BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til Chicago

Arkitektur og kultur på højde med byens skyline

Rejser til Chicago

Få en uforglemmelig storbyferie i Midtvesten

Chicago er USA’s tredjestørste by, men får langt fra tilsvarende stor opmærksomhed, og det er en skam. Hovedstaden i Midtvesten har storbyens liv, mangfoldighed, kulturelle tilbud og flotte skyskrabere, men også privilegiet af ikke at blive overrendt af turister.

På en rejse til Chicago kan du opleve et imponerende gadebillede med arkitektoniske vidundere, street art og den ikoniske “bønne”-skulptur, som du naturligvis skal prøve at spejle dig i. Du kan gå til intense sportsbegivenheder og koncerter. Du kan besøge byens museer og butikker. Og indimellem kan du smage på byens populære specialiteter.

Fakta om Chicago

Indbyggertal: 2,7 mio.
Tidsforskel: -7 timer
Ideelt rejsetidspunkt: Hele året
Visum: Nej, op til 90 dage
UM’s Rejsevejledning: Læs mere her..

Det skal du opleve i Chicago

Rejser til Chicago byder på dette skyline af Chicago

Højtragende arkitektur

En rejse til Chicago er en drømmerejse for alle, der interesserer sig for arkitektur. Byen fik verdens første skyskraber (på 55 meter) i 1885 og har ikke stoppet væksten siden. I dag skinner byens skyline på lang afstand, og et utal af stilarter er repræsenteret i de mange høje bygninger.

Nogle af de mest kendte er Willis Tower og John Hancock Center, hvor du kan komme op i toppen og nyde udsigten over byen – enten med en forfriskning i deres sky bar eller på mere nervepirrende måder. I førstnævnte kan du stå på en balkon med glasbund i 412 meters højde, og i den anden er et 360 graders udsigtsdæk, hvor du kan blive tiltet ud i luften kun med glas mellem dig og vejen Michigan Avenue, der løber 300 meter under dig.

Verdensberømt skulptur Cloud Gate i Millennium Park i Chicago

Den berømte bønne

Chicago ligger på Lake Michigans bred og har spillet en vigtig rolle som havneby. I dag er byens vandside mest kendt for den store bypark Millennium Park. Parken er flot indrettet med stier, skulpturer og den imponerende musikscene Pritztker Pavilion – og så er den fuld af liv året rundt.

Det er også her, du finder den enorme, bønneformede skulptur Cloud Gate, som altid er omgivet af mennesker. Den er nemlig lavet i skinnende blankt stål, som reflekterer himlen, byens højhuse og dig selv, når du nærmer dig. Du kan gå under den og rundt om den og få nogle sjove, forvrængede billeder af dig selv og omgivelserne i den ikoniske skulptur.

Jay Pritzker Pavillion i Millennium Park

Kunst og musik for enhver

Uanset hvilken form for kulturel underholdning du er til, findes den i Chicago. Byen er blandt andet kendt for at huse nogle af landets bedste museer, men byder også på kunst i gadebilledet med sin flotte street art, der pryder mange af byens mure.

Også på den musikalske scene er Chicago med på beatet, og omfanget af koncerter og musikfestivaler slår de fleste andre storbyer. Byen har blandt andet været med til at gøre jazz og blues til udbredte genrer, men også Chicago Symphony Orchestra befinder sig blandt verdens bedste i den klassiske musikverden.

Du kan helt sikkert finde en festival, mens du er i Chicago, eller du kan tage til koncert på et af byens mange spillesteder, hvor der kan være alt fra store jazzbands til de nye hiphoppere på programmet. USATours kan hjælpe dig med at skaffe billetter til en koncert.

Baseballkamp med White Sox i Chicago

Oplev Chicagos sportsstjerner

Bears, Bulls, Blackhawks, Cubs og White Sox… Chicago har et professionelt hold i hver af de store amerikanske sportsligaer – to i baseball – og byen er en ægte sportsby. De lokale går op i deres hold med liv og sjæl, og du kan være med på tribunerne, hvis du vil have en autentisk amerikansk sportsoplevelse.

Du kan se det amerikanske fodboldhold Chicago Bears tørne ud mod et andet NFL-hold på hjemmebanen, Soldier Field. Er du mere til baseball, kan du se det klassisk amerikanske spil i virkeligheden, når Chicago Cubs eller lokalrivalerne White Sox spiller. Basketballfans kan iføre sig trøjen med den vrede tyr hos Chicago Bulls, mens ishockeyfans kan heppe med den velkendte Blackhawk-indianer på blusen.

Biograph Theater hvor gangsteren John Dillinger blev dræbt

Gangsters paradise

Chicago er for mange en by, hvor bandeopgør, drive by-skyderier og italiensk mafia er nøgleord. Det er langt fra tilfældet i dag, hvor det er helt sikkert at rejse til Chicago, men den virkelige historie kom rigtigt nok før de fiktive historier, man kender fra film.

I 1920’erne var byen nemlig samlingspunkt for en række storkriminelle, hvor den mest kendte var gangsteren Al Capone. Hans bande og den rivaliserende i byen sloges om kontrollen af Chicagos underverden, hvor de blandt andet distribuerede ulovlige drikkevarer under det amerikanske alkoholforbud.

Den del af historien kan du blive meget klogere på, når du rejser til Chicago. Der findes nemlig adskillige guidede “gangster tours”, hvor du kommer rundt og ser, hvor de dramatiske opgør udspillede sig. Du kommer blandt andet forbi retsbygningen, hvor de kriminelle blev sendt i fængsel gang på gang, og teatret Biograph Theater, hvor den berømte gangster John Dillinger blev dræbt i 1934.

Cafe i Illinois største by Chicago

Chicago-style pizza og hotdog

Som USA’s tredjestørste by kan du finde alle former for gastronomi og en lang række velrenommerede restauranter, men de bedste lokale retter skal ikke spises ved hvide duge. Byen har nemlig nogle helt unikke klassikere i fast food-kategorien.

Deep-dish pizza er en af dem. Som navnet antyder, er det en simpel opfindelse, hvor man bager en pizza i en dyb pande, så der er plads til mere fyld end normalt. Chicago dog er en anden specialitet, som kan fås på utallige gadehjørner. De vigtigste ingredienser i den lokale hotdog er en oksepølse, sennep, hakkede løg og pickles.

Ingen af de lokale specialiteter (heller ikke den italienske oksekødssandwich, som er den tredje store Chicago-spise) er stor kunst, men de er alle populære af en grund, og du kan risikere at blive afhængig af dem.

Vejret i Chicago

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver helt skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi din ferie og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.