BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til det vestlige Canada

Enestående naturoplevelser i Rocky Mountains

Rejser til det vestlige Canada

Drag på eventyr over bjerge og gennem dale

Elsker du natur, bør Canada stå højt på din liste over rejser, du skal på, inden du dør. Det enorme land byder på storslåede landskaber, og det er især i den vestlige del, du finder de mest imponerende steder. På disse kanter må du heller ikke snyde dig selv for et ophold i vidunderlige Vancouver.

I delstaterne British Columbia og Alberta kan du opleve Rocky Mountains’ vilde dyrerige, turkise søer, vilde floder og gletsjere, som Canada er særligt kendt for. Det finder du i nationalparkerne Banff og Jasper, som du kunne bruge ugevis på at vandre rundt i. Men du må ikke snyde dig selv for at kombinere naturoplevelserne med en storbyferie i Vancouver.

Det er også oplagt at rejse i det vestlige Canada, hvis du allerede er på USA’s vestkyst – særligt på de smukke veje i Pacific Northwest.

Det skal du opleve i det vestlige Canada

Udsigt om aftenen over Vancouver by

Vancouver – vestkystens storby

Den eneste rigtige storby på vestkysten er Vancouver, men den er til gengæld også et must at besøge på din rejse til det vestlige Canada. Her finder du højhuse og storbyens brede udbud inden for mad, shopping, natteliv og kultur, men du får bare også storslået natur oveni hatten. I Vancouver er der byparker og strande i byen, bjerge inden for 20 minutters kørsel og vand med mulighed for at sejle, flyve i vandflyver og se hvaler hele vejen rundt om byen. Sæt mindst et par dage af til at opleve det historiske kvarter Gastown, det store Chinatown, den flotte havnefront og alt det andet, som Vancouver har at byde på.

Læs mere om Vancouver

Banff National Park – naturens kronjuvel

Når man tænker Canada, er det som regel høje bjerge, blanke søer, brune bjørne og nåletræer så langt øjet rækker, der dukker op på nethinden. Det er Banff National Park essensen af. Den er Canadas ældste nationalpark, som du helt sikkert skal besøge, hvis du rejser til Canada for at opleve naturen.

Banff National Park ligger i de berømte Rocky Mountains og tilbyder de smukkeste landskaber med blandt andet den nærmest turkise sø Lake Louise og de varme kilder i Banff Upper Hot Springs som et par af højdepunkterne. Men der er mange flere højdepunkter i de snedækkede bjerge og dybe, grønne skove, som kan opleves på de smukkeste vandreture, kanoture, fisketure og cykelture. Midt i parken ligger bjergbyen Banff, hvor du kan bo på hotel, hvis du ikke er til at campere i naturen.

Læs mere om Banff National Park

Jasper National Park – de vilde Rockies

Nord for Banff ligger Jasper National Park, som er den største i hele Rocky Mountains-bjergkæden. På næsten 11.000 kvadratkilometer findes de mest storslåede landskaber af uberørt natur i vilde bjerge. Også her finder du krystalklare, blå søer, hvor tårnhøje bjerge spejles i overfladen, og imellem træerne lever hundredvis af Canadas vilde dyr. For eksempel kan du møde en elg, et rensdyr og en af de sjældne grizzly bjørne. Du kan også opleve de enorme gletsjere i Columbia Icefield og den dybe kløft Maligne Canyon.

Der er masser af vandrestier, hvor du kan komme ud på dit livs smukkeste treks. Er du mere til at cykle, ride, sejle eller stå på ski, er det også en mulighed. I nationalparken ligger den lille turistby Jasper, hvor du kan bo og tage på ture fra.

Læs mere om Jasper National Park

Skyline af Calgary by i det vestlige Canada

Calgary – cowboy-by tæt på naturen

80 kilometer øst for Rocky Mountains, midt i ødemarken, ligger Calgary. Med halvanden times kørsel til Banff og fem timer til Jasper er den et oplagt udgangspunkt for din rejse til det vestlige Canada, da det er her, den nærmeste internationale lufthavn ligger. Men Calgary i sig selv har også noget at byde på.

Her kan du opleve en gammel western-by og en moderne storby i én. Calgary kaldes også Cowtown, fordi den er en af Canadas største kvægproducenter. Den gamle cowboy-stemning kan du mærke i byens Heritage Park Historical Village, der er Canadas største levende museum, hvor alt ser ud, som det gjorde for 100 år siden med hestevogne og damptog. Du kan også besøge byens zoologiske have eller få et flot vue over byen med bjergene i baggrunden fra Calgary Tower. Rejser du i juli, kan du opleve verdens største rodeoshow, Calgary Stampede.

Skiferie i det vestlige Canada

Med de imponerende bjergtoppe i Rocky Mountains byder en rejse til det vestlige Canada på noget af verdens bedste skiløb. Det er ikke den mest almindelige destination for danskernes skiferie, men faktisk er der masser af skisportssteder, hvor alle kan være med uanset niveau. Desuden er der en lang række fordele ved ski i Canada, som man ikke har i Europa: stort set ingen køer til lifter, god plads på pisterne, canadisk gæstfrihed, engelsksprogede skiguider og den helt særlige, lette sne, som giver perfekte vilkår for at stå off piste.

Det største område i Nordamerika er Whistler, som er forbundet med Blackcomb, og de to områder tilbyder tilsammen mere end 200 afmærkede pister for alle niveauer. Du kan også stå på ski i Banff og Jasper nationalparkerne, men på mindre områder. Er du til off piste, er Revelstoke paradis.

USATours kan hjælpe dig med at arrangere den perfekte skiferie til Canada.

Vejret i Vancouver

Bestil et uforpligtende rejsetilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.