BESTIL TILBUD
30 872 872

Stor rundrejse i Mexico

Unikke ruiner, vild jungle og nogle af verdens bedste strande

18 dage fra 11.295 kr.

Stor rundrejse i Mexico

18 dage fra 11.295 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • PRISER OG INDHOLD
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Oplev et af verdens syv vidundere

Her har vi sammensat en rute på Mexicos Yucatan-halvø, der er fuld af spændende kultur, eksotisk natur og vidunderlige omgivelser at slappe af i. På en rundrejse på egen hånd kan I opleve flamingoer på stranden, charmerende kolonibyer, svømmeture i ferskvandsgrotter og en række imponerende mayaruiner med vidunderet Chichen Itza som et af højdepunkterne. Og så skal I selvfølgelig også have tid til at nyde Mexicos paradisstrande.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: CANCÚN

Tyrkisblåt hav ved Cancun i MexicoHola, og velkommen til Mexico. I lander i Cancun, som er Yucatan-halvøens største ferieby, og her anbefaler vi at tage de første tre overnatninger, så I har tid til at komme jer ovenpå flyveturen og nyde varmen, inden I skal ud og se resten af halvøen.

På enhver ferie i Cancun anbefaler vi at bo i Zona Hotelara, som på dansk kaldes hotelzonen. Det er en lang tange, formet som et 7-tal, der går ud i Det Caribiske Hav på halvøens nordlige østkyst. Herude er en hel verden af resorts til turister, så her er både sikkert og fuld af muligheder for at spise, sove, drikke og have det sjovt.

Vi kan anbefale at nyde livet på den kridhvide sandstrand eller ved jeres hotels poolområde. Når I bliver trætte af det, kan I begive jer ud i de indbydende bølger til en svømme-, snorkel-, dykker-, sejl- eller surftur. Her er alle muligheder for “fun in the sun”, og på hotellerne og i turistbureauerne er de venlige til at arrangere, hvad I kunne tænke jer.

På fjerdedagen foreslår vi at køre til Chiquilá og sejle til Isla Holbox (140 km/90 km – 2 timer)

DAG 4 – 6: ISLA HOLBOX

Lyserøde flamingoer i vandet ved Isla HolboxEfter en god opvarmning under Cancuns sol starter rundrejsen nu, og første stop er på den bilfrie ø Isla Holbox. I efterlader derfor bilen på fastlandet og gør jer klar på et par dage, hvor alt foregår i et helt afslappet tempo. Vil I rundt på øen, foregår det i golfbil eller på cykel, og vejene er lagt med sand, så det sætter i sig selv en stopper for det hektiske liv.

Her kan I opleve et spændende dyreliv både over og under havoverfladen. På land er det især de pink flamingoer, der vandrer omkring i vandkanten, som er sjove at opleve. De kan ofte findes på stranden Punta Mosquito (som dog ikke er fyldt med myg).

Under havets overflade er hvalhajerne de største attraktioner, som I kan opleve på en snorkeltur ud fra Isla Holbox’ kyst. Hvalhajen er verdens største fisk, som kan blive op til 12 meter lang, så det er lidt af en oplevelse at svømme ved siden af sådan en. Delfiner, havskildpadder og rokker er også at finde i havene omkring øen.

Herfra kan I sejle tilbage til fastlandet og køre til Merida (300 km/190 mil – 3 timer)

DAG 6 – 8: MÉRIDA

Katedralen i Merida by i MexicoNu starter den kulturelle del af rejsen. Merida byder nemlig på en unik blanding af kulturen fra mayafolket, der kan dateres helt til 2600 f.v.t., og spaniernes indflydelse, da de begyndte at kolonisere landet i 1500-tallet.

Byen blev grundlagt i 1542 ovenpå en gammel mayaby, så spanierne brugte efter sigende en del af stenene fra deres byggerier som fundament for deres egen villaer og katolske kirker. Her boede de bag hvide mure, hvorfor Merida også kaldes “Den Hvide By”.

Det arkitektoniske mix og de hvide facader er meget charmerende, så det kan anbefales at gå en tur i byen. Sid for eksempel på den centrale plads Plaza Grande, hvor byens store katedral ligger, og her ånder fred og idyl under de mange grønne træer.

Herefter foreslår vi at køre til Celestun (100 km/60 mil – 1,5 time)

DAG 8 – 10: CELESTÚN

Sejl igennem Mangrove junglen ved Celestun i MexicoHvis I ikke så flamingoer på Isla Holbox, har I chancen igen i Celestun. På den nordvestlige del af Yucatan-halvøen ligger denne lille, tilbagelænede fiskerby. Her går livet sin stille gang med de venlige lokale fiskere, så her kan I komme helt ned i gear.

De store oplevelser her skal findes i mangroveskoven, der omgiver byen herude på kysten. Området er fredet i naturreservatet Reserva de la Biosfera Ria Celestun, da det er hjemsted for et rigt dyreliv. Særligt den store flok flamingoer, der lever her, er svær at komme udenom, som de står der og lyser hele mangroven op i lyserød. I kan opleve dem på en bådtur, som I nemt kan booke hos operatørerne i byen.

Derudover kan I slappe af på strandene omkring byen, hvor I kan bade i Den Mexicanske Golf. Her kan vandet godt være lidt vildere end på østkysten, men det er altså muligt at få en dukkert i to forskellige have på ferien.

Fra Celestun kan I køre til Valladolid (260 km/160 mil – 3 timer)

DAG 10 – 12: VALLADOLID

Svøm i Cenote Samula grotten i ValladolidSå er I kommet til Yucatan-halvøens tredjestørste by, Valladolid, som er endnu en smuk, gammel koloniby med huse i forskellige stærke farver, som stammer fra spaniernes tid. Selvom den er stor og fuld af muligheder i form af restauranter, museer og butikker, føles den som en lille by med sine mange plazas (pladser) og afslappede lokalbefolkning.

Valladolid er også det oplagte udgangspunkt for at besøge en af Mexicos absolut største turistattraktioner, Chichen Itza. Det er en gamle mayaby, hvis ruiner i dag er udråbt til et af verdens syv vidundere. Det er imponerende at se de relativt velbevarede byggerier, der er mere end 1.000 år gamle. Det er også her, I kan se det 30 meter høje pyramideformede tempel El Castillo, som man ofte ser på billeder af Mexico.

Den mindre turistede, men næsten lige så imponerende mayaby Ek Balam ligger også kun en kort køretur fra Valladolid, så hvis I har fået interesse for mayakulturen, bør I også se disse ruiner.

En anden anbefalelsesværdig oplevelse omkring Valladolid er de såkaldte cenoter, som Yucatan-halvøen også er kendt for. Det er ferskvandshuller i underjordiske grotter, hvor vandet er helt koldt og rent. Mayerne hentede drikkevand fra dem, og i dag kan de bruges til en forfriskende dukkert i den varme tropeskov. Der ligger adskillige i nærheden af Valladolid, som I kan besøge på en guidet tur eller på egen hånd.

Herfra kan I køre til Tulum (100 km/60 mil – 1,5 time)

DAG 12 – 15: TULUM

Klatre op ad Mayan Coba pyramiden i TulumPå vejen til Tulum anbefaler vi at stoppe ved Coba-ruinerne, hvor der venter flere fascinerende ruiner fra mayaernes by, gemt inde i junglen. Her finder I Nohoch Mul, som er den højeste pyramide fra mayernes tid på Yucatan-halvøen og den næsthøjeste i hele verden. Den er lige knap 42 meter høj og består af mange “lag”, der udgør praktiske små trappetrin, så I kan gå til tops på pyramiden. Også vejen herind er speciel, fordi I går på stier gennem den tætte jungle, og pludselig dukker disse kæmpe ruiner op som i et eventyr.

Når I når Tulum på halvøens østkyst, står der afslapning på programmet. Her er nogle af de Mexicos allerbedste strande, og modsat Cancun er der ikke højhuse og feststemning her, men en rolig atmosfære og hyggelige hoteller med bungalows på stranden. Inde i selve byen Tulum kan I også opleve et mere autentisk Mexico med lokale spisesteder og små barer.

Og så må I heller ikke snyde jer selv for rejsens sidste mayaruiner, nemlig Tulum-ruinerne. Modsat de andre ligge disse helt ud til vandet, hvilket er et ret spektakulært syn at se de oldgamle bygningsværker stå på kanten af en klippe, omgivet af palmer, sand og Det Caribiske Havs bølger. Det er et af de mest fotograferede steder i Mexico, som I da også bør få et billede af som et evigt minde.

Herfra kan I køre til Playa del Carmen (70 km/40 mil – 1 time)

DAG 15 – 18: PLAYA DEL CARMEN

Sidste stop på rundrejsen foreslår vi at tage i skønne Playa del Carmen – eller bare “Playa”, som de lokale og tilbagevendende turister kalder byen. Her skal I ikke forholde jer til ruiner og kolonisering eller vandre rundt i regnskoven – her skal I bare nyde livet på en af verdens lækreste strande.

Playa del Carmen er et sandt paradis med hvidt sand, turkis hav, slanke palmetræer og en særdeles god stemning. Her er det muligt at lave absolut ingenting i solen eller under en af Mexicos klassiske bastparasoller. Men det er også muligt at udforske byen og havet.

For eksempel kan I besøge hyggelige strandbarer, se den specielle skulptur i Fundadores Park, prøve at surfe eller tage ud at snorkle i verdens næststørste koralrev, Great Maya Reef. Der er noget for enhver i Playa, så det er bare om at nyde det.

Herfra kan I køre tilbage til lufthavnen i Cancun (50 km/30 mil – 45 minutter)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 18 dage fra 11.695,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 18 dage fra 13.495,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 18 dage fra 12.495,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 18 dage fra 11.295,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

Vejret i Tulum

Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 18 dage fra 11.695,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 18 dage fra 13.495,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 18 dage fra 12.495,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 18 dage fra 11.295,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Åbn filter
Luk filter
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.