BESTIL TILBUD
30 872 872

Det gamle Syden


Kør igennem nogle af de mest kendte

stater i det gamle Syden

REJSEFORSLAG:

Det gamle Syden

Rejs rundt i det idylliske, gamle Syden på denne kør-selv rejse, hvor I kan opleve alt fra historie til kultur og afslapning i både storby og natur. Under varme himmelstrøg kan I opleve de charmerende og historiske storbyer fra Syden, bl.a. Charlotte, Charleston og Savannah. Tag en hestevognstur i Savannah eller en guidet gåtur rundt i Charlestons hyggelige havn, nyd den dejlige sandstrand på den herlige ferie-ø Saint Simon’s Island og oplev de imponerende sydstatspalæer og karakteristiske plantager. Slut turen af i skønne Florida ved Crystal River, besøg forlystelsernes hovedstad Orlando på vejen eller tag ud at svømme med søkøer i Crystal River floden. Det gamle syden byder på oplevelser for enhver i roligt tempo og afslappende omgivelser.

Prisoversigt
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
  • Fra 8.068,-
  • Fra 11.075,-
  • Fra 8.350,-
  • Fra 7.388,-

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 2: CHARLOTTE

Turen starter i skønne Charlotte i staten North Carolina med 1 nat – her er nemlig gode og hurtige flyforbindelser, da byen er en af de større byer i Sydstaterne. Brug dagen i Charlotte på at slappe af oven på flyturen og besøg f.eks. Daniel Stowe Botanical Garden, som byder på mange hyggelige enge, skovstier, søer og springvand.

Ellers går turen i morgen videre til en af Sydstaternes hyggeligste byer, Charleston, som ligger ude ved kysten til Atlanterhavet. Kort inden I ankommer til Charleston, bør I gøre stop ved Boon Hall Plantation – en af de ældste og mest velbevarede plantager fra Sydens USA. Her boede de velhavende plantageejere med slaver, som arbejdede hårdt og bl.a. dyrkede bomuld og nødder. Plantagen blev etableret i 1681, og dens historie kan i dag opleves med en guidet tur. Se de flotte antikviteter fra dengang, slavernes område på plantagen og den flotte allé, som leder op til den prægtige villa.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 2 – 5: CHARLESTON

(336 km/209 miles – 3:30 timers kørsel)
Herefter ankommer I til charmerende Charleston og har 3 nætter i denne fantastiske by. Besøg den flotte strandpromenade og oplev de flotte strandhuse med balkoner ud mod vandet og tag en hestevognstur rundt i byen og se de mest klassiske steder. Kør bl.a. forbi King Street, hvor I finder masser af modeforretninger og restauranter, og Market Street som er centrum for turismen med souvenirbutikker, caféer og masser af liv. Også Rainbow Row er et must i Charleston. Rainbow Row er en række af byhuse malet i flotte pastelfarver, som nok er byens mest fotograferede huse.

Tag også en tur ud til Waterfront Park – en idyllisk downtown park, som ligger ud mod vandet og byder på en fantastisk udsigt. Her vil I finde det karakteristiske og kendte ananas springvand, som har stået her siden 1990. Ananaser symboliserer i Sydstaterne gæstfrihed. Når man i gamle dage kom og besøgte en plantage og fik serveret en ananas, betød det, at man var velkommen i hjemmet f.eks. Det samme symboliserer springvandet ved Waterfront Park. Nyd springvandet fra de skyggefulde bænke og gå en tur i den hyggelige park.
Charleston er meget interessant by tynget af sin historie. Tag den smukke færgetur ud til Fort Sumter beliggende en halv times sejlads fra kysten. Fortet er opkaldt efter general Thomas Sumter og er mest kendt, fordi at det var her, at det første skud blev affyret under Den Amerikanske Borgerkrig. På fortet vises i rundt af en dygtig ranger og kan få lov at se dele af det oprindelige fort.

Er I til mere historie, kan I besøge Museum Mile, som huser seks museer, fem historiske hjem og flere andre attraktioner. Besøg bl.a. Aiken-Rhett, som er et velbevaret og intakt byhus fra 1818 og tiden før Borgerkrigen. Her kan I se de originale møbler og lære om livet i det gamle syden.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 5 – 7: SAVANNAH

(215 km/134 mil – 2:30 timers kørsel)
Kør videre til den grønne og smukke by, Savannah. Byen har mange kønne pladser og ligesom Charleston en gribende forhistorie. Tag en guidet gåtur gennem de store, brede gader og flotte alléer og hør om den lokale historie. Besøg alle de spændende steder i byen og oplev de overdådige sydstatsvillaer.

Læg f.eks. ud med at besøge Chippewa Square – en lille grøn plet midt inde i byens downtown. Parken er kendt, fordi at det var her, at Forrest Gump sad på en bænk og fortalte om sit liv i filmen med samme navn. Derudover er parken hyggelig og rolig med skyggefulde bænke, høje egetræer med mos hængende fra grenene, og parken er omringet af originale sydstatshuse med smedejernsgitre og gamle lygtepæle.

Også Mercer House er et must. Det flotte palæ er fra 1860’erne, men huset er dog kendt fra en senere periode – nemlig 1981 hvor den daværende ejer skød sin assistent og elsker. Ejeren Jim Williams blev dog frikendt efter 4 retssager og døde et halvt år senere i selvsamme rum, som han skød sin elsker i. Historien blev fortalt i Midnat i det gode og ondes have romanen, og man kan i dag komme på guidede ture i huset.

Husk samtidig at aflægge de mange små hyggelige restauranter et visit – særligt nede ved den hyggelige havn – og smag på sydens yndlingsretter.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 7 – 9: SAINT SIMON'S ISLAND

(131 km/82 miles – 1:30 timers kørsel)
I dag kører I den korte tur videre til en af de såkaldte Sea Islands, som ligger ud for kysten hele vej ned langs Georgias kyst. Saint Simon’s Island er en af de største af disse øer og et sandt ferie-paradis, derfor har I 2 nætter her. Her er meget idyllisk, og stranden kan virke som en kombination mellem New England med sine fyrtårne og Florida med sine palmer. Brug en dag på de dejlige sandstrande, hvor I vil opleve vadefugle og romantiske, victorianske huse.

Er I af sted i juni og juli, kan I opleve havskildpadderne komme op på stranden for at lægge æg, som udklækkes i august. I kan derfor være heldige, at se masser af babyskildpadder vralte ned mod havet på denne tid af året. Besøg også nabo-øen Jekyll Island og det spændende Georgia Sea Turtle Center, som redder tilskadekomne skildpadder og plejer dem.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 9 - 10: SAINT AUGUSTINE

(189 km/118 miles – 2:00 timers kørsel)
Turen går videre ned til Florida og østkysten her, som er velsignet med flotte, brede sandstrande med palmer. Her finder I masser af dejlige resort, som ligger lige ud til vandet. Forkæl jer selv med et ophold her og slap helt af med 1 nat i St. Augustine, som også er placeret smukt ned til en dejlig havn. Har I fået nok strand på Saint Simon’s Island kan I besøge St. Augustines historiske distrikt, som byder på mange spændende oplevelser. St. Augustine er nemlig USA’s ældste kontinuerligt bosatte europæisk etablerede by. Besøg bl.a. Castillo de San Marcos fortet, som ligger ud til vandet. En god måde at opleve byens historiske attraktioner på er en med Old Town Trolley Tours, som tager jer rundt til alle de spændende steder.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 10 - 13: CRYSTAL RIVER

(200 km/124 miles – 2:30 timers kørsel)
Herefter rejser I til Crystal River, som er beliggende på Floridas vestkyst og byder på dejligt vejr året rundt. Skulle I have lyst, kan I eventuelt lægge turen forbi Orlando – forlystelsernes hovedstad – og besøge enten Disney eller Universal Studios og bruge første dag her. I har nemlig 3 nætter i Crystal River, derfor vil der være tid på andendagen til at opleve Crystal River. Er I ved at løbe tør for tøj til hjemturen, kan I også aflægge Premium Outlet i Orlando et besøg og bruge nogle timer på at shoppe.

Oplev på andendagen Crystal River, som også byder på spændende oplevelser. Kom bl.a. ud og snorkle med søkøer i Homosassa River. Om vinteren er der er særligt mange, men også i de andre sæsoner kan du være heldig at opleve disse store, rolige kæmper i vandet. Slut turen af med afslapning på de dejlige strande på Floridas vestkyst, inden I kører ca. 1,5 time til Orlando og flyver hjem.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

Prisoversigt

Download forslaget 

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

SÆSONGDAGEFRA (PR. PERSON)
Forår13 dage8.068,-
Sommer13 dage11.075,-
Efterår13 dage8.350,-
Vinter13 dage7.388,-
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.