800-tallet og frem til i dag. En del af den historie handler om oversvømmelsen af byen i 1927, som lagde byen under vand i fire måneder. Der er også et helt museum dedikeret til den, 1927 Flood Museum, hvis I vil lære mere.

I kan også få en tur i den historiske karrusel Armitage Herschell Carousel fra 1901. Dengang var raceadskillelse stadig lovligt i Mississippi, så folk ønskede at have aftener for sorte og hvide hver for sig, men ejeren ville have, at folk kørte på karrusellen sammen. På den måde skrev en forlystelse også historie.

DAG 9: AFSLAPNING PÅ SKIBET (CRUISE)

Mississippi RiverEfter en lille uge fuld af oplevelser på land, er det tid til at slappe af på vandet. Den sidste dag på cruiset er fri til at nyde skibet og omgivelserne, som I har lyst til.

I kan ligge på et af dækkene og nyde varmen med en god bog, benytte jer af skibets fitnesslokaler, forkæle jer selv med en massage i Queen Americas spa, finde den rette souvenir i gavebutikken eller noget femte.

På den sidste nat krydser I grænsen til Tennessee, så I vågner op i Memphis

DAG 10-12: MEMPHIS

Besøg Elvis Presleys hjem Graceland i MemphisI ankommer til Memphis om morgenen, så I har hele dagen og den efterfølgende til at opleve byen, hvor bluesmusikken og rock ‘n’ roll kommer fra.

Her er det helt store trækplaster Elvis Presleys gigantiske hjem, Graceland, som må siges at være et must i Memphis. Uanset om man er fan eller ej, er det sjovt at se det overdådige hus, som “the King” boede i til sin død i 1977. Udover huset i sig selv kan I se hans bilsamling, privatfly og gravsted.

I byen kan I tage ud og høre noget blues der, hvor det kommer fra. Her har stjerner som B. B. King, Isaac Hayes og Johnny Cash startet deres karriere, og byen er stadig fuld af talentfulde, omend mindre kendte, musikere, der spiller et sted i byen hver aften.

Memphis er også byen med Lorraine Motel, hvor Martin Luther King Jr. i 1968 blev skudt. Det er i dag omdannet til National Civil Rights Museum, som er et besøg værd, hvis I er interesserede i den nyere amerikanske historie om raceadskillelse og borgerrettigheder.

Fra Memphis kan I køre i en lejet bil til Atlanta, Georgia (630 km/390 mil – 5,5 timer)

DAG 12-14: ATLANTA

CNN i AtlantaVi foreslår at afslutte rejsen med et par dage i storbyen Atlanta, fordi der er mange flyafgange fra lufthavnen, som er verdens travleste. Og så er der flere store oplevelser her.

Den ene er nyhedsstationen CNN’s hovedkvarter. Verdens første nyhedsstation med udsendelser døgnet rundt er en imponerende virksomhed, som I kan få et indblik i her. På en rundtur i det moderne mediehus kan I se, hvordan hverdagen ser ud, når man sender live radio og tv til hele verden.

Den anden store attraktion i Atlanta er World of Coca-Cola, som er et stort museum dedikeret til den berømte drik. Her kan I få colaens historie, lære om produktionen og smage på hundredvis af kendte og ukendte drikke, der produceres af The Coca-Cola Company.

I Atlanta kan I også shoppe, spise og nyde stemningen i den moderne storby, som er helt anderledes fra de andre byer i de amerikanske sydstater, som I har set på denne rejse.

Fra Atlanta kan I flyve hjem til Danmark

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 14 dage fra 27.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 14 dage fra 29.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 14 dage fra 28.995,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 14 dage *

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Ni dages krydstogt på American Queen, som inkluderer:
  • Indvendig suite med dobbeltseng/to enkeltsenge, skrivebord, skabsplads, privat badeværelse, minikøleskab, kaffemaskine og fladskærms-tv
  • Fri hop on hop off-service i hver havn
  • Helpension (både gourmet og afslappede måltider og snacks)
  • Vin og øl til måltiderne
  • Kaffe, te, vand og sodavand på hele turen
  • Roomservice døgnet rundt
  • Underholdning og service ombord
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 14 dage fra 27.895,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 14 dage fra 29.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 14 dage fra 28.995,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 14 dage *

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Ni dages krydstogt på American Queen, som inkluderer:
  • Indvendig suite med dobbeltseng/to enkeltsenge, skrivebord, skabsplads, privat badeværelse, minikøleskab, kaffemaskine og fladskærms-tv
  • Fri hop on hop off-service i hver havn
  • Helpension (både gourmet og afslappede måltider og snacks)
  • Vin og øl til måltiderne
  • Kaffe, te, vand og sodavand på hele turen
  • Roomservice døgnet rundt
  • Underholdning og service ombord
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.