BESTIL TILBUD
30 872 872

Rundrejse i Alaska


En storslået natur

i vilde Alaska!

REJSEFORSLAG:

  En storslået natur i vilde Alaska

  På denne tur er fascinerende og storslået natur, vildt og levende dyreliv i særdeleshed i fokus, når I skal besøge Alaska, der har en barsk, ægte og vild natur. Her er rig mulighed for at se bjørne liste rundt langs de små vandløb for at fange fisk, opleve elge, der slentrer rundt i skovene efter mad og støde på en flok geder midt i det hele. Den natur og de oplevelser Alaska har at byde på, er med garanti noget, I sent kommer til at glemme.

  Rejser til Alaska er vejrmæssigt fra maj til september – faktisk er det godt vejr, hvilket mange ikke tror, så I må endelig ikke vælge turen fra pga. det.

  Prisoversigt
  • Forår: fra 10.995,-
  • Sommer: fra 15.595,-
  • Efterår: fra 11.595,-

  Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse
  Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

  Foreslået rejseplan
  DAG 1 - 3: ANCHORAGE

  I starter jeres natureventyr i Alaskas største by, Anchorage. Her bor 300.000 indbbyggere, og alt lufttrafik går gennem byen, hvorfor det er et naturligt stop på ruten for alle. Byen er meget centralt beliggende hvorfor det er nemt at komme videre til de skønne naturområder i de omkringliggende byer og naturparker. Beliggende ud til kysten er Anchorage derudover en hyggelig by, som I har rig mulighed for at udforske de første par dage, inden turen står i naturens tegn. Hvis I besøger byen om sommeren – som er det bedste tidspunkt at være her på, kan I godt forberede jer på, at solen er fremme stort set 24 timer i døgnet, og at vejret er intet mindre end fantastisk – hvilket mange ikke tror, når de tænker Alaska.

  I bør tage på den prisbelønnede cykelrute, ‘Tony Coastal Bycicke Trail’, der går gennem byen og som har en udsædvanlig skøn strækning, der løber igennem smukke og unikke omgivelser. Det er uden tvivl en af de smukkeste cykelstrækninger i hele verden. I bør tage turen med et par stop undervejs og i langsomt tempo, så I får set de smukke ting, der er på ruten. I kommer igennem smukke skovstrækninger, hvor I har mulighed for at se elge, og stop op og kryds fingre for, at I får set en hval eller to langs kysten, det er der nemlig også mulighed for. Cykelleje er desuden rigtig billigt her, så der er flere grunde til, at det er en god idé.

  Udover det, er Anchorage en god storby at opleve, hvor I har rig mulighed for at tage på god shopping, spise lækre måltider på de mange restauranter eller besøge byens Zoologiske have, som også er et besøg værd. I har rigeligt med tid til at lade op og få lidt byliv, før I virkelig skal på naturferie.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 3 – 6: DENALI NATIONAL PARK

  (411 km/255 miles – 4:30 timers kørsel)
  Nu går turen videre til en af Alaskas allersmukkeste nationalparker, I skal nemlig videre til Denali National Park. Denne park er enorm og har et dyreliv, der ikke findes mange andre steder i verden – det er helt unikt. Denali National Park er også indehaver af Nordamerikas største bjerg Mount Denali eller Mount McKinley, som det også bliver kaldt, er intet mindre en 6.168 meter over havets overflade, og det tårner op mit i den fantastiske park. Bjergets navn betyder også “The High One”, hvilket må siges at være helt korrekt. Her har I rig mulighed for at komme på trekkingture på eller omkring bjerget, enten på egen hånd, hvis I er garvede eller tage på guidede ture for jer, der måske ikke er helt bjergbestigere – endnu. Uanset hvad, er det næsten et must at I tager på en lille trave-tur her.

  Denali National Park er hjemsted for en masse unikke og sjældne dyrearter, hvis I er heldige, kan I se sneharer, ræve, bukke, hjort, elge, ulve og bjørne – sidstnævnte viser sig dog ikke så ofte, som de første gør, men dem er der til gengæld også rig mulighed for at opleve. Selve parken består af kæmpemæssige tundraer/sletter, hvor I kan se det enorme landskab nærmest så langt, øjet rækker, og måske få øje på et dyr eller to på sletten. Det er et helt unikt og ganske enkelt SMUKT sted.

  I kan komme rundt i parken på flere måder alt efter, hvad I har lyst til. Hvis I selv vil køre rundt i den lejede bil, kan I gøre det, hvis I ønsker at komme på en guidet tur, kan I tage på en bustur, hvor der er god mulighed for at få indblik i historien og naturen, når de yderst kompetente guider tager jer rundt i parken. Hvis I er mere adventure-agtige, har I mulighed for at tage på enten gåtur eller cykeltur rundt, hvor I kan komme rundt på en anden måde, der er mere ‘ægte’ og tæt på naturen. Her har I mulighed for at komme ud på mere afsides og rolig grund, hvor naturen virkelig er i fokus og her er nærmest larmende stille, og hvor den totale stilhed, der nærmest er på grænsen til ensomhed virkelig overtager jeg på en måde, I med garanti aldrig har oplevet før. Nyd det – I kan ikke andet!

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 6 – 8: FAIRBANKS

  (438 km/272 miles – 5:15 timers kørsel)
  I dag går turen videre til Fairbanks, “The Golden Heart City”, som den også bliver kaldet, er en af de større byer i Alaska og er bl.a. byen, hvor det ældste universitet, University of Alaska, ligger. Byen var tilbage i 1900-tallet en guldmineby, hvilket den stadig den dag i dag bærer præg af. Dengang blev mange mennesker lokket til byen af netop denne grund, og i dag er den stadig en stor brik i Alaskas økonomi, militær og uddannelse. Beliggenheden i det nordlige Alaska, hvor Fairbanks ligger, gør, at her er virkelig mange unikke naturoplevelser og på trods af beliggenheden, er det nemt selv at komme hertil.

  Fairbanks har et lys, varme og energi, som man ikke finder andre steder i verden og byen i sig selv er utrolig smuk og charmerende. Stemningen og atmosfæren i byen er ganske enkelt unik.

  Hvis I ønsker at opleve den nordlige polacirkel, har I mulighed for at tage på en endagstur, hvor I virkelig får set natur i en sådan grad, at I sent glemmer det. På turen bliver I samlet op i bil og kørt med jeres meget kyndige Alaska guide stik nord, hvor I kører på turen ‘Dalton Highway’.

  I Fairbanks har I også mulighed for at opleve det smukke, forunderlige og vanvittige fænomen Nordlys. Det grønne lys, der indimellem viser sig på den mørke nattehimmel er helt uforglemmeligt og yderst smukt. Fairbanks er det sted i Alaska, hvor der er størst mulighed for at opleve nordlys. Fairbanks er rent geografisk placeret under polarlyset, som kan ses, når solvinden er kraftigere end den normalt er, da den bringer store, elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Derefter afbøjes partiklerne af jordens magnetfelt og spiralerer frem og tilbage mellem jordens magnetiske nord – og sydpol og når det mødes, afgiver energien den stråling, der udsender det synlige, grønlige lys, som vi kender som nordlys. Chancerne for at se nordlys er dog størst i vinterperiode, da sommerhalvåret næsten byder på sol nærmest døgnet rundt.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 8 – 10: VALDEZ

  (584 km/362 miles – 6:08 timers kørsel)
  Nu skal I videre til den lille, smukke og charmerende fiskerby, Valdez, og straks rammes I af en idyllisk og rolig stemning, der emmer i hele byen. Herfra bør I klart besøge Prince William Sound, der huser en sammenblanding af gletsjere, regnskove og bjerge, som altsammen passer perfekt sammen. Her vælter majestætiske vandfald ned, der kommer fra den smeltende sne og is på toppen og I bør virkelig gøre jer selv den tjeneste at opleve dette. Nogle gletsjere når endda helt ned til havet, hvor de kysser tidevandet goddag.

  Valdez er også den by i Prince William Sound, der har den største havn, hvorfor det er oplagt at tage en sejltur i de uovertrufne omgivelser. Her kan I enten tage halv – eller heldagsture, som I lyster, hvor I får udsigt til de helt ubeskriveligt smukke omgivelser helt tæt på. På turen er der mulighed for at se hvaler, bjerggeder, sæler, søløver, vadefulge og meget, meget mere – foruden det, er I helt tæt på naturen.

  I Valdez er der rig mulighed for at se vilde dyr og et rigt fugleliv, som ikke ses i andre byer. Skove og træer rejser sig omfavnende omkring stier i Valdez, hvor I kan gå og komme helt tæt på den unikke natur, der på den ene side virker både rolig og smuk og på den anden side er vild og barsk.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 10 - 11: WASILLA

  (430 km/267 miles – 4:40 timers kørsel)
  Nu ankommer I til den lille, hyggelige by Wasilla, der er beliggende i dalen. Her er en af de mest kendte ting den gamle guldmine, der i sin tid var en af de største i Alaska, Mine State Historical Park. Her har I mulighed for at komme på rundvisning i minerne, hvor I kan lære mere om, hvordan det var at leve og bo i en mine, både i minerne og de omkringliggende museer, der også fortæller historien. I kan tage turen på egen hånd eller på nogle af de guidede ture alt efter, hvad I ønsker.

  Hvis I kan lide øl, er I også havnet det helt rigtige sted. Efter besøget i minerne, kan I passende aflægge Bearpaw River Brewing Company et besøg, der er beliggende smukke omgivelser nede i dalen. Selve lokationen er et besøg værd i sig selv, foruden øllet naturligvis. Bryggeriet drives af fire brødre, der kommer fra området og de laver ægte, håndlavede Alaska øl og Alaska eventyr på flaske, der er brygget med kærlighed fra lokalområdet. Tag et pitstop på bryggeriets skønne terrasse, hvor der er udsigt til en verdensklasse natur.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 11 - 13: HOMER

  (423 km/263 miles – 4:50 timers kørsel)
  Homer, også kaldet “The Halibut Fishing Capital of the World” er jeres næste stop på turen. Byen er i særdeleshed kendt i verden for sine frodige antal af hellefisk, der især gør sig bemærket af fiskere fra alle verdenshjørner. Derudover er den 7 km lange “Spit”, der strækker sig ind i Kachemak Bay også en seværdighed, der gør sig kendt for byen, og som også tiltrækker en stor flok besøgende fra Alaska. En del af Homers charme er byen i sig selv og det relativt lille antal indbyggere, her findes nemlig kun 5.400, som alle besidder “gør-det-selv” ånden i byen. Indbyggerne her har nemlig skabt sig et samfund og levebrød, der alle fra Sterling Highway til Kachemak Bay deler en fælles ånd og passion; De er iværksættere. Hvad end det er erhvervsfiskere, hotelejere, forfattere, gallerister, restauratører, vandtaxa-ejere, købmænd eller noget andet, så deler de denne passion. Nogle påstår, at den spektakulære, naturlige skønhed, der er i byen, antænder og inspirerer iværksætterånden til rigtigt at blomstre, mens andre påstår, at det er skabt, fordi det er nødvendigt, hvis man ønsker at leve her, er man nødt til at lave sit eget job – uanset hvilken grund, der er den rigtige, så er Homer et dejligt og levende sted. Gør jer selv den tjeneste at brug lidt ekstra tid på at tale med de lokale, som bor og lever her, og I vil opleve den autencitet og charme, byen har.

  Uanset af hvilken grund, I kommer til Homer, ved vi, at byen kan opfylde jeres drømme – om I ønsker at slappe af, komme “væk” fra det hele, tage på eventyr og opleve eller noget helt tredje, så er Homer stedet. Hvis I ikke har fået natur nok – som I forhåbentlig ikke har, for det er virkelig den unikke af slagsen, så er Homer et fantastisk og overdådigt sted med nogle af de mest overdådige omgivelser i hele Alaska. Her er isbjerge i horisonten, krystalklart og spejlblankt blåt vand i bugten, trætopper, der tårner op i horisonten.

  I bør også aflægge Kachamak Bay et besøg, foruden at være utrolig smukt, er det steder, hvor det vrimler med fisk i det iskolde vand. Byen er også kendt om “The Halibut Fishing Capital of the World” og rejsende får her både gys og noget for pengene, når de som tilskuere kan se fiskerne trække store, hvide fisk på land, hvilket også er grunden til, at lystfiskere vender tilbage år for år – spændingen ved at få en krabat af den størrelse på krogen, er simpelthen så stor. Hver sommer er der hellefisk derby, hvor det er muligt at gå derfra med en stor sum penge, hvis man er god nok. En attraktion der hvert år trækker mange folk til den lille by – og noget, I klart bør overvære, hvis I er i Homer på det tidspunkt. I marts afholdes det næststørste fiskerievent, som er “Winter King Salmon” turneringen, hvor det primært er konge – og sølvlaks, der fikses efter. Hvis I selv ønsker at prøve kræfter med fiskeriet på lidt mindre professionelt niveau, er det også muligt, og hvis I er så heldige – eller dygtige at få noget på krogen, kan I enten spise det derovre eller tage det med og få det forberedt og pakket, så det er tilladt at tage med på hjemrejsen.

  Fiskeri er altså en stor del af DNA’en i Homer, og det er både en sjov og anderledes måde at tilbringe en dag på, hvor I ikke kun har mulighed for at få noget på krogen, nyde tiden sammen med familie og venner men også få en unik naturoplevelse, der ikke kan beskrives, men som skal opleves.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 13 - 15: SEWARD

  (270 km/168 miles – 3:00 timers kørsel)
  Byen Seward er jeres næste stop. Byen er en kendt krydstogtby, der både har boarding og udrejse for mange krydstogter. Den er beliggende for både enden af Alaska Railroad og Sewear Highway, hvilket gør byen let tilgængelig fra eksempelvis Anchorage. I byen bor der 3.000 faste indbyggere, som lever og arbejder i byen og som kan tjene en base for turister og rejsende, som alle er vilde med kajaksejlads, vandreture, fiskeri, hvalsafari og ture på de mange gletsjere – som er vilde med natur i al sin enkelthed.

  Seward huser også et af Alaskas mest berømte kapløb, der i 1909 startede som et venligt væddemål. Det resulterede i et årligt tilbagevendende kapløb, der består af en 5 km. rute, der går til toppen af det 3.022 meter høje punkt på bjerget Mount Marathon. Løbet tiltrækker årligt en masse avancerede løbere, der strømmer til fra hele verden, og det er helt klart et at højdepunkterne i byen Sewards livlige 4. Juli fest, som derudover også er et af de mest festlige i hele Alaska.

  Derudover fungerer byen som videre port til den berømte Kenai Fjords Nationalpark, der er oprettet tilbage i 1980. Kenai Fjord breder sig over 587.000 hektar og kronen på værket er det massive Hardin isfjeld, hvor en række gletsjere løber ned i de kystnære fjorde. Landskabet er i sig selv imponerende, ligesom her er et væld af dyreliv, der gør parken til en meget stor turiststattraktion, hvor især mange besøgende kommer for at tage til den sydlige kyst, hvor gletsjere løber direkte ned i havet. Her har I også stor chance for at se mange dyr, såsom sæler, søløver og hvaler. Exit Glacier, der ligger lige nord for byen, er også yderst populær, og da den indbyder til et up-close udsigtspunkt over gletsjeren og er meget let tilgængelig. Her er også en række vandrestier, som I kan tage på, hvad end I er øvede vandrere eller blot ynder at gå lette, smukke ture i den vilde natur.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  DAG 15 - 17: GIRDWOOD

  (144 km/90 miles – 1:36 timers kørsel)
  Nu går turen videre til Girdwood, der er sidste stop på ruten. Her er igen natur og skønhed på programmet. I Girdwood bor I på Aleyska Resort, som er et af det eneste og mest kendte i området. Det er beliggende i virkelig smukke områder, og bliver i vinterhalvåret brugt som skisportssted og om sommeren hjemsted for ligeså unikke oplevelser – bare uden sne.

  I bør klart bruge tid på at tage med Alyeska Aerial Tram til toppen af bjerget, hvor der er en smuk udsigt til en række nærtliggende gletsjere, fjorde og bjergtoppe. Hvis I ønsker kan I gå yderligere 300 meter op, hvor det er muligt at få en endnu vildere udsigt fra højderne.

  I Girdwood har I også mulighed for at se byen og de omkringliggende områder på en lidt “anden” måde – nemlig på cykel. Det er en både skøn, smuk og rar rute, hvor der er cykelstier hele vejen. I kan enten tage hele ruten eller bare halvdelen, men I vil uden tvivl opleve unikke og ganske smukke steder undervejs. En tur på cykel giver en helt anden og mere intens oplevelse af naturen, hvor I er helt tætte på undervejs og har mulighed for at stoppe op lige når det passer jer. På den måde går I ikke glip af noget og er helt tæt på dyre og naturlivet. Om sommeren er kajaksejlads og fiskeri helt klart nogle af top aktiviteter, som I næsten ikke kan undgå at stifte bekendskab med.

  Omgivelserne er de bedst mulige at slutte en skøn tur af i, for her er virkelig smukt, idyllisk og filmscenisk. Nyd det sidste af turen i dette naturskønne land inden turen går på Anchorage igen, hvor I skal flyve hjem fra.

  — — — — — — — Læs mere — — — — — — —

  Download forslaget 

  BESTIL ET TILBUD

  PERSONLIGE OPLYSNINGER
  BEMÆRKNINGER

  Vejret i Anchorage, Alaska

  Galleri

  [envira-gallery id=”472″]

  PRISOVERSIGT

  SÆSONREJSELÆNGDEPRIS
  Forår17 dagefra 10.995,-
  Sommer17 dagefra 15.595,-
  Efterår17 dagefra 11.595,-

  – Fra prisen er pr. person og gælder ved 2 voksne + 2 børn (u. 12 år) i samme værelse
  Vi anbefaler ikke at tage på denne rejse i vintermånederne.

  Download forslaget 

  HVAD ER INKLUDERET?
  • Fly med forplejning og bagage
  • Mellemklasse hoteller
  • Standard SUV – Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter
  Ikke inkluderet
  • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
  • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
  • Resort fees (kan forekomme på enkelte hoteller)

  BESTIL ET TILBUD

  PERSONLIGE OPLYSNINGER
  BEMÆRKNINGER
  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.