BESTIL TILBUD
30 872 872

Yellowstone National Park

Spruttende gejsere, dampende kilder og horder af bisonokser

Yellowstone National Park

Se jorden boble i flotte farver

Yellowstone National Park i Wyoming, USA er fuld af enestående naturoplevelser. Her findes mere end halvdelen af verdens gejsere, indbydende varme kilder, smukke vandfald og et rigt dyreliv med bisonokser, ulve og elge.

Et besøg her minder mere om en rejse til en fantasiverden end den virkelige, og derfor kan det varmt anbefales til enhver naturelsker og alle andre, der rejser på disse kanter. Planlægger du for eksempel en kør selv-ferie med bil eller autocamper i det vestlige USA, er et par dage i Yellowstone et must.

Fakta om Yellowstone
  • Areal: 8.991 km²
  • Km til storby: Salt Lake City (440 km)
  • Stat: Wyoming, Idaho og Montana
  • Åben: Hele året
  • Entré: $35 pr. bil (læs mere her)
Rejseforslag til Yellowstone National Park
Det skal du opleve i Yellowstone National Park

Farverig gejser i Yellowstone National Park

Om Yellowstone National Park

Yellowstone National Park er en næsten 9.000 kvadratkilometer stor park, beliggende primært i Wyoming, men også Idaho og Montana i det nordvestlige USA. Det siger lidt om, hvor stor den er, men det er ikke kun geografisk – også diversiteten i naturen er helt enorm.

Parken er opdelt i syv regioner med blandt andet Lake Country omkring parkens smukke søer, Canyon Country med sin dybe kløft og store vandfald og Geyser Country med den store geotermiske aktivitet. Yellowstone befinder sig i et område med stor vulkansk aktivitet, og det er tydeligt at mærke, at undergrunden er levende.

Alle de største naturlige attraktioner kan ses i nærheden af den 228 kilometer lange 8-tals-formede vej Grand Loop Road, så det er nemt at se en masse forskelligt ved at følge denne vej. Vi anbefaler dog, at man bruger nogle dage, hvis du vil yde parken retfærdighed.

Yellowstone National Park Old Faithful

Gejsere og varme kilder

Det er særligt den geotermiske aktivitet i området, som Yellowstone er kendt for. Her findes verdens største koncentration af gejsere med mere end 200 på fire kvadratkilometer. Derfor kan du nærmest se boblende bassiner, spruttende mudderhuller og dampende varme kilder, uanset hvilken vej du går.

Nogle får dog mere opmærksomhed end andre. Særligt gejseren Old Faithful, som bryder ud hvert 91. minut og skyder vand op mod 55 meter i luften, er et tilløbsstykke – også fordi den nemlig er trofast. Det ser helt vildt ud, når det sker, så det er værd at opleve mindst én gang, selvom du ikke får fornøjelsen for dig selv.

Også parkens største varme kilde Prismatic Spring skal stå på din to do-liste. Dens berømte regnbuefarvede ringe i vandet er helt magiske, og der er bygget gangbroer omkring den, så du kan komme helt tæt på den dampende kilde.

Grand og the Yellowstone

Grand Canyon of the Yellowstone

En anden stor naturoplevelse i Yellowstone er den fantastiske kløft, der har taget navn efter Arizonas mest berømte attraktion, nemlig Grand Canyon of the Yellowstone. Kløften skærer sig gennem det grønne landskab med 300 meter dybe, rå klippesider og Yellowstone River, der løber i bunden af kløften.

To steder falder vandet i floden brat i de smukkeste vandfald Upper Falls på 33 meter og Lower Falls på 94 meter. Synet af disse er helt vidunderligt, så vi anbefaler også at køre til et par af de populære udkigsposter på toppen af kløften, for eksempel Artist Point. Der er også gode vandreruter, der forbinder flere udkigsposter, så hvis du er frisk, kan du jo gå mellem dem og nyde udsigten fra flere vinkler.

Lamar Valley i Yellowstone National Park

Dyreliv i Yellowstone Dale

Der er ikke kun betagende landskaber i Yellowstone National Park. Også dyrelivet er vildt og stort. Regionen Roosevelt Country er en af de bedste til at se dyr. Her findes “Amerikas Serengeti”, Lamar Valley, som er en dal med store bestande af bisonokser, ulve, grizzlybjørne, bukke og wapitihjorte.

Der er gode vandrestier i området, hvor du kan gå mellem vilde blomster og vilde dyr på den store, åbne slette. Dalen ligger øst for den nordlige del af Grand Loop Road, men det er helt sikkert turen værd, hvis du er dyreelsker. Ellers er der også masser af dyr i resten af parken, for eksempel elge og grizzlybjørne i det centrale Lake Country og bisonokser og ulve i Canyon Country.

Bo inde i nationalparken Yellowstone

Overnatning ved Yellowstone

Da der er så meget at se i Yellowstone National Park, anbefaler vi at tage mindst en overnatning og gerne mere i eller omkring parken. Du kan godt bo inde i parken, både på campingpladser og hoteller, men disse steder bliver hurtigt udsolgt, og de er som regel temmeligt pebrede.

Derfor kan vi også sagtens anbefale at bo lige uden for parken i nogle af de små turistbyer, der omgiver den, og som har flere muligheder til bedre priser. Lige vest for parken ligger West Yellowstone, nord for parken ligger Gardiner og lidt længere øst for parken ligger Cody, som alle tre er gode udgangspunkter for at køre ind i parken på dagsture.

USATours hjælper dig med at finde det rette sted på din rejse.

Rejseforslag til Yellowstone National Park

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.