BESTIL TILBUD
30 872 872

Rundrejse fra Chicago til Atlanta


Dette er en historisk og smuk

rejse fra Chicago til Atlanta!

REJSEFORSLAG:

Fra Chicago i Nord til Atlanta i Syd

Denne tur tager I fra Chicago i nord til Atlanta i syd. På turen kommer I igennem nogle legendariske byer, storslåede stater og unikke nationalparker for ikke at tale om, at I naturligvis lige får lov at køre noget af den berømte Route 66 strækning.

Turen byder på lidt af hvert og I får både lov at mærke storbysuset i Chicago, hvor stemningen er intenst og travlheden ligeså til den charmerende og rolige stemning, der huserer i sydstaterne, hvor musikken naturligvis også spiller en stor rolle. Oplev bl.a. en sejltur i hjuldamper på Mississippi-floden,  Elvis’ smukke hus Graceland og den storslåede natur i Great Smoky Mountains.

Alt i alt den perfekte tur, hvis I ønsker at få lidt af det hele – og mere til.

Prisoversigt
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
  • 9.863,-
  • 11.568,-
  • 9.624,-
  • 9.472,-

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: CHICAGO

I starter jeres spændende rundrejse i Chicago, der også går under navnet “The Windy City”. Her møder I fra starten en flot arkitektur, som I den grad bør nydes, da byen også er kendt for at afprøve forskellig arkitektur. Det var også i Chicago, at skyskraberen blev opfundet i sin tid, og i dag stikker en helt speciel en af slagsen frem, nemlig den 443 meter høje Sears Tower, der kan brøste sig af at være den næsthøjeste skyskraber i verden. Som besøgende kan I komme op i intet mindre end 412 meter op, hvor I kan nyde en helt unik udsigt, der strækker sig langt over Chicagos bygrænse.

Herefter bør I gå ned til floden, hvor I kan tage på en River Cruise sejltur. Fra vandsiden kan I nyde bygningerne fra en anden vinkel, som bestemt ikke gør det mindre flot – tværtimod. Havnefronten gør blot skyskraberne endnu flottere.

Tag derefter til Millenium park, en dejlig, grøn oase midt i bylivet, som er skøn at bevæge sig rundt i, hvis man ønsker et åndehul fra det travle byliv. Her har I mulighed for at slappe af på en bænk mens I nyder udsigten til de mange forskelligeartede skyskrabere, der tårner op ikke langt fra jer. Det er også i Millenium park, at I finder ‘bønnen’. Den smukke, sølv skulptur, der minder om en Georg Jensen ting i gigantisk størrelse. Folk fra hele verden strømmer til for at tage billeder af skulpturen, der med sit blanke ydre giver refleksioner af både folk og bygninger. Den 110 tong tunge skulptur er siden opførelsen blevet et landemærke for Chicago, og bestemt et besøg værd. Hvis I går ind i midten, er spejlingen især sjov, uanset om I ser op, ned eller hen er der spejlinger, der dog kan gøre jer lidt rundtosset, hvis I bliver ved for længe. Uden tvivl en sjov, smuk og anderledes seværdighed.

I bør også opleve Chicagos natteliv, og især blues og jazz, for der er næppe mange steder i verden, der kan måle sig med Chicago på den front. Lincoln Avenue og Clark Street er blot to af de gader, I kan besøge. Begge ligger de lidt nord for Chicago River, og her kan I vælge mellem uanede mængder af barer, natklubber, teatre, biografer, restauranter, cafeer osv, og alle lever helt op til det, man forventer sig af en Chicago bytur. Drik en god drink og nyd atmosfæren i byens natteliv, det er noget helt særligt.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 3 – 5: ST. LOUIS

(478 km/297 miles – 4:25 timers kørsel)
Nu går turen til St. Louis, en lidt overset perle beliggende i Missouri, hvor I har to dage. Alle Sex And The City fans husker nok byen som værende hjemsted for “Louise from St. Louis”, der bliver Carries hjælper i filmen. Byen er dog mere alment kendt som værende “porten til vesten” og i 1800-tallet var byens banegård da også en meget travl og trafikeret en af slagsen, og udover det, var der stor trafik på Mississippi – og Missourifloden, der mødes her i byen. Tag på en sejltur i hjuldamper på Mississippifloden og få en helt anden og afslappet oplevelse af byen, der desuden tager sig godt ud fra vandsiden.

Navnet “porten til vesten” blev i 1965 virkelig slået fast, da man byggede en 200 meter høj jernbue i vandkanten af floden. Her bør I naturligvis slået et smut forbi, for at se buen, der er byens varetegn, der står som en kæmpe port fra havet og er for byen et symbol på gæstfrihed, ligesom den stadig den dag i dag, er byens højeste bygning. Hvis I er en flok vovehalse, kan I faktisk komme op i byen og gå, en ret vildt men uden tvivl fed oplevelse, og udsigten over byen og de omkringliggende områder er helt suveræn.

I St. Louis bør I klart aflægge den føromtalte togstation, Union Station et besøg. Det lyder måske ikke som en attraktion, man normalt vil anbefale, men Union Station er virkelig et besøg værd. Foruden at være togstation, huser den også et indkøbscenter, og udefra ligner det heller ikke umiddelbart en togstation, men nærmere et slot, der burde være placeret i en eller anden form for temapark. Man kan vist roligt sige, at arkitekturen er noget, de går op i her.

Noget I hurtigt opdager, når I går rundt i St. Louis’ gader, er den smukke og spændende arkitektur, der findes i byen. Den er inspireret af romersk-katolske amerikanere, da det byen er hjemsted for mange tilflyttende europæere fra især Tyskland, Italien og Frankrig tilbage i det 19. Århundrede. Det var også europæerne, der i sin tid grundlagde byen, hvilket man stadig tydeligt kan se og mærke. I bør gå rundt i byen og mærke den gode stemning, der emmer overalt, besøge de grønne områder, der er afslappende, grønne oaser, der virkelig er velholdte og indbydende for en afslappende gåtur.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 5 – 7: MEMPHIS

(456 km/284 miles – 4:10 timers kørsel)
Nu er tiden kommet til, at I skal besøge blues musikkens hjemsted. Memphis er en charmerende sydstatsby, der lever og ånder for musikken, og især blues musikken, der blev skabt her, er en ting, I bør opleve. I skal klart besøge Beale Street, der måske er et af de mest kendte bybilleder fra Memphis, hvor neonfarvede skilte stråler i nattelivet side som side med de mange blues-barer, der ligger her. Her kan I ikke undgå at opleve den skønne sydstatsstemning, der ikke kan beskrives, men som skal mærkes. Besøg en af barerne i aftentiden, hvor stemningen er helt unik og særlig sydstatsagtig.

Herefter bør I naturligvis besøge dét, der om muligt er det, som Memphis er mest kendt for, nemlig Graceland. Det var som bekendt Elvis’ hjem det meste af hans liv og i dag kan I besøge Graceland, der er omdannet til museum, som fortæller en yderst interessant og spændende livshistorie fra en af verdens største sangere. I kan blandt andet se Elvis’ grav, få et indblik i hans mest populære og kendte outfits, se hans kendte, pink Cadillac og hans privatfly, for bare at nævne nogle af de vilde ting, museet byder på. Uanset om I er store eller små Elvis fans, er museet en meget imponerende og spændende attraktion, der giver et indgående indblik i Elvis’ liv. Graceland er desuden det andet mest besøgte museum i hele USA, kun overgået af Det Hvide Hus, så det siger lidt om, hvor populært, det er.

Hvis I ikke har fået Elvis nok, kan I besøge Sun Studio, der også går under navnet ‘The Birthplace of Rock’n’Roll, som var studiet, hvor Elvis indspillede en lang række af sine mest berømte numre, hvor hvor I også kan se hans mikrofon.

Memphis er også byen, hvor Martin Luther King Jr. blev myrdet. En meget tragisk historie, som skete på en terrasse udenfor et motel i Memphis. I dag er motellet omdannet til museet ‘National Civil Rights Museum’, som I afgjort bør besøge på jeres tur. Det er et meget rørende men også interessant besøg. Derefter kan I fortsætte til glaspyramiden ‘The Pyramid’, der også er en af Memphis’ store attraktioner. Pyramiden er gennem tiden blevet brugt til at afholde en række store events, bl.a. koncerter, sportsarrangementer og meget mere.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 7 – 9: NASHVILLE

(341 km/212 miles – 3:10 timers kørsel)
Turen fortsætter til endnu en vaskeægte sydstatsby, nemlig Nashville, der er hovedstad i staten Tennessee. Nashville går under navnet ‘Music City’, hvilket ikke er så underligt, det er nemlig et musikmekka af en anden verden. I særdeleshed det countrymusikalske miljø er stort her, og I bør besøge byens nok mest kendte koncertsted, Grand Ole Opry. Her spillede Elvis sin første optræden i 1954, og Dolly Parton var også på scenen for første gang selvsamme sted tilbage i 1959, hvor hun blev introduceret af selveste Johnny Cash.

I bør også besøge Country Music Hall of Fame and Museum, hvor I kommer på en historisk tidsrejse sammen med countrymusikken, og I får et godt indblik i musikgenrens historie gennem tiden. Derefter kan I fortsætte til Wild Horse Saloon, hvor I får linedance for alle pengene, når de slår dørerne op til en forrygende aften fyldt med festlighed, musik, amerikansk BBG og naturligvis line dance for alle, der er yderst populært i byen. Her får I med garanti en stemningsfyldt aften, der sent vil glemmes, og I mærker for alvor den sydstats-ånd, man kun kan tale med om, når man har været her. Uanset om I er til line dance eller ej, er det en hyggelig og meget autentisk oplevelse, I ikke bør snyde jer selv for.

I Nashville kan I også besøge Hillsboro Village, beliggende omkring det gamle universitet Vanderbilt. Her er murstensbyggerier omdannet til moderne caféer, pandekagerestauranter, ægte amerikanske cupcake-bagerier og en Ben & Jerry’s iscafé. Et meget hyggeligt område med gode shopping muligheder og perfekt til en hyggelig gåtur gennem byen.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 9 - 11: GREAT SMOKY MOUNTAINS

(341 km/195 miles – 3:15 timers kørsel)great smokey mountains
Nu er det tid til at I skal besøge USA’s mest besøgte nationalpark, Great Smoky Mountains. Faktisk er der hvert år dobbelt så mange besøgende, som der er i Grand Canyon, og det siger ikke så lidt – faktisk bliver parken besøgt at mere en 10 mio. gæster HVERT år. Af de lokale kaldes parken for “the smokies”, da skyerne ofte hænger langt ned over parkens bakker og bjerge. Parken har et sjældent miks at fuldstændig uovertruffen natur, et rigt og vildt dyreliv og en spændende kulturhistorie. Rent geografisk er parken beliggende over grænsen mellem North Carolina og Tennessee, og I kan mærke forskelligheden, når I er i parken. I den østlige del, er parken meget bjergrig, hvorfor I også finder rigtig mange gode udsigtspunker, der giver jer en række unikke muligheder for at gå et godt view over parken og især det højeste punkt i området, Clingman’s Dome er et sted, I bør besøge. Her får I en virkelig smuk udsigt over store dele af parken. I den modsatte del af parken finder I Cades Cove, et hyggeligt skovområde, der er fyldt med små hytter, gamle kirker og unik natur. I bør tage ud på en lille vandretur i dette område, hvor hvor I ser små vandfald, skøn natur og måske møder I endda et vildsvin eller en bjørn på vejen.

Uden for indgangen til Great Smoky, finder I Dolly Partons fødeby, Pigeon Forge, og selvom I måske ikke kender byen på forhånd, bør I klart besøge den på jeres tur, her sker nemlig ret så meget. Udover, at Dolly Parton er født her, kan I nemlig finde forlystelsesparken Dollywood der, som navnet måske antyder, er ejet af selveste Dolly Parton. Udover at være en forlystelsespark er her årligt en række forskellige koncerter og shows – deriblandt nogle udført af Dolly Parton selv.

Herefter kan I tage videre til det interaktive Titanic-museum, der virkelig er en oplevelse værdig. Ved indgangen vil I hver få tildelt en rolle, og først ved udgangen af museet finder I ud af, hvorvidt I overlevede forliset. En ret interessant og anderledes attraktion, der også er tankevækkende men samtidig underholdende. Har I brug for lidt adrenalin og action til at slutte dagen af, kan I med fordel prøve Gatlinburg Mountain Coaster, der er en stor, sjov og lidt skræmmende rutsjebane i bjergene. Ruten tager jeg på en skøn og lidt vild tur, når den kører rundt i det smukke landskab lige i udkanten af parken, før I når Piegon Forge.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 11 - 14: ATLANTA

(277 km/172 miles – 3:15 timers kørsel)atlanta skyline
Så er tiden inde til et sidste stop på ruten. Heldigvis har I tre dage i Atlanta, hvor I har rig mulighed for at nyde det sidste af ferien og ikke mindst opleve og suge det sidste til jer. Atlanta er første og fremmest en storby med fart på, skyskrabere iklædt glasfacader og byen kan også brøste sig af at have verdens travleste lufthavn, Atlanta International Airport. Derudover byen hjemsted for de verdenskendte virksomheder CNN og Coca Cola.

Et godt og spændende sted at aflægge et besøg – for hele familien er hos Coca Cola, der har produceret verdens mest berømte læskedrik og som har hovedkvarter i Atlanta. Her kommer I på en rundtur, hvor I hører lidt om Coca Colas historie, opfindelse og hvordan det hele i sin tid startede, da apotekeren John Pemberton eksperimenterede tilbage i 1886. Udover at høre til spændende historie, får I lov at smage på alt – ja alt! Også det, der ikke er kommet på hylderne hverken i USA eller andre steder. Efter rundturen bliver I udstyret med et glas, hvor I frit kan smage løs på alt, hvad I kan drikke.

En anden ting, I klart bør se, når I er i Atlanta er Stone Mountain. Det er den største fritstående granitsten i verden og med den størrelse, den har, burde det nok snarere være et bjerg. Tag en gondol til toppen, hvor I kan få lov at gå rundt på stenen og hvor I bl.a. kan se de tre indgraveringer, der er på stenens ene side. Det forestiller portrætter af borgerkrigens helte, præsident Jefferson Davis, general Robert E. Lee og Thomas Jackson og er imponerende at se.

Hvis I er til sport, har I også rig mulighed for at blive tilfredsstillet i Atlanta. Tag eksempelvis et nærmere kig på OL-byen, fra 1996, hvor byen var vært for sommer OL – et sted, der bragte held for bl.a. de danske holdboldkvinder, der vandt guld i en nervepirrende kamp. Parken Centennial Olympic Park blev bygget i samme forbindelse, og i parkens ene hjørne, er alle vinderes navne er indgraveret i sten. Udover håndboldkvinderne vand guldfireren guld og derudover fik Danmark 4 medaljer med hjem. Parken er et hyggeligt stop og bestemt et besøg værd, uanset om I er til sport eller kan huske tiden i 1996. Hvis I er til mere nutidige sportsbegivenheder, har I mulighed for at se Atlanta Hawks, der med garanti giver jer en både spændende og nervepirrende oplevelse, og det gør sig gældende uanset, om I er til sport eller ej – oplevelsen og stemningen er helt unik, så det er på med klaphatten og frem med stemningen, så er I garanteret en god dag.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

Vejret i …

Chicago, Illinois

Memphis, Tennessee

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

Prisoversigt

Download forslaget 

Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

SÆSONDAGEFRA (PR. PERSON)
Forår14 dage9.863,-
Sommer14 dage11.568,-
Efterår14 dage9.624,-
Vinter14 dage9.472,-
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.