BESTIL TILBUD
30 872 872

Rejser til Anchorage

Det bedste af Alaska samlet i en helt unik storby

Rejser til Anchorage

Fang en laks, og mød en elg midt i byen

Anchorage er din indgang til Alaska, og du kunne ikke få en bedre start. Udover at være en storby med alt, hvad det indebærer af restauranter, butikker og seværdigheder, er den omgivet af den storslåede natur og det rige dyreliv, som man rejser til Alaska for at opleve.

På en rejse til Anchorage kan du stå op til synet af Chugach Mountains’ bjergtoppe i horisonten og cykle en tur langs kysten ud til den fredfyldte bugt Cook Inlet, hvor du kan spotte en hval på vejen. Om eftermiddagen kan du fiske kongelaks i bækken, der strømmer gennem downtown, og så kan du afrunde dagen med friskfanget skaldyr og en lokalt brygget øl til.

Fakta om Anchorage

Indbyggertal: 300.000
Tidsforskel: -10 timer
Ideelt rejsetidspunkt: Forår, sommer og efterår
Visum: Nej, op til 90 dage
UM’s Rejsevejledning: Læs mere her..

Rejseforslag til Alaska
Det skal du opleve i Anchorage

Chugah Mountains i Anchorage, Alaska

Beliggenhed, beliggenhed

Anchorage er første stop på de flestes rejse til Alaska, da det er her i byen, at den internationale lufthavn ligger – blot et kvarters kørsel fra downtown – og hvilken start på rejsen. Anchorage ligger helt fantastisk for foden af de smukke bjerge i Chugach Mountains og omgivet af den dybblå havbugt Cook Inlet.

Byen ligger så nordligt som Helsinki og så vestligt som Hawaii, hvilket vidner om, hvor langt væk du er kommet. Det betyder også, at du kan opleve midnatssol om sommeren og mørke dage om vinteren – begge dele er helt utroligt. Men selvom du er langt væk hjemmefra, er du inden for køreafstand til de andre højdepunkter i Alaska, da de fleste ligger i den sydøstlige del som Anchorage. Derfor er byen det perfekte udgangspunkt for en rundrejse.

Elg i Kincaid Park i Alaska, USA

En mangfoldig storby

På en rejse til Anchorage vil du opleve en meget anderledes storby. Byen er den absolut største i Alaska med godt 300.000 indbyggere, hvilket er knap halvdelen af hele statens befolkning. Heriblandt bliver der talt omkring 100 forskellige sprog, hvilket illustrerer, hvor mangfoldigt et folk der lever i Anchorage.

Men de er ikke de eneste interessante indbyggere i byen. Du kan nemlig også støde på både elge, bjørne, hvaler, bævere og 230 forskellige fuglearter i Anchorage og området omkring byen. Hvis du vil gå målrettet efter at se elge, er Kincaid Park på byens vestlige side og den store Chugach State Park på den østlige side gode til at spotte disse sjældne væsener.

Vandresti i Alaska

Stier til cykel- og gåture

Med over 200 kilometer asfalterede stier er Anchorage drømmebyen for alle, der kan lide at gå ture, cykle, løbe og stå på rulleskøjter. Derudover er der næsten 500 kilometer naturstier, hvor man kan udvide mulighederne til at trekke, ride, køre mountainbike og stå på langrend om vinteren. En rejse til Anchorage er med andre ord slaraffenland for outdoor-fans.

Skal du kun vælge én tur, er der især en cykelrute, som er kendt for at være en af verdens smukkeste i et byområde. Den hedder Tony Knowles Coastal Trail, og det kan varmt anbefales at leje en cykel og køre fra downtown, langs kysten med mulighed for at spotte en hval og igennem Kincaid Park til den friske duft af skov og måske synet af en elg.

Massevis af laks i Anchorages floder

Fiskeri i downtown

I Anchorage er det ikke usandsynligt at se en businessmand trække i et par waders ved fyraftenstid og finde fiskestangen frem. Fiskeri er en stor del af byens identitet, og du kan deltage! I bækken Ship Creek, der strømmer gennem byens downtown, svømmer tusindvis af kongelaks, og her flokkes de lokale om at hive et aftensmåltid eller bare et trofæ i land.

Hvis du selv vil prøve at hive en af de store laks på krogen, er der masser af steder i byen, der kan sørge for udstyr, fiskelicens og gode tips til, hvordan du får gevinst. Er du heldig, kan du endda få renset, pakket og sendt din fangst hjem til Danmark, så du kan nyde en kongelaks med familie og venner. Du kan også bare nøjes med at spise de lækre, friske fisk på byens restauranter.

Alaska museum

Alaskas historie og kultur

Alaska har en meget speciel historie, som du heller ikke må snyde dig selv for at få med på din rejse til Anchorage. Her i byen er der nemlig adskillige attraktioner, der på spændende vis kan gøre dig meget klogere på statens fortid og kultur.

Godt nok blev Alaska først optaget som USA’s 49. stat i 1959, men områdets historie går langt tilbage til engang, hvor indfødte stammefolk var de eneste, der levede her. I dag udgør de kun omkring 15 procent, men deres kultur lever videre. Lær om denne på Alaska Native Heritage Center eller på Anchorage Museum, der formidler historien med moderne og interaktive udstillinger.

Rejseforslag

VEJRET I Anchorage

Bestil et uforpligtende rejsetilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

 Sådan bestiller du en rejse hos os
Kontakt os
Du får personlig rejsevejledning
Din rejse bliver booket
Du skal ud at rejse

Udfyld kontaktformularen ovenfor. Det gør ikke noget, hvis der mangler et par detaljer – vi skal nok hjælpe med rejseplanen! Du kan også ringe til os på tlf: 30 872 872

Hos USATours får du din helt egen rejsekonsulent. Sammen gennemgår I dine rejseønsker og får afklaret alle spørgsmål, så rejsen bliver skræddersyet til dig.

Når din rejse er præcis som den skal være, booker vi den og sørger for, at alle detaljer er på plads, så du er helt klar til afrejse. Nu kan du godt begynde at glæde dig!

Så kom dagen, og du er klar til at starte din drømmeferie! USATours er med hele vejen. Din personlige rejsekonsulent står altid klar til at hjælpe før, under og efter din rejse.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.