BESTIL TILBUD
30 872 872

Yosemite National Park

USA's populære vildnis med ikoniske klipper, skyhøje vandfald og vilde bjørne

Yosemite National Park

Nyd den storslåede udsigt over Yosemite Valley

Yosemite National Park i Californien er ikke overraskende en af de mest besøgte i USA. Synet af den berømte Yosemite Valley med klippen El Capitan, de rekordhøje vandfald og massive Sequoia-træer er intet mindre end bjergtagende.

Der er så mange forskellige smukke udsigter, gode vandrestier til alle niveauer og spændende møder med parkens dyr, så du kan snildt bruge nogle dage her. Er du bare lidt interesseret i natur, er et besøg i Yosemite i hvert fald et must på din rejse til Californien.

Fakta om Yosemite
  • Areal: 3.027 km²
  • Km til storby: San Francisco (269 km)
  • Stat: Californien
  • Åben: Hele året
  • Entré: $35 pr. bil (læs mere her)
Det skal du opleve i Yosemite National Park

Merced River i Yosemite

Om Yosemite National Park

Yosemite National Park har været beskyttet som en nationalpark siden 1890, men har en meget længere historie. For tusindvis af år siden boede indianere her, og under guldfeberen i midten af 1800-tallet fik de første vesterlændinge øjnene op for den enorme skønhed i området.

På de mere end 3.000 kvadratkilometer, som parken breder sig på, findes knejsende bjerge, stejle klippevægge med gigantiske vandfald, himmelstræbende Sequoia-træer, åbne sletter, blanke søer og et vildt dyrerige af bjørne, hjorte, gnavere og mange flere, mindre dyr. De fleste besøgende ser dog ikke meget mere end de 1.500 hektar i Yosemite Valley, hvor de store naturlige attraktioner, samt turistcentre og campingpladser findes.

Half Dome i Yosemite

Yosemite Valleys seværdigheder

Midt i parken ligger den enorme Yosemite Valley, som er kronjuvelen i nationalparken. Der er tale om en 1.220 meter dyb, gletsjerskabt dal med utrolige klippeformationer på siderne og en frodig, grøn “bund” fuld af dyreliv. Her i dalen findes de største must sees.

Half Dome er en af dem. Det er nok den mest ikoniske klippeformation i Yosemite, som rejser sig 1.444 meter over bunden af Yosemite Valley. Den ligner en gigantisk, rund sten, som er blevet skåret over på midten – et utroligt syn. Et andet ikon er El Capitan. Det er verdens højeste granitsten, som ser både rolig og dramatisk ud, som den tårner i dalen.

Et andet must er Glacier Point, som er en udkigspost i 2.199 meters højde, hvor udsynet til Yosemite Valley og bjergkæden High Sierra er fantastisk – sådan et, man ikke glemmer.

Det er også i Yosemite Valley, du finder de største vandfald, som ligeledes vil tage pusten fra dig. Upper, Middle og Lower Yosemite Falls udgør tilsammen det højeste vandfald i Nordamerika med en samlet højde på 739 meter. De kan ses fra adskillige steder og vandreruter.

Vandfald og vandrestier i Yosemite National Park

Vandre- og køreture i Yosemite

Der er mange måder at opleve Yosemite National Park på. Den bedste er at vandre i den storslåede natur. Både i Yosemite Valley og mange andre steder i parken er der afmærkede vandrestier, som fører dig rundt mellem de store mammuttræer, op og ned ad bakker og forbi parkens dyr. På den måde kommer du tættest på naturen og får følelsen af, hvor små vi er i den mægtige natur.

Alternativt kan du køre i bil i parken, ad Northside Drive og Southside Drive, der løber på hver side af Yosemite Valley. Skal der mere action til, kan du river rafte på det vilde vand i Merced River, og de ambitiøse kan klatre på de stejle klipper og forsøge at bestige El Capitan eller Half Dome, hvilket er meget populært.

Camper i Yosemite og vågn op til smuk udsigt

Overnatning ved Yosemite

Når du skal opleve Yosemite National Park, anbefaler vi at tage en overnatning eller to for at få den fulde oplevelse. Det er både muligt at campere i parken og bo på hoteller i små “byer” inde i og i nærheden af parken.

El Portal er en populær, lille by inde i parken. Den ligger langs en af de eneste veje, der går ind til Yosemite Yalley og er derfor et godt udgangspunkt for at opleve de storslåede landskaber. Alternativt er byerne Fish Camp, Bass Lake og The Pines rigtig gode muligheder.

Kommer du fra Las Vegas eller Grand Canyon, anbefaler vi et stop i skiresortet Mammoth Lakes, og som ligger i parkens østlige side. Om sommeren kan du også køre ind gennem parken til Yosemite Valley herfra.

Det kan godt betale sig at være ude i god tid for at bo de gode steder, da der er mange besøgende hvert år. Din rejsekonsulent hjælper dig med at finde det rette sted for dig.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.