BESTIL TILBUD
30 872 872

Grand Canyon

USA’s største naturvidunder, som skal opleves med egne øjne

Grand Canyon

Mærk storheden på kanten af kløften

Grand Canyon er en naturoplevelse, som alle bør få mindst én gang i livet. Synet af den gigantiske kløft i Arizonas tørre jord er usammenligneligt, og uanset hvor mange billeder du har set af Grand Canyon, vil intet kunne slå oplevelsen af at stå der selv.

Derfor anbefaler vi også at opleve Grand Canyon National Park på de fleste rejser til Vestkysten i USA, som er oplagt at kombinere med et besøg i Las Vegas, en kør selv-ferie i Californien eller en tur med autocamper i de vestlige stater, som byder på mange storslåede naturoplevelser.

Fakta om Grand Canyon
  • Areal: 4.926 km²
  • Længde: 446 km
  • Km til storby: Las Vegas (440 km)
  • Stat: Arizona
  • Åben (North Rim): 15. maj til 15. oktober
  • Åben (South Rim): Hele året
  • Entré: $35 pr. bil (læs mere her)
Det skal du opleve i Grand Canyon National Park

Stå på kanten til Grand Canyon

Om Grand Canyon

Længde: 446 kilometer. Bredde: op til 29 kilometer. Dybde: op til 1,6 kilometer. Det er de kolde facts, der er med til at beskrive Grand Canyons storhed. Selvom man føler, man kan se hele kløften fra udsigtspunkter på kanten, er det ikke muligt, da området i Grand Canyon National Park faktisk svarer til halvanden gange Fyn.

Kløften er skabt af Colorado-floden, som løber i bunden og har skåret sig gennem landskabet over tusindvis af år. Den findes i det nordlige Arizonas ørken, og klippesiderne i kløften er rå, men meget smukke i forskellige rødlige farver. Om foråret vokser vilde ørkenblomster, om vinteren kan der ligge sne, og resten af året er den mest bare tør.

Grand Canyon Pima Point udsigtspunkt

Oplev Grand Canyon fra oven

Den mest almindelige måde at opleve Grand Canyon er fra kanten af kløften. Her skelner man mellem North Rim (den nordlige kant) og South Rim (den sydlige kant), og vi anbefaler South Rim, da den er lettest tilgængelig og åben året rundt. Her ligger byen Grand Canyon Village, hvor der er et besøgscenter og starten på de bedste vandrestier langs kanten.

På stierne er der mange udsigtsposter undervejs, hvor du kan komme helt ud til kanten og mærke suget i maven, når du står med panoramaudsigt til, hvad der føles som hele kløften. Det er også herfra, du kan få de vinkler, der ofte er afbilledet på fotos, for eksempel fra Pima Point eller Lipan Point. Det kan anbefales at gå her ved solnedgang eller solopgang, hvor lyset er helt fortryllende.

Actionfyldt river rafting i Grand Canyon

Oplev Grand Canyon fra neden

De fleste kommer aldrig ned i kløften, da der er langt, og det er varmt at gå under Arizonas bagende sol. Hvis du er frisk, kan det dog godt anbefales at komme tættere på naturen på den måde. Du kan enten vandre eller ride på muldyr ned i kløften, for eksempel på Bright Angel Trail eller South Kaibab Trail. De fører begge helt ned til floden, men man kan bare vende om, inden man når så langt, for den tur kræver et par dage med overnatning på campingplads undervejs.

Der er også en anden måde at opleve Grand Canyon fra neden, nemlig på en river rafting tur. Her bliver man kørt til bunden af kløften et andet sted og rafter derfra på Colorado River, hvilket er en fantastisk oplevelse med sus i maven på de vilde dele af floden og stille stunder med tid til at nyde udsigten på de rolige dele af floden. Vi anbefaler at booke disse ture i god tid og hjælper gerne med det.

Tag på helikoptertur i Grand Canyon

Oplev Grand Canyon med action

Du kan også opleve Grand Canyon på mere actionfyldte måder. En helikoptertur i kløften kan især anbefales. Her flyver du fra den nærliggende by Tusayan og kommer ud til nogle dele af kløften, som det ikke er muligt at se på anden måde. Samtidig får du ubeskrivelige udsigter fra luften og fornøjelsen af at flyve i helikopter. Turene varer ikke mere end en halv til en hel time, men du vil huske den for altid.

Også Grand Canyon Skywalk er en vild oplevelse. Det er en gangbro, der går i en halvcirkel ud fra kløftens kant – og så er gulvet i glas. Her får du ikke bare udsigten fra en hængende platform 1,2 kilometer over kløftens bund, men også mulighed for at kigge direkte ned i afgrunden under dine fødder.

Bo i Grand Canyon med udsigt over kløften

Overnatning ved Grand Canyon

Når du skal opleve Grand Canyon, anbefaler vi at tage en overnatning eller to tæt ved kløften, så du har tid til at nyde den fra flere perspektiver. Her anbefaler vi at bo i Grand Canyon Village, der ligger helt ud til kanten, eller i Tusayan, der ligger et kvarters kørsel fra kanten. Begge byer har adskillige hoteller til ethvert budget.

Det er oplagt at opleve Grand Canyon på en rejse i det vestlige USA, især hvis du også skal besøge Las Vegas i nabostaten Nevada. Byen ligger “kun” 440 kilometer derfra, hvilket er en relativt kort afstand på de kanter. Din rejsekonsulent kan rådgive dig til at sammensætte en god rute.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.