BESTIL TILBUD
30 872 872

Den store Cuba rundrejse

Et kulturelt eventyr gennem Cubas historiske og farverige byer

14 dage fra 14.895 kr.

Den store Cuba rundrejse

14 dage fra 14.895 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • INDHOLD OG PRIS
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Afslut ferien på en paradisstrand

En rundrejse i Cuba er fuld af autentiske og unikke oplevelser i landet, hvor revolutionen stadig er tydelig, men hvor der sker en stor, turistvenlig udvikling i disse år. Her har vi samlet det bedste af Cuba med højdepunkter som smukke, koloniale Trinidad, stemningsfulde Havana og kridhvide sandstrande i Varadero. Glæd jer til farverige amerikanerbiler, Che Guevara-hyldester og cubanske cigarer – det er nu, I skal opleve Cuba.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: HAVANA

El Capitolio i Havana på Cuba¡Bienvenido a Cuba! I lander i landets hovedstad, Havana, som er et af de absolutte højdepunkter på rundrejsen. Derfor anbefaler vi at blive de første tre nætter her i byen til at opleve den spændende hovedstad.

Havana er alt det, som man forbinder med Cuba, i ét stort, kulørt virvar. Her er smukke, gamle bygninger i forskellige farver, hvor de høje vinduer er slået op, så man kan følge med i det lokale liv. Folk danser salsa, hænger vasketøj ud mellem husene, spiller bold i gaden og sidder på kantstenene og ryger cigar. Det er utroligt charmerende, og derfor er et godt råd blot at gå rundt i gaderne og bare nyde stemningen.

I kontrast til de mange faldefærdige huse kan I se de store, imponerende pladser, som spanierne byggede, da de koloniserede øen i slutningen af 1400-tallet og sad på magten i knap fire århundreder. Gå for eksempel forbi Plaza de Armas, Plaza Vieja og Plaza de la Catedral, der alle er smukke og dejlige steder blot at kigge på mennesker – måske med lidt frisk frugt eller en is til.

I vil også se de gamle amerikanerbiler drøne rundt i gaderne i alle regnbuens farver. De er et levn fra dengang, USA indførte handelsembargo efter den cubanske revolution, så de stort set ikke har kunnet importere nye biler til landet siden. Det er blevet et symbol på Cuba, og I kan da passende få en tur i en af dem for at blive klogere på den del af historien.

Herefter foreslår vi at tage til Cienfuegos (230 km/140 mil – 2,5 timer)

OBS: Det kan som regel ikke betale sig at leje bil på Cuba. Derfor anbefaler vi at tage taxa mellem byerne eller få arrangeret lokal transfer. Jeres rejsekonsulent kan rådgive om dette.

DAG 4 – 5: CIENFUEGOS

Jose Marti Park i Cienfuegos i CubaNæste stop på rundrejsen er i “Pearl of the South”, som den hyggelige kystby Cienfuegos kaldes. For det første fordi den ligger på sydkysten og for det andet fordi den er en sand lille perle med sin franskprægede arkitektur og havnestemning.

Byen blev grundlagt af franskmænd, der kom fra blandt andet New Orleans i USA. Det er tydeligt at se indflydelsen i arkitekturen, der byder på elegante søjlegange og detaljerede vinduespartier. Gå en tur i de gamle gader og mærk det franske og caribiske smelte sammen.

Gå også en tur ned til den grønne plads Parque José Martí, hvor en buste af manden af samme navn står og kigger ud. Han var digter, filosof og en vigtig politisk person i Cubas løsrivelse fra Spanien.

På femtedagen foreslår vi at tage videre til Trinidad (80 km/50 mil – 1,5 time)

DAG 5 – 6: TRINIDAD

Cubansk mand med hat og cigarSå er I nået til den endnu mere bedårende by Trinidad, som også ligger i syd. Byen har været på UNESCO’s liste over verdens kulturarv siden 1988, hvilket gør den til en af de bedst bevarede byer i Caribien. Den er også et must på rejser til Cuba.

Her ligger små, simple huse på række i smalle veje med skæve brosten. Husenes facader har forskellige pastelfarver, og på taget ligger brune teglsten. Det er ligner lidt en kulisse, men den er god nok. Sådan ser byen bare ud, og rundt i gaderne leves dagligdagen også på naturlig vis.

Der er et par fine pladser, blandt andet ved byens kirke, hvor folk samles. Særligt om aftenen er der en god, løssluppen stemning, hvor folk danser salsa, drikker rom og hygger sig, som man forestiller sig, de gør i Cuba.

Herfra kan I tage til Sancti Spiritus (70 km/40 mil – 1 time)

DAG 6 – 7: SANCTI SPIRITUS

Cubas ældste bro Yayabo i Sancti SpiritusNæste stop er i Sancti Spiritus, som minder om Trinidad med sin koloniale skønhed, men som har langt færre turister og det, der følger med. Her er et stort, farverigt torv byens centrum, som er hyggeligt at komme på både dag og aften for en mere autentisk oplevelse af Cuba.

Sancti Spiritus er desuden hjemsted for et af landets ældste byggerier, nemlig broen over Yayabo-floden, der løber syd for byen. Den ligner noget taget ud af en lille, engelsk by i 1800-tallet, men er et af Cubas nationale vartegn. Ser I den på en stille dag, hvor vandet er roligt, vil I ovenikøbet kunne se den spejle sig tydeligt i vandet, hvilket er et smukt syn.

Herefter foreslår vi at tage til Santa Clara (350 km/220 mil – 3,5 timer)

DAG 7 - 8: SANTA CLARA

Che Guevara Memorial i Santa Clara i CubaSå er det blevet tid til det historiske højdepunkt på turen. Santa Clara er blevet kendt som byen, hvor Che Guevara i front for andre oprørere vandt over militæret og i 1959 kunne erklære byen uafhængig. Det kan I se de fysiske spor efter i murene med skudhuller fra kampen, og på Plaza de la Revolucion kan I se en statue af “Che”, samt hans mausoleum. Han døde egentlig i Bolivia, men i 1997 blev hans jordiske rester bragt til Santa Clara, hvor han altså nu ligger begravet på pladsen, hvor han fik sin største sejr.

Udover den historiske betydning er Santa Clara værd at besøge for sin livlige stemning, ungdommelige befolkning og kreative miljø. Her er et stort universitet, og det flyder ikke over med turister, så også her har I chancen for at opleve det virkelige, nutidige Cuba.

Herfra kan I tage til Varadero (140 km/90 mil – 2 timer)

DAG 8 - 14: VARADERO

Hvid sandstrand i Varadero som et caribisk paradisTil slut anbefaler vi at bruge seks dage på Cubas skønne paradis-destination Varadero til at nyde varmen, de eksotiske omgivelser og rundrejsens store oplevelser. Her står afslapning på programmet, og det foregår på en af Caribiens fortryllende strande.

Varadero er en 20 kilometer tange, der går ud i Det Caribiske Hav på Cubas nordkyst. Hele vejen byder på finkornede, hvide sandstrande med lange rækker af palmetræer og det lyse, blå hav, der skyller blidt op på kysten. En lille uges badeferie fås ikke meget bedre end her.

På grund af de bounty-agtige omgivelser ligger der mange hoteller herude med alt, hvad man kan drømme om på en luksuriøs afslutning på ferien. Modsat Cubas historiske byer er byggerierne og serviceniveauet i Varadero helt tidssvarende, så I vil ikke mangle noget. Om dagen kan I dyrke adskillige former for vandsport og sole jer på en blød madras, men I om aftenen kan gå ud og drikke nogle af Cubas berømte rombaserede cocktails som mojito og cuba libre. Uanset hvordan I vælger at bruge tiden, skal I nok nyde denne del af Cuba også.

Herefter kan I tage tilbage til lufthavnen i Havana (160 km/100 mil – 2,5 timer)

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 14 dage fra 15.595,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 14 dage fra 14.895,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 14 dage fra 15.495,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 14 dage fra 15.995,- pr. pers.

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

Vejret i Havana

Åbn filter
Luk filter

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 14 dage fra 15.595,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 14 dage fra 14.895,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 14 dage fra 15.495,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 14 dage fra 15.995,- pr. pers.

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.