BESTIL TILBUD
30 872 872

Everglades National Park

Floridas berømte sump fuld af alligatorer og sjældne fugle

Everglades National Park

Sejl i USA’s største subtropiske vildmark

Everglades National Park i det sydlige Florida er et gigantisk vådområde af flade græs- og mangroveområder, der oversvømmes store dele af året. Det subtropiske klima gør det til det perfekte levested for en lang række dyr.

Mest kendt er de tusindvis af alligatorer, der lurer under vandets overflade, men også den genkendelige slangehalsfugl er en af parkens naturlige attraktioner. Everglades kan opleves på såkaldte airboat tours, der er sjove for hele familien. En dagstur til Everglades kan anbefales på enhver rejse til Florida.

Fakta om Everglades
  • Areal: 6.104 km²
  • Km til storby: Miami (68 km)
  • Stat: Florida
  • Åben: Hele året
  • Entré: $25 pr. bil (læs mere her)
Det skal du opleve i Everglades National Park

Everglades National Park

Om Everglades

Everglades blev kaldt Pa-hay-okee (græsfyldt vand) af indianerne og River Glades af kolonitidens korttegnere. Begge dele giver god mening, for det er både en form for sump, et græsområde og en vildmark fuld af floder. Det er skabt af regnvand i Florida, der flyder ned i “bunden” af staten, hvor det samles i Everglades.

I 1947 blev Everglades National Park oprettet, og siden har området fået status af UNESCO Verdensarv, International Biosphere Reserve og Wetland of International Importance. Det er med andre ord et ganske unikt sted, som du ikke må misse på din rejse til Florida.

Se de vilde alligatorer i Everglades

Dyreliv i Everglades

Du kan ikke sige Everglades uden at sige alligatorer. De store kendte krybdyr lever i tusindvis i sumpen, og de er hovedattraktionen for mange besøgende. Det er da heller ikke mange steder i verden, du kan komme så tæt på så mange alligatorer på én gang – og så endda uden at skulle være bange.

Men sumpen er også et lækkert hjem for mange andre sjældne dyr, heriblandt adskillige slags slanger og skildpadder, den truede søko manatee og den sky Florida panther. Gemmer du på en lille ornitolog, er der også et rigt fugleliv med over 300 arter i vente. For eksempel kan du se slangehalsfugle, storke og hejrer spankulere rundt i vandet.

Tag på airboat tur i Everglades

Oplev Everglades i airboat

Den mest populære måde at opleve Everglades er med en airboat tour. En airboat er en propelbåd, der nemt kan fræse over de store vådområder og stille sejle inde i mangroven, så den ikke skræmmer dyrene væk. De lokale guides er specialiserede i at spotte masser af dyr på turen og kan som regel også fortælle sjove historier på vejen. Det kan helt sikkert anbefales at tage på sådan en tur, og USATours hjælper gerne med at booke det på forhånd.

Er du frisk på mere action, er der masser af muligheder for at se forskellige alligatorshows, hvor de lokale wrestler med de farlige dyr. I Everglades Holiday Park kan du for eksempel se frygtløse mænd – kendt fra tv-showet Gator Boys – lave stunts og tricks med levende alligatorer. Du kan også selv få lov at holde en baby alligator flere steder.

Rejser til Miami

Overnatning ved Everglades

Da Everglades er varmt og fugtigt stort set hele året rundt, anbefaler vi ikke at bo inde i nationalparken. Til gengæld er der masser af muligheder for at besøge parken på en dagstur fra en af de populære feriebyer i Florida som Miami, Fort Lauderdale, Naples og Fort Myers.

Det letteste er at køre ad en af hovedvejene ind i nationalparken til et af besøgscentrene, hvorfra der både er gode vandrestier, og hvor airboat-turene starter. De afgår flere gange i timen hver dag. Din rejsekonsulent kan hjælpe dig med at finde den rette tur og sammensætte din rundrejse i Florida.

Bestil et uforpligtende tilbud
Personlige oplysninger
Bemærkninger

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.