BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til Atlanta

Hjembyen for Coca-Cola, CNN og Martin Luther King

Rejser til Atlanta

Besøg sydens storby

Atlanta i Georgia er på mange måder Sydstaternes hovedstad. Byen er et kommercielt og finansielt centrum, og med verdens travleste lufthavn er Atlanta ofte en by, man flyver til eller fra på sin rejse til det sydlige USA.

Derfor er det heldigt, at millionbyen har oplevelser for enhver smag. Inden for shopping, gastronomi og sport lever den op til sin størrelse. Og hvad angår unikke attraktioner er Atlanta hovedsæde for nogle ærkeamerikanske institutioner som Coca-Cola og nyhedsgiganten CNN, som du kan besøge.

Fakta om Atlanta
  • Indbyggertal: 486.000
  • Tidsforskel: -6 timer
  • Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
  • Visum: Nej, op til 90 dage
  • UM’s Rejsevejledning: Læs mere her
Det skal du opleve i Atlanta

Museet World of Coca-Cola i Atlanta

En verden af Coca-Cola

Den mest populære turistattraktion i Atlanta er det store cola-museum World of Coca-Cola. Rejser du med børn, eller er du bare interesseret i amerikansk populærkultur, er dette sted et must. Her kan du lære om sodavandens historie, fremstilling og udbredelse i verden.

Det bedste ved et besøg på det topmoderne museum er det sidste rum, man kommer til. Her får du udleveret en kop, og så kan du ellers drikke lige så meget sodavand, du vil. Udover coca-cola i mange varianter er der over 100 forskellige læskedrikke, som The Coca-Cola Company producerer. Mange af dem findes slet ikke i vores del af verden, men her kan du smage løs.

CNN's hovedkvarter i Atlanta

CNN behind the scenes

Når du rejser til Atlanta, må du heller ikke snyde dig selv for en tur “behind the scenes” hos verdens største nyhedsorganisation, CNN. Den amerikanske tv-station var den første til at sende nyheder 24 timer i døgnet og har siden udvidet til at sende i mange andre lande end USA.

På en guidet tur i deres hovedkvarter i Atlanta kan du se, hvordan det foregår, når man sender live-tv på så professionelt niveau. Det er en sjov mulighed for at få indblik i et kæmpe nyhedsapparat med deadlines og drama.

Martin Luther King Jr. national historic site i Atlanta

Afroamerikansk historie

Atlanta er ikke bare hjemby for store virksomheder og organisationer, men også store personligheder. Den berømte borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King Jr. er fra byen, og det er selvfølgelig markeret. Besøg Martin Luther King Jr. National Historic Site, og bliv klogere på hans enorme betydning for de sorte amerikanere.

I nabolaget omkring Auburn Avenue kan du blandt andet se hans barndomshjem og den kirke, han prædikede i. Her finder du også vigtige historiske steder som The Atlanta Daily World, som var landets første dagblad for sorte, og natklubben The Royal Peacock, hvor stjerner som Aretha Franklin, James Brown og Ray Charles har spillet.

Butikker i Little Five Points distriktet i Atlanta

Fristelser i butikker og restauranter

For dig, som elsker god mad på rejsen, vil Atlanta ikke skuffe. Uanset om du vil prøve klassiske sydstatsmåltider som fried chicken og gumbo, eller om du er i humør til fine dining, har Atlanta det. I det hippe kvarter Little Five Points ligger en enklave af gode og hyggelige spisesteder, mens de finere steder ligger mere spredt i den store by.

Også når det kommer til shopping, har Atlanta alt, hvad du kan ønske dig. I Buckhead i den nordlige del af byen ligger den ene eksklusive butik efter den anden. Det populære Atlantic Station-kvarter er et mere budgetvenligt shoppingmekka. Og er du til skæve forretninger med ting, som ingen andre har, findes de i Little Five Points.

The Atlanta Braves spiller baseball på deres hjemmebane i Sydstaterne

Amerikansk sport i Atlanta

Atlanta er også en by, hvor du kan få opfyldt drømmen om at se en rigtig amerikansk sportskamp. I tre ud af de fire store nationale ligaer har sydstatsbyen nemlig et hold.

Vil du have action, kan du se Atlanta Falcons spille amerikansk fodbold på det store Mercedez-Benz Stadium i byen. Er du mere til basketball, er det Atlanta Hawks, der fylder byens arena, når de spiller på hjemmebane. Og hvis du vil gå den helt traditionelle amerikanske vej, så skal du en baseballkamp med Atlanta Braves.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.