BESTIL TILBUD
30 872 872

Kombineret rundrejse i Canada


Oplev det bedste af både

Øst- og Vestcanada på én samlet rejse!

REJSEFORSLAG:

Kombi Canada

På denne kombi-tur til Canada, får I det allerbedste af Øst – og Vestcanada i én tur. I får storslået natur på Vestkysten, hvor bjergede landskaber, storslåede nationalparker rigt dyreliv er på plakaten. På Østkysten oplever I også unik natur, men på en lidt mere rolig og idyllisk måde. Denne tur er perfekt for jer, der ønsker at opleve både storslået natur, skønne storbyer og et rigt dyreliv.

Prisoversigt
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Fra 11.688,-
  • Fra 14.975,-
  • Fra 11.069,-

Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.
Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 4: VANCOUVER

I ankommer til Vancouver, der i sin tid blev grundlagt af kinesere, hvilket gør, at byen i dag er meget multikulturel, og gør det til en meget moderne by, der indeholder alt, hvad en storby skal gøre – og lidt tid. Byen er placeret mod den vestlige stillehavskyst, hvilket gør det til en skøn storby, der grundet beliggenheden også føles lidt mere “rolig”.

Her bør I klart besøge Stanley Park, der faktisk er Nordamerikas største bypark, og det siger ikke så lidt. Her kan I opleve parken både til fods, eller I kan leje cykler, som giver en anden oplevelse af byen og parken. Hvis I ønsker at slappe helt og aldeles af, mens I nyder naturen midt i storbyen, så kan I nyde en tur rundt i hestevogn. Gennem parken kan I ikke undgå at se de mange aktiviteter, der foregår rundt i parken, og I støder helt sikkert på gademusikere, kunstnere og madboder undervejs.

Besøg også nogle af Vancouvers karakteristiske ting, bl.a. Lions Gate Bridge og Vancouvers svar på vores lille havfrue; Girl in a Wetsuit, som forestiller en siddende kvinde i en våddragt. Derefter kan I passende gå til downtown, hvor I på shoppinggaden Robson Street bør smage den om muligt mest kendte læskedrik i byen, den farvestrålende og velsmagende Bubble Tea, der smager som en blanding af te og milkshake toppet med topika-bobler, der drikkes gennem et tykt sugerød.

Besøg også Granville Island, hvor I kan besøge Granville Island Public Market, der minder lidt om Torvehallerne i København, hvor I har mulighed for at købe friske råvarer i form af frisk, frugt, brød osv. hvor I kan snuppe en sen frokost eller en lille snack. Dagen kan sluttes af ved Gastown, hvor I kan se Steam Clock, der damper og spiller musik hver time.

Anden dagen kan I bruge på at køre til Capilano Suspension Bridge, der er verdens længste hængebro intet mindre end 70 meter oppe i luften. Den 140 meter lange hængebro er omgivet af en smuk natur, fyldt med regnskov og en utrolig udsigt. Herfra kan I køre videre til Grouse Mountain, hvor I kan tage liften 1200 meter op på bjergtoppen. På toppen kan I opleve det underholdende lumberjack show, der kører i sommerhalvåret, hvor der bliver hugget brænde på tid og klatres op i toppen af træerne. Her bor også to forældreløse bjørne, Grinder og Coola, som I kan besøge.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 4 – 5: VICTORIA

Nu går turen videre til Vancouver Island, hvor I starter i byen Victoria, der er hovedstaden i delstaten British Columbia. Som navnet antyder, er der tale om en ø – og faktisk den største ø langs nordamerikas stillehavskyst. Turen kræver en lille sejltur for at komme herud, hvilket gør, at nogle dropper det på forhånd – det er en kæmpe fejl. Vancouver Island er ganske enkelt smuk, ligesom turen herud er ganske smuk, så der er fuld valuta for jer, der vælger at besøge den smukke ø.

Victoria har – som navnet måske antyder, britiske rødder og faktisk er det den mest engelske by udenfor England, og det emmer af engelsk-stemning overalt, hvor gamle, dobbeltdækker busser er overalt i gaderne, afternoon tea nydes på Empress Hotel i stor stil, der er berømt for selv samme, her findes barer på stort set hvert gadehjørne og der findes engelske varer på hylderne i butikkerne.

Det britiske islæt kommer I som sagt ikke udenom, og hvis I kommer forbi Fort Victoria er I nok heller ikke i tvivl. Det blev opført i 1843 på Bastion Square i Victoria, og navnet stammer naturligvis fra den engelske dronning. Her ses mange amerikanske turister, der er på endags visit for at shoppe engelske varer med hjem.
Derudover ligger Vancouver Island i et udsøgt, naturskønt område, hvor klimaet er behageligt. Et sted alle, der har kærlighed til vild natur og dyr – især hvaler, bør besøge én gang i livet. Her er det også et must for mange at tage på hvalsafari – og Victoria er om muligt det mest perfekte sted at tage ud fra. Den bedste årstid at observere hvalerne, er fra maj til oktober, hvor der er rig mulighed at få et syn af mange forskellige arter. Allerede fra februar er der dog mulighed for at se gråhvaler og indimellem kan de ses helt fra kysten. På en tur ud fra Victoria, er der stor mulighed for at se spækhuggere og indimellem er der også chancer for at se pukkelhvaler og gråhvaler. På en tur ser I højest sandsynligt også delfiner, søløver, ørne og sæler. Mange af bureauerne i Victoria, giver hval-garanti, så man får en ny tur, indtil man ser hvaler.

Victoria er faktisk også den by i Canada, der har det mildeste klima. Her er gennemsnitligt 6 timers sol dagligt og Victoria har kun ca. 68 cm. nedbør om året, og tempoet gør også, at indbyggerne i byen slapper mere af end mange andre steder i Canada.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 5 – 6: TOFINO

Tofino er en smukt beliggende kystby helt ud mod stillehavet og det er næsten som at dykke ned i en ædelsten. Her er utrolig smukt og rig mulighed for en lang række aktiviteter og seværdigheder. Et af de mest kendte, er Pacafic Rim National Park, der er et af British Columbias mest uberørte vildmark reservater.

En helt unik oplevelse, man bør onde sig selv, et et besøg ved Tofino Hot Spring coves. Det er ikke noget, I tilfældigt passerer, da disse helt uberørte, geotermiske, varme kilder er beliggende i Maquinna Provincial Park omkring 43 kilometer nordvest for Tofino, så beslutningen om at komme herud skal tages aktivt – det vil dog være en meget klog beslutning. Kom hertil enten med båd, der tager lidt over en time, eller tag en skøn tur med en vandflyver på 20 minutter. Nogle selskaber kombinerer det, så I kan sejle med båd derud og vandflyver tilbage, for på den måde at få den fulde oplevelse. Når I ankommer følger der en ca. 30 minutters let gåtur på en cedertræ sti gennem tempereret, gammel vækstskov. Når I er ved de varme kilder, kan I hoppe i det varme vand og gemme alle bekymringer væk og dykke ind i følelsen af at være omgivet af skøn natur i sådan et vidunderligt, vildt og skønt sted. Vandtemperaturen er omkring 50 grader, men det termiske, og at det er udendørs gør, at det er udholdeligt at være i – på den lækre måde.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 6 – 8: CAMPBELL RIVER

Nu går turen videre til Campbell River, som er endnu et fantastisk naturstop på jeres tur. Campbell River ligger godt placeret på østsiden af Vancouver Island, og der er et væld af muligheder for natur – og dyreelskere her. En af de helt store ting, som Campbell River er kendt for, er sine laks – her findes nemlig alle fem slags stillehavslaks, der strømmer op i Campbell floden, hvorfor byen også går under navnet “Salomon Capital of the World”. En unik og meget anderledes mulighed man kan afprøve i Campbell River, er at snorkle med laks.

En anden helt unik og meget anderledes udflugt, der er både udbredt og gør Campbell River så kendt, er bjørnesafari. Det er en fuldstændig unik mulighed for at komme helt tæt på de kæmpestore dyr, mens de lever i deres helt egne habitater. Måske er I heldige at se bjørnene på jagt efter laks i floderne, eller mens de er ved at gøre klar til vinterhi. Hold øjne og ører åbne, for det er ikke kun grizzlybjørnene, I kan finde her, der er en hel række andre, unikke dyrearter.

Hvis I har lyst til at se det hele fra en anden vinkel, er der mulighed for at tage en helikoptertur fra Campbell River. Her kommer I op i højderne og får en helt anden udsigt over den fantastiske natur, de smukke gletsjere og det unikke dyreliv.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 8 - 9: KAMLOOPS

Kamloops er næste destination, og det er højlandets “hovedstad”. Her vil I se ægte cowboys gå rundt i gadebilledet, og hvis I rigtigt vil passe ind, bør I erhverve jer én selv. Hvis I slår et smut forbi en af de mange kvæg-rances, der ligger, kan I få en ægte følelse af at være cowboys for en dag. Lidt syd for Kamloops ligger den største Ranch i Canada, Douglas Lake Ranch, der er større en Luxemborg – så har I en idé om, hvor stort det er. Her er intet mindre end 20.000 stykker kvæg! Her er det muligt at tage en tur på hesteryg, for at få en anderledes og autentisk måde at opleve omgivelserne på.

I bør opleve en aften på “Two-steps” bar, der er dét, de lokale danser på barerne. Her træder I nærmest ind i en cowboyfilm og det er en ganske uovertruffen oplevelse. Hvis I vil passe 100 % ind, bør I bære både cowboyhat og støvler, men hvis I ikke ønsker at iklæde jer dette, bør I alligevel lægge vejen forbi – det er en oplevelse værd!

I Kamloops er der også mulighed for at prøve noget så unikt og anderledes som fluefiskeri, hvor I kan lege jeres egen fluestang og fange fluer. En meget anderledes og skæg attraktion, der nok ikke er mulig at prøve mange steder i verden, og det er områdets mange søer, der gør det muligt.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 9 - 12: JASPER NATIONAL PARK

I dag skal I virkelig mod skøn natur, turen går nemlig til Jasper National Park, der er beliggende i den canadiske del af Rocky Mountains. Parken er fuldstændig fantastisk og fyldt med uovertruffen og ganske enkelt unik natur, og her findes en storslået natur med kæmpe floder og spejlblanke søer, et vanvittigt dyreliv med bjørne, elge og ulve, og så er der intet mindre end 1200 kilometer vandrestier rundt i parken, der er klar til at blive udforsket.

I kan starte dagen med at tage Jasper Skytram til toppen af Whistler Mountain og se den vanvittige udsigt herfra. Svævebanen tager jer til toppen på kun 7 minutter og undervejs kan I nyde den skønne udsigt, som kun bliver bedre, jo højere op, I kommer. På toppen er I intet mindre end 2277 meter oppe og vi lover jer, at udsigten er det hele værd – uanset om det er skyet eller fuld sol. Kom hertil fra byen Jasper, der ligger midt i parken. Byen har en del trafik, da der er mange, der kommer hertil med de store togselskaber, der gør stop i byen.
Herefter kan I tage videre til Maligne Lake, der er en meget smal og 22 km lang sø, som klart er et af de smukkeste steder i parken – og en af de mest fotograferede søer i verden, hvilket ikke er underligt! I kan krydse søen på en bådtur – eller i kano, hvis I ønsker at opleve det smukke, scenariske natur i en helt ægte og uspoleret version. Efter turen kommer I til halvøen Spirit Island.

Hvis I ønsker at mærke adrenalinsuset lidt mere, er river rafting oplagt i Jasper. Der findes en række forskellige sværhedsgrader, så der er noget for alle – både garvede og begyndere. Oplev alt fra Whitewater rafting, der er mest henvendt til eventyrlystne og river floats på Athabasca River, der er lidt mindre vildt. Slå også et smut forbi mange af de fuldkommen enestående vandfald og kløfter, der findes i Jasper. Her bør I bl.a. besøge Athabasca Falls og Maligne Canyon, der begge er uforglemmelige og helt uovertrufne.

Jaspers sydlige del byder naturligvis også på smuk natur og uforglemmelige oplevelser. Besøg her Athabasca Glacier, der gennemsnitligt flytter sig 6 cm. dagligt, og tag en bustur ud på gletsjeren, som er en virkelig unik oplevelse at stå der midt på gletsjeren og betragte det kæmpe vidunder. Det betragtes som den største ophobning af sne og is syd for polarcirklen, så det siger ikke så lidt om, hvor kæmpestort og fantastisk, det er. Herude kan I også opleve den vanvittige og adrenalinfremkaldende oplevelse, Glacier Skywalk, der er en bro belagt med glasgulv, der hænger i intet mindre en 280 meters højde over den glacier-skabte dal, underneden. Herfra har I udsigt til brusende vandfald, grøn nåleskov og måske endda et rigt dyreliv.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 12 - 14: BANFF NATIONAL PARK

Turen går fra en vidunderlig nationalpark til en anden, nemlig Banff National Park, der er Canadas ældste af slagsen. Her er igen postkortlignende omgivelser fyldt med gletsjere, gletsjersøer, der har helt turkist vand, kæmpe vandfald, nåleskove og smukke bjergtoppe. Gør jer selv den tjeneste at give jer god tid, når I kører fra Jasper til Banff, her kører I nemlig ad den smukke Icefields Parkway, som uden sammenligning er en af de smukkeste strækninger i verden. Her ligger det ene flotte udsigtspunkt efter hinanden, og I bør give jer god tid til at stoppe op undervejs og observere den vilde natur. Især bør I stoppe ved Peyto Lake og Bow Lake, der begge er bjergsøer med fuldstændig krystalklart vand med bjergtinger og nåleskov omkring. Det skal ses.

Ligeledes bør I stoppe ca. 56 km. nord for Banff, hvor Lake Louise ligger. Det er igen en fuldstændig fantastisk beliggende sø, som er helt enestående og samtidig med det, kan I se et af de mest spektakulære og skønt beliggende hoteller i hele Canada – Fairmont Chateau, der ligger lige ned til søen.

Banff by er blot en lille flække, der har omkring 8.000 indbyggere, men det gør den også til en hyggelig by, der er et godt centrum for at tage ud på udflugter rundt omkring i parken. Byen ligger i 1.400 meters højde og har derfor en helt unik og blændende udsigt til Rocky Mountains bjergene. Banff by har især god stemning i sommer – og vinterperioden, hvor der er masser af liv på gaden, et rigt byliv og glade feriegæster. I finder også en masse gode restauranter og hoteller i byen, ligesom byens stemning altid er hyggelig og rigtig god. I kan også tage en tur til Sulphur Mountain i gondol, hvor man fra toppen får en fantastisk udsigt over den dal, Banff by er placeret i. Fra gondolen kan man tage en 20 minutters gåtur op på toppen, hvor I kan nyde en om muligt endnu smukkere udsigt.

Hvis I ønsker at slappe lidt af og komme ned i gear, kan I besøge nogle af de varme kilder, der ligger i området. Cave and Basin Centennial Centre er et af dem, og her er kilderne mellem 29-42 grader hele året og I kan komme helt ned i gear og slappe af. I centret er der også udstillinger, der fortæller om nationalparkerne i Canada gennem de sidste 100 år. Upper Hot Springs er også en mulighed, hvis I har lyst til at slappe af. Badet ligger på Mountain Avenue, ca. 3,5 km fra centrum og er et offentligt svømmebad, hvor både vandets temperatur og udsigt er utroligt afslappende. Her er nemlig udsigt til sneklædte bjergtoppe, mens I ligger og slapper af i det varme vand. Hvad mare kan man ønske sig som afslutning på en lang, intenst natur-sightseeing-dag?

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 14 - 16: CALGARY

Nu ankommer I til Calgary, der er sidste stop på jeres tur i Vestcanada – heldigvis er turen ikke slut endnu.

Calgarys centrum skyder op midt i ødemarken, hvor skyskrabere står klistret op ad hinanden. Selvom det er en storby, er der smuk natur at skimte, hvor skønt bjerglandskab dukker op i det fjerne. Nyd udsigten over byen fra Calgary Tower, der tårner knap 200 meter op midt i byen – 190 meter, for at være helt præcis. Her er en unik udsigt over byen og landskabet omkring. Calgary var i mange år Canadas olieindustri, men i 70’erne betød kødkvægets betydning dog mere for byen. I dag forbinder mange stadig en stor bøf med byen, og selvom Calgary er en millionby med mange forretningsfolk, kan I den dag i dag stadig støre på en businessmand iklædt jakkesæt, cowboystøvler og Stenson hat.

Hvis I besøger Calgary i sommerhalvåret, bør I klart se et af de autentiske rodeo-shows, der giver et godt indblik i Calgarys oprindelige historie.
Calgary olympic stadion ligger lige i den vestlige del af byen, og er bestemt også et visit værd. Her var i 1988 vinter-OL, en attraktion der for alvor gjorde Calgary kendt på verdenskortet. På en time kan I komme hele OL-byen rundt og kan ser både 70 – og 90 – meter skihopbakkerne og bobslædebanen, ligesom I i Hall of Fame kan finde højdepunkter fra OL samt en skihopsimulator. En sjov og anderledes attraktion at besøge, især hvis I er bare lidt interesserede i sport.

En anden, anerledes men ikke mindre sjov attraktion er Calgary Chinese Cultural Centre, der ligger i Chinatown. Her findes en komplet kopi af et ægte, kinesisk tempel på 6 etager med et blåt tårn på toppen. Her findes både udstillinger, butikker med diverse urtemedicin, kunst og håndarbejde samt restauranter og et kulturmuseum.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 16 - 18: TORONTO

I ankommer med indenrigsfly fra Calgary til Toronto, hvor I har den første dag. Her kan I bruge dagen på at udforske Toronto, der er Canadas største by. Byen er en spændende by, der har en masse forskellige kvarterer, I klart bør udforske. Det føles næsten som om, man besøger en masse forskellige byer, som I bevæger jer rundt i de forskellige kvarterer. I bør bl.a. besøge Chinatown, hvor I klart skal smage de populære bubble tea milkskakes og derefter kan I gå til centrum af Chinatown, Spadina Avenue.

Tag et smut op i det 553 meter høje CN Tower, hvor man på en klar dag kan se helt til Niagara Falls. Er I adrenalinjunkier kan I komme ud på kanten af tårnet og gå i intet mindre end 356 meters højde. Hvis I ikke er, kan I nøjes med at nyde udsigten fra tårnet, der er intet mindre end fantastisk.

Gå derefter ned til Lake Ontario, der er byens smukke havnefront. Herfra kan I tage en tur til Toronto Island, der ligger små 25-minutters sejlads fra havnefronten. Øen er bilfri og om sommeren er det en yderst besøgt ferieø. Besøg Hanlans Beach eller tag børnene med til Centreville Amusement Park – eller besøg det, hvis I har barnlige sjæle med på turen.

I bør også besøge St. Lawrence Market, hvor det er muligt at købe en masse gode og friske varer. Bl.a. finder I ahornsirup, der er kendt som “det canadiske guld” og yderst delikat. Aftenen kan I bruge ude, så I oplever byens natteliv, eller måske se en ishockeykamp, der er ægte, Canadisk og som virkelig giver én på opleveren.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 18 - 20: ALGONQUIN

I dag går turen til Algonquin National Park, der ligger små tre timers kørsel fra Toronto. Her finder I noget af det absolut smukkeste og mest storslåede natur i Østcanada. Parken er fyldt med idylliske, smukke søer med det klareste, blanke vand og en unik duft af nåletræer. Måske med chancen for at skimte en bjørn i det fjerne.

Parkens navn kommer oprindeligt fra Alqonguin-indianerne, som boede i vildnisset i gamle dage.

Hvis I ønsker at opleve naturen på en lidt anderledes og meget unik måde, er det en rigtig god idé at sejle i kano på en af de mange søer, mens I skimter efter vildt dyreliv i det fjerne. Her er Canoe Lake og Openongo Lakeer gode – især hvis I ikke har stor erfaring med at sejle i kanoer. Her har I rig mulighed for at møde mange spændende dyr, bl.a. bævere, der svømmer og plasker rundt i vandet eller er igang med at bygge dæmninger. Hvis I er rigtig heldige, kan I også skimte en bjørn i det fjerne eller måske endda en elg, der slentrer rundt mellem træerne.
For jer der ynder at vandre, er der rig mulighed for det. Her er langt over 140 kilometer vandrerture og hikes i mange forskellige sværhedgrader, så både de rutinerede og nybegynderne, har mulighed for at opleve den smukke natur til fods. Om aftenen er der mulighed for at komme på en helt unik “Ulvetur”, hvor man kan høre ulvene hyle i det fjerne. Her lærer I en masse om ulvene, livet og dyrene i Algonquin og så tager de garvede guider jeg gennem en helt unik og speciel ulve-oplevelse.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 20 - 21: NIAGARA FALLS

I dag skal I videre til et af verdens mest kendte og storslåede naturfænomener; Niagara Falls, som er Canadas største turistattraktion – og det er ikke uden grund! For mange er det et must-see og er af samme kaliber som Pyramiderne, Grand Canyon og Den Kinesiske Mur. Vandfaldet er flottest at opleve fra den Canadiske side – til jeres fordel på denne tur. Her bør I klart tage med en sejltur ud på vandfaldet, eksempelvis en tur med Maid of the Mist, hvor I kommer helt ud til det 750 meter brede Horseshow Falls. HUSK at tage regnjakke på, da I uden tvivl bliver våde på turen – muligvis også selvom I har regnjakke på. Det er dog det hele værd, våd eller ej. Her kommer I helt tæt på det kæmpe vandfald, der er intet mindre end imponerende og storslået! Se vandmassen, der fosser ud over kanten – hvert minut fosser der, hvad der svarer til en million vandfald fyldt med vand ud over kanten.

Oplev også vandfaldet “bagfra” med Journey Behind the Falls, hvor man tager med elevator 38 meter under jorden. Igen her bør I iføre jer regnjakker, og bevæg jer derefter med guiderne hele tæt på de larmende vandmasser “behind the scenes” og se vandet indenfra. En unik og lidt anderledes måde at opleve Niagara Falls på.
Om aftenen kan I bruge aftenen på et magisk dinnershow, hvor I kommer tæt på syngende shovhuggere og canadiske ishockeyspillere, der i et sammensurium af god middag, underholdning og unik musicalopsætning.

Nyd den sidste aften i det canadiske inden turen går mod Toronto igen, hvorfra I flyver hjem til Danmark.

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Download forslaget 

BESTIL ET TILBUD

PERSONLIGE OPLYSNINGER
BEMÆRKNINGER

VEJRET I TORONTO, CANADA

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISOVERSIGT

Download forslaget 

Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.
Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse. inkl. fly, hotel og billeje.

SÆSONDAGEFRA (PR. PERSON)
Forår21 dage11.688,-
Sommer21 dage14.975,-
Efterår21 dage11.069,-
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.