BESTIL TILBUD
30 872 872

Rundrejse i Texas


Tag til Texas og få en

western oplevelse

REJSEFORSLAG:

Oplev det vilde Texas

Besøg det “ægte” Texas med kvæg-ranches, spøgelsesbyer, pick up trucks, cowboy støvler og en herlig Texas dialekt. På en USA’s næststørste stat byder på mange spændende og autentiske oplevelser. Oplev f.eks. det gamle Texas komme til live, når Fort Worth’s kvægflok dagligt drives gennem byen eller besøg Space Center Houston og lær om livet som astronaut i rummet. Texas har også masser af flot natur og er en noget mere grøn stat, end man umiddelbart lige forestiller sig. Tag ud til nogle af de flotte underjordiske søer og kanaler, som f.eks. Jacob’s Well eller Hamilton Pool og oplev dette.

Regeringsbygningen i Austin er også et must på en rundrejse i Texas. Besøg Capitol her og oplev også de grønne oaser i byen, f.eks. i Zilker Park. Tag til San Antonio og se stedet, hvor Texas blev til Texas ved The Alamo og tag en sejltur i kanalerne ved Riverwalken. Et road trip i Texas bør også gå forbi Big Bend National Park, hvor man kan opleve de flotte bjerg- og flodområder. Slut turen af i Dallas og se stedet, hvor John F Kennedy blev skudt og nyd en ægte texas BBQ, inden turen igen går hjem til Danmark.

Prisoversigt
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
  • Fra 9.759,-
  • Fra 13.054,-
  • Fra 10.448,-
  • Fra 10.143,-

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: FORT WORTH

Jeres rundrejse i Texas starter med 2 nætter i Fort Worth, der ligger ganske tæt op af Dallas, derfor nævnes de to storbyer ofte i flæng. Byerne byder også på rigtig mange spændende oplevelser med alt fra dinosaurfodspor til longhornkvæg til historiske mindesmærker. Start turen med et besøg ved Fort Worth Stockyards, hvor I kan opleve ægte western, cowboy-stemning, når byens studedrivere to gange dagligt driver deres longhornkvæg gennem byen. Det sker kl. 11.30 og kl. 16, og alle detaljer er meget autentiske med sadler, hatte og støvler.

Kvægflokken består af 15 Texas longhornkøer, og siden første optog i juni 1999, har det været en stor succes. Køerne er elskede af befolkningen og hedder navne som Awesome, Brown Sugar, Lucky, Texas Red og Sheriff Smitty. Turene starter nær Stockyards Vistor Center på E. Exchange Avenue, hvor longhornkøerne bor bagved. Her kan man også gå om bagefter og se nærmere på dem.

Turen sluttes af med 2 nætter i Dallas, så I de første dage kan fokusere på Fort Worth og sidst på turen opleve nabobyen Dallas, inden turen går hjemad igen.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 3 – 5: HOUSTON

(421 km/262 miles – 4:00 timers kørsel)
I dag går turen mod Houston, hvor I på vejen kan tage en lille afstikker til Dinosaur Valley State Park, som er en flod med gamle dinosaurspor nede i. Parken ligger ved Glen Rose, og selve sporene findes nede i Paluxy River, hvor vandet er ofte meget lavt. Derfor kan man gå nede i floden og bogstaveligt talt gå i dinosaurenes fodspor.

Derefter har I ellers 2 nætter i Houston, som er USA’s fjerde største by. Oplev her Space Center Houston, hvor I kan se gamle rumfærger og bl.a. også en spændende film om livet som astronaut. Kør også en tur ned til Galveston, som har en dejlig strand eller tag ned til Kemah Broadwalk, som især er hyggelig om aftenen. Kemah Broadwalk er en underholdningspier med forlystelser og mere end 10 restauranter ude på pieren. Houston byder også på god shopping i bl.a. Premium Outlets, hvis turen skal indeholde dette.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 5 – 8: AUSTIN

(265 km/165 miles – 2:30 timers kørsel)
Dernæst går turen videre til Texas’ hovedstad, Austin, hvor I har 3 nætter. Der er nemlig masser at give sig til i Austin. Start f.eks. ud med at besøge downtown-området og den store bypark Zilker Park. Parken byder på mange oplevelser bl.a. en minijernbane ”Zilker Zephyr”, en botanisk have, beachvolleybaner og søen Lady Bird Lake, hvor man kan leje kanoer eller svanebåde.

Inde i parken ligger også en anden af Austin’s store attraktioner – Barton Springs Pool, der er en stor, naturlig sø, som man kan bade i. Vandet i Barton Springs Pool stammer fra Main Barton Spring, som er en underjordisk varmekilde i Texas, derfor har vandet en gennemsnitlig temperatur på 20 grader året rundt.

Eftersom Austin er hovedstaden i Texas, har byen som alle hovedstader i USA sit eget Capitol, som også ligger i downtown. Tag f.eks. en guidet tur her senere på dagen og slut aftenen af ved Ann Richards Bridge i downtown. Byen har nemlig et sjovt aftensritual, som I ikke må snyde jer selv for. Ved solnedgang kommer en masse flagermus ud fra Ann Richards Bridge, som krydser over Lady Bird Lake og flyver ud i natten. Broen er hjemsted for verdens største flok af by-flagermus, som består af Mexican free-tailed bats. Der er mellem 750.000 og 1.5 million flagermus under broen hver sommer, mens de om vinteren drager mod Mexico.

Austin er omgivet af fantastisk natur. Brug derfor en dag på at køre lidt ud af byen til bl.a. Hamilton Pool Preserve – en skjult perle, som mest er besøgt at lokale. Poolen blev skabt, da ”taget” på en underjordisk flod styrtede sammen for flere tusinde år siden. Hamilton Pool har derfor egentlig været en underjordisk sø men er nu en almindelig sø dog halvt overdækket af sit gamle tag. Vandet i søen er grønligt, og der er er 15 meter højt vandfald, som flyder ned i søen. Man må ikke længere bade i søen pga. alger, men stedet er betegnet som et af de smukkeste steder i USA.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 8 – 10: SAN ANTONIO

(128 km/80 miles – 1:20 timers kørsel)
Jeres rundrejse i Texas går videre til San Antonio, hvor I har 2 nætter. Tag på vej sydpå forbi endnu et fantastisk naturfænomen; Jacobs Well. Jacob’s Well et dybt vandhul ned til et underjordisk flodsystem, hvor selve “brønden” er udgangen af denne underjordiske flod, som menes at være rigtig stor. Jacob’s Well er 3,7 meter bred, og floden der fører til Jacob’s Well fortsætter nedad i en dybde på ca. 37 meter. Mød dog op tidligt for at udforske Jacobs Well, da der kunne lukkes ca. 300 personer ind om dagen for at passe på området.

Kør videre til San Antonio, der betegnes som det “rigtige” Texas. Det er en populær, charmerende og historisk by, som er meget besøgt – og med god grund. En af de vigtigste seværdigheder i byen er The Alamo, som har en meget betydningsfuld forhistorie for hele staten Texas. Det var nemlig her, at det amerikanske Texas blev født og derefter næsten slagtet af mexicanerne ved Alamo. Bygningen Alamo er så kendt i dag, fordi det var her, at 187 af Texas’ borgere kæmpede mod mexicanerne for at beholde deres land.
Amerikanerne fra Texas var egentlig europæere fra bl.a. England, Skotland og endda Danmark, og derfor ser man også et dansk flag herinde. Læg derfor f.eks. ud med at besøge The Alamo, som er rigtig spændende og har en helt speciel stemning.

Ti minutters gang fra Alamo ligger downtowns hyggeligeste område; Riverwalken, som San Antonio er meget kendt for. Floden, der naturligt går gennem byen, er blevet indsnævret til en smal kanal, hvor begge breder er blevet brolagt med fortovscaféer, restauranter, butikker og farvestrålende parasoller. Besøg riverwalken og tag en kanalrundfart på en halv times tid. De fladbundede turbåde tøffer stille rundt, og giver et godt billede af byen. Tag også ud til Lyndon B. Johnsons (USA’s 36. præsidents) ranch, hvor I kan høre lidt om livet på en ranch i det tidlige 1900-tal.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 10 - 11: DEL RIO

(251 km/156 miles – 2:30 timers kørsel)
Fra San Antonio går turen videre til Del Rio, som ligger ved grænsen til Mexico. Her gør I stop på vej mod Big Bend National Park. Del Rio er en meget klassisk Texas by, hvor I kan besøge den nærliggende sø Lake Amistad, hvor man bl.a. kan svømme, dykke og fiske.

Aflæg også Texas’ ældste vingår Val Verde et besøg. Her kan I få en vinsmagning og rundvisning og bagefter få mulighed for at tage din favorit vin med hjem. Nær Del Rio ligger også Devils River, hvor I kan sejle i kajak eller tag den korte tur til Seminole Canyon State, hvor I kan opleve gamle men flotte klippetegninger og kunst fra indianerne, som boede i dette område. Del Rio er også hjemsted for en masse spændende museer og kunstgallerier.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 11 - 13: BIG BEND NATIONAL PARK

(344 km/214 miles – 3:20 timers kørsel)
Rejsen fortsætter til Big Bend National Park, som har fået sit navn fra den store kurve, som Rio Grande skaber ved grænsen til Mexico. Her kan I både opleve hiking, moutainbiking og flodsejlads. Tag f.eks. en sejltur på Santa Elena Canyon, som skiller Mexico fra USA. Her kan I sejle på Rio Grande, der løber mellem 450 meter høje vægge i canyonen. Oplev også Chisos Mountains, som byder på mange flotte udsigtsposter og tag herefter herfra op til The Window Trail, som ruten hedder. En af de mest populære vandreture i Big Bend parken, som leder op til et “vindue”, som viser den flotte ørken folde sig ud nedenfor. Big Bend National Park har det hele – både ørken, bjerglandskaber og rivende floder, og her får I lov at være alene i naturen og kan fornemme stilheden i forhold til mange andre store og populære nationalparker i USA.

Big Bend er desuden omgivet af mange spændende og forladte spøgelsesbyer. Besøg især Terlingua, som ligger tæt op ad parken. Her finder I mange gamle effekter, forladte huse og sjove skilte, figurer og statuer af hjemmelavet karakter, som forbipasserende har sat op eller efterladt.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 13 - 14: MIDLAND

(328 km/204 miles – 3:00 timers kørsel)
Turen går videre gennem det øde cowboy-landskab til Midland, hvor I på vejen kan stoppe i Fort Stockton, som også er en gammel Texas by. Her kan I bl.a. se Giant Road Runner statuen, som markerer indgangen til byen. Kør ellers videre til Midland, som I overnatter I en nat. Her kan I besøge The Petroleum Museum, som fortæller om olieudvinding fra gamle dage til nu. Tag også forbi Georg W. Bush’s barndomshjem, som er et besøg værd. I morgen går turen videre til sidste stop, Dallas.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 14 - 16: DALLAS

(531 km/330 miles – 4:45 timers kørsel)
Sidste stop i Dallas byder på oplevelser, som I ikke nåede de første dage i nabobyen Fort Worth. Byen byder bl.a. på en række historiske oplevelser, da man på Elm Street kan se stedet, hvor præsident John F. Kennedy blev skudt den 22. november 1963 kl. 12.30 lokaltid. Præsidenten var på kortege gennem byen og blev beskudt, netop som turen var ved at være slut. Efter skuddet hastede bilen mod Parkland Hospital, hvor man forgæves kæmpede for at redde Kennedy’s liv. Han blev erklæret død kl. 13 samme dag. Kennedy besøgte byen, fordi der snart var genvalg, og han manglede stemmer fra Texas, så han tog derned for at overbevise borgerne. Manden, der skød Kennedy, befandt sig i Texas’ skolebogslagers sydøstlige vindue på 6. etage. Heroppe ligger idag et spændende museum, hvor I kan høre meget mere om historien. Ellers markerer et hvidt X på gaden stedet, hvor Kennedy blev skudt.

Tag ved aftentide op i Dallas’ varemærke Reunion Tower, som er et 171 meter højt observationstårn og ligger i Reunion District, deraf navnet. Det er den 15. højeste bygning i Dallas, så den er ikke kendt for sin svimlende højde men mere for sit karakteristiske udseende med en flot, lysende kugle i toppen af tårnet.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

Prisoversigt

Download forslaget 

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

SÆSONDAGEFRA (PR. PERSON)
Forår16 dage9.759,-
Sommer16 dage13.054,-
Efterår16 dage10.448,-
Vinter16 dage10.143,-
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.