BESTIL TILBUD
30 872 872

Rundrejse i Sydstaterne


Dette er en perfekt blanding

af storby, strand & natur!

REJSEFORSLAG:

Den klassiske rundrejse i Sydstaterne!

Tag til Sydstaterne og oplev en charme og kultur, der dækker et enormt område på landkortet, fra Virginia i øst til Texas i vest. Sydstaterne, som ville beholde slaverne, tabte borgerkrigen mod Unionen i nord, og der er masser af steder hvor historien om dette kan opleves. For blot 50 år siden var sorte og hvide stadig delt ved lov i det offentlige rum, og borger-rettighedsbevægelsen har bestemt sat sit præg på staterne, hvor Martin Luther King levede og døde. Sydens store område gør, at der findes uendelige kombinationer af kør-selv ture.

For musikelskere især er rundrejse i Sydstaterne den ultimative ferie. Musikken lever, bor og er overalt, hvad end du er til jazz, country, blues eller Rock’n’Roll. Musik er indbegrebet af sydstaterne ligesom godt vejr også er. Oplev blandt andet Tennessee, hvor du finder Memphis, det sted Elvis Presley levede det meste af sit liv. Musikken lever her stadig, ligesom hans hus Graceland, der i dag er indrette til museum, gør. Der findes Oceaner af gode spillesteder, hvor der spilles Rock’n’Roll, en genre der i sin tid opstod her. De mange oplevelser i Sydstaterne venter blot på at blive opdaget!

Prisoversigt
  • Forår: fra 8.395,-
  • Sommer: fra 12.895,-
  • Efterår: fra 10.795,-
  • Vinter: fra 8.495,-

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: ATLANTA

Så er tiden inde til at opleve Sydstaternes charmerende, varme og venlige stemning. I starter turen i Atlanta, hvor I ankommer fra København med en enkelt mellemlanding.

Atlanta, som er hovedstaden i delstaten Georgia, er en fantastisk by at besøge, og her findes restauranter i verdensklasse samt masser af seværdigheder overalt. Besøg f.eks. The Coca-Cola Factory, som ligger i downtown. Verdens ubetingede mest berømte læskedrik Coca-Cola har sit hovedkvarter i Atlanta, og World of Coca-Cola er nok den mest populære seværdighed i byen. Her fortælles der om opfindelsen og historien bag Coca-Cola, der startede i 1886 med apotekeren John Pembertons eksperimenter, som på få år udviklede sig til Coca-Colaen. Det sejeste ved Coca-Cola Factory er, at man, når man har været igennem den guidede tur, får man lov til at smage alt, hvad Coca-Cola har produceret – inklusiv det der aldrig kom på hylderne. Man får bare et lille plastik bægre, og så får man ellers lov til at gå rundt og øse op fra standerne.
Et andet must i Atlanta er Stone Mountain, som er verdens største fritstående granitsten, men med dens størrelse burde den snarere være et bjerg. Man kan tage en gondol til toppen, hvor man kan komme op og gå på stenen. På siden af stenen er der indgraveret et billede af tre af borgerkrigens helte præsident Jefferson Davis, general Robert E. Lee og Thomas Jackson.

Hvis I er til sport – kan I også se Atlanta Falcons eller Atlanta Hawks spille og få en spændende og nervepirrende sportsoplevelse for livet. Hvis I ikke er til sport, er det en oplevelse, der er værd at tage med alligevel, da stemningen og oplevelsen i sig selv er dét værd.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 3 – 5: GREAT SMOKY MOUNTAINS

(307 km/191miles – 3:30 timers kørsel)
Næste stop på ruten er Great Smoky Mountains, som er den mest besøgte nationalpark i USA med 10 mio. gæster om året (dobbelt så mange som besøger Grand Canyon) og kaldes af lokale ofte bare The Smokies. Skyerne ligger ofte lavt hen over bjergene og bakkerne i parken, hvorfra parken har sit navn. Parken ligger hen over grænsen mellem Tennessee og North Carolina. Den østlige del af nationalparken er meget bjergrig, og her kan man finde rigtig mange gode udkigspunkter. Oplev blandt andet områdets højeste punkt Clingman’s Dome. I den vestlige del ligger Cades Cove, som er et hyggeligt skovområde med hytter og gamle kirker. Her er det også rigtig spændende at gå vandreture og opleve små vandfald og måske møde et vildsvin eller en bjørn. Lige uden for Great Smoky Mountains kan I opleve byen, Pigeon Forge, hvor Dolly Parton er født. Her sker en del. Besøg blandt andet forlystelsesparken Dollywood eller det interaktive Titanic-museum, hvor man ved indgangen får tildelt en rolle hver og først sidst finder ud af, om ens karakter overlevede skibsforliset. Er I til lidt action og flot udsigt, kan det anbefales at prøve den sjove bjergrutsjebane, som hedder Gatlinburg Mountain Coaster. Den kører rundt i flot landskab og findes lige ved udkanten af parken, inden I når Pigeon Forge.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 5 – 7: NASHVILLE

(400 km/248miles – 4:45 timers kørsel)
Nu går turen videre til en rigtig sydstatsby, Nashville i Tennessee. Byen er hovedstad i samme stat og er et musikmekka uden lige, og det er også deraf navnet ‘Music City’ kommer fra. Nashville er specielt kendt for sit countrymusikalske miljø, og I kan blandt andet besøge det kendte koncertsted Grand Ole Opry. Her havde Elvis sin første og eneste optræden i 1954, og Dolly Parton stod på scenen for første gang her i 1959 introduceret af Johnny Cash.

Musikken slutter dog ikke her. Besøg også Country Music Hall Of Fame And Museum, hvor I bliver taget igennem en historisk tidsrejse med country i højsædet. Line dance er i også stort i Nashville, og på Wild Horse Saloon får I dans for alle pengene, når de slår dørene op for en festlig aften med god amerikansk BBQ og line dance for alle. I Nashville kan I også besøge Hillsboro Village, der ligger omkring det gamle universitet Vanderbilt, hvor murstensbyggerier er blevet lavet om til moderne caféer, pandekagerestauranter, ægte amerikanske cupcake-bagerier og en Ben & Jerry’s iscafé. Her er hyggeligt og gode shopping muligheder.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 7 – 10: MEMPHIS

(340 km/212 miles – 3:10 timers kørsel)
Herefter går turen videre til Memphis, som også er en by, der lever og ånder for musik. Oplev Blues musikken, hvor den blev skabt – en helt anden måde at opleve den på end hjemme. Besøg især Beale Street med sine mange farvestrålende neonskilte over de mange blues-barer.

Memphis er nok mest kendt for Graceland og Elvis, som også boede her det meste af sit liv. I dag kan man besøge Graceland, Elvis’ tidligere hus, der i dag er indrettet som museum, og som er det andet mest besøgte museum i USA – kun overgået af Det Hvide Hus. Se The Jungle Room, Elvis’ grav, hans mest kendte outfits, privatfly og den pink Cadillac. Helt klart et besøg værd, om du er Elvis fan eller ej, så er det en imponerende oplevelse og historie.

Har I ikke fået nok af Elvis endnu, kan I lægge vejen forbi Sun Studio, som også kaldes The Birthplace of Rock’n’Roll, da det var her Elvis indspillede mange af sine numre. Se blandt andet Elvis’ mikrofon i studiet.

Memphis er desværre også stedet, hvor Martin Luther King Jr. blev myrdet. Det skete på en terrasse i Memphis, og motellet er i dag omdannet til museet “National Civil Rights Museum”, som bør opleves. “The Pyramid”, en stor glaspyramide, der ikke er til at tage fejl af, er også en stor seværdighed her. Den er gennem tiden blevet brugt på at afholde sportsarrangementer, koncerter mv.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 10 - 13: NEW ORLEANS

(630 km/395 miles – 5:40 timers kørsel)
Nu står turen i Jazz’ens tegn, for I skal nemlig bruge de næste dage i Jazzen’s Krybbe, New Orleans. Hvert år afholdes den årlige, store jazzfestival “Jazz og Heritage Festival”, som hylder byen for dens skabelse af nutidens jazzmusik.

Udover at lytte til jazz, byder New Orleans på mange spændende seværdigheder. Tag på en sumptur ud at se alligatorer og vildsvin i Honey Island Swamp lige uden for byen. Det er også herude, at Big Foot engang er set, så hold øjnene åbne.

Det franske kvarter i byen er også et spændende sted at aflægge et besøg, hvad end du taler fransk eller ej. Besøg Bourbon Street og St. Louis Cathedral eller tag en tur i de 50 år gamle sporvogne og mærk den unikke atmosfære. Nyd efterdagmiddagskaffen på Café du Monde, som blev etableret i 1862, og smag en af deres lokale specialiteter kaldet beignets – en form for donut med flormelis på. Gå efterfølgende ned til Mississippi floden, hvor I kan tage en sejltur med hjuldamperen, Natchez.
Hvert år afholdes Mardi Gras i New Orleans, hvor lokale og besøgende fester sammen iført flotte masker og glitrende kostumer. Er du ikke i byen under optoget, kan Mardi Gras’ flotte vogne opleves i Mardi Gras World. Prøv selv kostumer og smag et stykke King Cake, som er en 300 år gammel skik, hvor man spiser et stykke wienerbrød, der har en lille plastik babydukke inden i. Den som får dukken i sit stykke, får held i livet.

Vil I opleve en plantage, kan I køre ud til Oak Alley Plantation vest for byen. Se det flotte plantagehus fra 1837, lær historien om slaverne, som boede her og se den skyggefulde allé af 300 år gamle egetræer, som leder ned mod huset.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 13 - 14: PENSACOLA BEACH

(335 km/210 miles – 3:10 timers kørsel)
Sidste stop på turen er ved Pensacola Beach i Florida, som er en af de længste øer i den mexikanske golf. Her er rig mulighed for at slappe af, nyde og fordøje turens mange indtryk og oplevelser med gode strande, godt vejr og lækker mad. Her er desuden også rig mulighed for snorkling, kajaksejlads og udendørs koncerter om sommeren, så hvis musikken ikke var nok i Sydstaterne, kan I lige få det sidste med her.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 14: ATLANTA

(535 km/333 miles – 5:00 timers kørsel)
Sidste stop på turen er igen Atlanta, som også var første stop på jeres tur. Her skal I med fly tilbage til København og har derfor kun en enkelt dag til at komme jer over turen, slappe af og nyde alle de mange indtryk, USA og Sydstaterne har givet jer. Turen hjem er med en enkelt mellemlanding undervejs, og snart er I tilbage fra hvad vi håber, bliver en af jeres bedste og oplevelsesrigste ferier.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

Vejret i…

Memphis

New Orleans

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISOVERSIGT

SÆSONREJSELÆNGDEPRIS
Forår14 dagefra 8.395,-
Sommer14 dagefra 12.895,-
Efterår14 dagefra 10.795,-
Vinter14 dagefra 8.495,-

– Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse

Download forslaget 

HVAD ER INKLUDERET?
  • Fly med forplejning og bagage
  • Mellemklasse hoteller
  • Standard SUV – Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
Ikke inkluderet
  • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
  • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
  • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.