BESTIL TILBUD
30 872 872

Krydstogt fra Alaska til Canada

En uges krydstogt med gletsjere, hvaler og guldgraverbyer

13 dage fra 14.995 kr.

Krydstogt fra Alaska til Canada

13 dage fra 14.995 kr.

 • OVERSIGT
 • VEJRET
 • PRISER OG INDHOLD
 • ANDRE REJSEFORSLAG
 • BESTIL TILBUD

Se Alaskas uberørte natur fra vandet

Et cruise langs Alaskas sydøstkyst er den perfekte måde at opleve den uberørte natur i USA’s største stat, samtidig med at komforten er i top. På en uge sejler I med det luksuriøse krydstogtskib Celebrity Millennium fra Seward i Alaska til Vancouver i Canada. På vejen går I i havn i spændende byer med spor fra guldfeberen i slutningen af 1800-tallet og de indfødte folks kulturer, der går tusinder af år tilbage. Til slut har vi tilføjet et par dage til at nyde storbyen Vancouver.

Nedenstående rejseplan er ikke fast, men kan tilpasses efter ønske. Cruiset kan også starte i Vancouver og slutte i Seward, men ruten er den samme.

Foreslået rejseplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Anchorage cityVelkommen til Alaska! USA’s absolut største stat vil tage imod jer med bjerge, vand og skov, så snart I lander i Anchorage. Selv statens største by er omgivet af den enestående natur, som Alaska er berømt for. Vi anbefaler at bruge et par dage på at “lande” ovenpå flyveturen og se byen, inden I begiver jer ud på cruiset.

I Anchorage kan I møde en mangfoldig befolkning, hvor der bliver talt mere end 100 forskellige sprog, og få en introduktion til Alaskas historie. På Alaska Native Heritage Center kan I se, hvordan den indfødte befolkning har levet i området gennem tusinder af år. De udgør i dag omkring 15 procent af befolkningen og praktiserer stadig deres gamle traditioner, hvilket kan ses i deres kunst, beklædning og arkitektur.

I kan også prøve at fange fisk midt i en storby. Gennem byen strømmer bækken Ship Creek, hvor der blandt andet lever kongelaks, som de lokale samles om at få på krogen. Mange udlejer fiskeudstyr, så I kan selv kaste en snøre ud og håbe på fangst.

Omkring byen er der hundredvis af kilometer stier til skønne vandre- eller cykelture. Særligt én rute, Tony Knowles Coastal Trail, er populær at tage, da den starter i downtown og går langs kysten og gennem skoven omkring byen. Så er I friske på en cykeltur, kan den anbefales.

På tredjedagen kan I tage bussen til Seward (200 km/130 mil – 2,5 timer)

DAG 3: OMBORD PÅ CRUISET FRA SEWARD

Seward, AlaskaVed eftermiddagstid kan I tage en bus til havnebyen Seward, hvorfra jeres krydstogtskib stævner ud mod eventyr klokken 20.

Skibet er det såkaldte Celebrity Millennium, som er et luksuriøst skib med 12 dæk og plads til 2.000 gæster. Her bor I i en privat kahyt, der minder om et godt hotelværelse med eget badeværelse, komfortable senge, opholdsområde, tv, minibar og generelt en smagfuld indretning.

På skibet er der adskillige restauranter, spa, fitness, butikker og loungeområder, hvor I kan slappe af og nyde udsigten. Om aftenen er der forskellige former for underholdning med musik, dans og teater.

Noget af alt dette kan I bruge den første aften på at se, eller I kan bare finde jer til rette i kahytten og gå til ro, mens I sejler afsted i Alaskagolfen i den nordlige del af Stillehavet.

DAG 4: HUBBARD GLACIER (CRUISE)

Hubbard glacierDen første dag på cruiset sejler I forbi den enorme gletsjer Hubbard i den nordlige ende af Yakutat Bay. Gletsjeren er Alaskas største med en bredde på 10 kilometer is, der starter langt inde på fastlandet og ender ude i vandet.

Synet af de enorme mængder is, der ligner en størknet flod, er overvældende. Ved mødet med havet brækker gigantiske stykker is jævnligt af og flyder ud i bugten. På grund af de store naturkræfter er det ikke muligt at gå i land ved gletsjeren, men skibet sejler langsomt tæt på, så I har tid til at nyde udsigten fra dækket.

Hvis I er heldige, kan I også få lov at smage på gletsjeren i en drink eller lignende. Somme tider tager skibets personale et stykke is med ombord til isskulpturer eller isterninger.

DAG 5: JUNEAU (CRUISE)

Pukkelhvaler i AlaskaI dag ankommer I til Alaskas hovedstad, Juneau, tidligt om morgenen, hvor I har hele dagen på land. Med sin placering omgivet af vand, gletsjere og bjerge er det ikke muligt at køre til Juneau, så vil man til hovedstaden, skal man sejle eller flyve.

Juneau er en gammel guldgraverby, der blev grundlagt i 1880 efter guldfeberen i Californien, hvor lykkeriddere drog længere op ad vestkysten og fandt store mængder guld i området omkring det nuværende Juneau.

I dag er hovedattraktionen dog den omgivende natur, som I kan komme ud at opleve i løbet af dagen. I kan tage på hvalsafari og være heldige at se både enorme pukkelhvaler og spækhuggere, der svømmer i det stille vand omkring byen.

Eller I kan vandre til den berømte Mendenhall Glacier, som bevæger sig lidt hele tiden, men ser lige spektakulær ud hver dag. Går I til vandfaldet Nugget Falls, vil I kunne se vandmasserne falde direkte ned i en sø fuld af isbjerge og med gletsjeren i baggrunden.

Senere på dagen kan I besøge Red Dog Saloon, der med sine gammeldags svingdøre og hjemmebryggede øl byder alle besøgende varmt velkommen. Beværtningen har eksisteret siden de gyldne år med guldgravere som stamgæster, så her kan I opleve lidt af den gamle pionerånd.

DAG 6: SKAGWAY (CRUISE)

Yukon Railroad i SkagwayEfter en smagsprøve på guldfeberen i Juneau ankommer I i dag til den lille by Skagway, der engang var hovedstaden for guldgravere. Her samledes minearbejderne i store flokke, og Skagway var engang den største by i Alaska. I dag bor dog kun 800 mennesker i den lille flække, hvor der stadig er fortove i træ og hestevogne i gaderne.

I kan blive klogere på denne historie på Skagway Museum og med en gåtur til nogle af de over 20 historiske bygninger i byen, som er en del af Klondike Gold Rush National Historical Park. Alle bygninger fortæller forskellige ting om fortiden, lige fra saloons til familieliv i Skagway.

Det er også muligt at tage toget den samme vej, som guldgraverne gjorde for over 100 år siden. “The Railway Built of God” kaldes togturen Yukon Railroad, der blev bygget i 1898, og som kører gennem høje bjerge, stejle klippesider og skarpe sving. Det ikke bare en historisk, men også meget flot tur.

DAG 7: ICY STRAIT POINT (CRUISE)

Cruise i Glacier Bay National ParkNæste stop på cruiset er Icy Strait Point, som er et område fuld af aktiviteter på en ø i den nordlige del af farvandet Inside Passage. Icy Strait Point er ejet og drevet af det indfødte Tlingit-folk, som bor i området.

Her er der rig mulighed for at komme ud og bevæge sig lidt i den smukke natur, som på trods af sit navn er frodig og grøn. Er I modige, kan I flyve fra toppen af et bjerg over byen og ned til bunden på den 1,6 kilometer lange svævebane ZipRider. Det er ikke for folk med højdeskræk, men det er et uforglemmeligt sug i maven og en fantastisk udsigt over skoven og vandet, man får på vejen.

Vil I se Alaskas vilde dyreliv, kan I komme på hvalsafari eller på guidede ture til Spasski River Valley, hvor der lever mange brune bjørne. I kan også cykle, ro kajak eller køre ATV rundt i naturen – uanset hvordan I kommer rundt, er I garanterede formidable udsigter.

DAG 8: KETCHIKAN (CRUISE)

Celebrity Millennium cruiseKetchikan er den sidste by, I går i land i på cruiset. Helt i den sydligste del af Alaska ligger denne lille by, som betragtes som statens første rigtige by. Den er fuld af spændende historie, særligt om de forskellige indfødte stammefolk der levede i Alaska, før hvide tilflyttede opdagede det smukke land.

I Ketchikan kan I se verdens største samling af totempæle, der blandt andet kan findes på Totem Heritage Center og Tongass Historical Museum. Nogle af dem er mere end 100 år gamle og stadig smukt dekorerede.

På museet kan I også lære om byens fortid som centrum for fiskere, guldgravere, tømrere og fabriksansatte, der producerede laks på dåse og gav byen det uofficielle tilnavn “Canned Salmon Capital of the World”.

I kan selv prøve at fange laks på en sejltur eller en tur med vandflyver. Eller I kan se byens kunstneriske sider på de lokale gallerier, der er fulde af smykker, malerier, skulpturer og andet traditionelt håndværk. Når I bliver sultne, kan I skylle oplevelserne ned med lækre, store krabber eller en friskfanget laks eller helleflynder.

DAG 9: INSIDE PASSAGE (CRUISE)

Bjergkæde i Inside Passage, AlaskaDen sidste dag ombord på Celebrity Millennium står på ren sejlads – men gennem de mest vidunderlige landskaber, der ikke bliver kedelige at se på. I sejler i den sydlige del af farvandet Inside Passage, som går ned langs Canadas vestkyst til staten Washington i USA. I når dog ikke så langt, da cruiset stopper i Vancouver lige over grænsen mellem USA og Canada.

Naturen langs Canadas vestkyst er skabt af de enorme gletsjere, som for millioner af år siden har skåret sig igennem landet og skabt den utrolige kombination af majestætiske bjerge, blikstille fjorde og grønne øer, som I kan se i dag.

Vi kan anbefale at finde en god plads på dækket og så bare nyde udsigten. Hvis I er heldige, ser I også en spækhugger klaske med halen eller en havørn svæve over jer.

DAG 10 - 13: VANCOUVER

Udsigt om aftenen over Vancouver byTidlig morgen på dag 10 ankommer I til den canadiske storby Vancouver, hvor vi anbefaler at blive et par dage og nyde storbyens mange fristelser i de naturskønne omgivelser.

Vancouver er en multikulturel metropol, hvor I kan møde alle slags folk og spise fantastisk mad på restauranter med menukort fra hele verden. I kan få autentisk kinesisk i det store Chinatown, drikke kaffe på den moderne havnefront og spise middag i det historiske kvarter Gastown, hvor glødelamper lyser brostensgaderne op om aftenen.

Har I ikke fået nok af naturoplevelser, kan I gå ture i den kendte bypark Stanley Park, tage svævebanen til Grouse Mountain med panorama over byen eller tage på vintur til de lokale vingårde i Fraser Valley.

Skal I have et materielt minde med hjem fra en storslået rejse, kan I finde den rette souvenir i Vancouvers gode shoppingområder. På Robson Street ligger alle de kendte amerikanske mærkevarebutikker, på Commercial Drive finder I Vancouvers mange etniciteter i små, sjove butikker og i Gastown kan I få klassiske souvenirs og lokale designere.

Det er kun forslag – det er helt op til jer selv, hvad I vil bruge tiden på, når først I er kommet i land.

Fra Vancouver kan I flyve hjem til Danmark eller fortsætte videre ud i det vestlige Canadas smukke natur

REJSENS PRIS OG INDHOLD
SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 13 dage fra 14.995,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 13 dage fra 18.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 13 dage fra 16.995,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 13 dage *

Fraprisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller i Anchorage og Vancouver
 • Otte dages krydstogt med Celebrity Millennium, som inkluderer:
  • Indvendig kahyt med dobbeltseng, sovesofa, skrivebord, privat badeværelse, fladskærms-tv, værdiboks og minibar
  • Helpension med adgang til adskillige restauranter og caféer ombord
  • Roomservice døgnet rundt
  • Skatter og havneafgifter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

Vejret i Anchorage, Alaska

PRISOVERSIGT

SÆSON
MÅNEDER
LÆNGDE
PRISER
Forår mar. – maj. 13 dage fra 14.995,- pr. pers.
Sommer jun. – aug. 13 dage fra 18.995,- pr. pers.
Efterår sep. – nov. 13 dage fra 16.995,- pr. pers.
Vinter dec. – feb. 13 dage *

Fraprisen gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse.
Rabat ved børn u. 12 år og større grupper.
Ved højtider og helligdage må der påregnes højere priser end anført.
* Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

REJSEN INDEHOLDER
 • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
 • Mellemklasse hoteller i Anchorage og Vancouver
 • Otte dages krydstogt med Celebrity Millennium, som inkluderer:
  • Indvendig kahyt med dobbeltseng, sovesofa, skrivebord, privat badeværelse, fladskærms-tv, værdiboks og minibar
  • Helpension med adgang til adskillige restauranter og caféer ombord
  • Roomservice døgnet rundt
  • Skatter og havneafgifter
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)
Åbn filter
Luk filter
Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.